En Sıcak Konular

BENGİ: AA'YI FOTOĞRAF BANKASI HALİNE DÖNÜŞTÜRMEYİ PLANLIYORUZ

13 Ocak 2009 18:22 tsi
BENGİ: AA'YI FOTOĞRAF BANKASI HALİNE DÖNÜŞTÜRMEYİ PLANLIYORUZ Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, AA'yı fotoğraf bankasına dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

VAN - Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, AA'yı fotoğraf bankasına dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.
     Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğü, Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) iş birliğiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen ''AA Objektiflerinden Doğu'nun Güzellikleri'' konulu fotoğraf sergisi, YYÜ yerleşkesindeki Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde açıldı.
     Açılış töreninde konuşan Van Valisi Özdemir Çakacak, sergi adının güzel seçildiğini belirterek, şöyle konuştu:
     ''Bu serginin amacından dolayı ayrıca büyük mutluluk duyduk. Ülkemizin en doğusundaki bu il zaman zaman olumsuzluklarla gündeme gelse de bu fotoğraf sergisinde olduğu gibi Van'ın ve doğunun birçok güzellikleri bulunmaktadır. Van'ın ve doğunun güzelliklerinin zaman zamanda olsa kamuoyuna yansıtılması çalışma şevkimizi artıracaktır. İnsanlar da bu tür haberler karşısında mutluluk duyacaktır.''
     AA Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ise Van'ı hep güzel yüzüyle gördüğünü ve o şekilde tanıtmayı arzu ettiğini söyledi.
     Gazeteci olarak kimi zaman olumsuzlukları yazmak, resimlemek ve görüntülemek durumunda kaldıklarını ifade eden Bengi, şunları kaydetti:
     ''Ama biz AA olarak olumsuzlukları yansıtalım diyerek olaylara gitmiyoruz. Olay o şekilde olduğu için ve o şekilde vermek durumunda olduğumuz için yansıtmak zorunda kalıyoruz. Anadolu Ajansı, 6 Nisan 1920'de Atatürk tarafından kamuoyunun en doğru haberlerle aydınlatılması amacıyla vücuda geliyor. Dolayısıyla, temel görevimiz, iç ve dış kamuoyuna güzellikleri yansıtmak ve tanıtmaktır. AA olarak güzel fotoğrafları yansıtırsak sanıyorum o olumsuz olarak nitelenen haberlerin arasından sanki kardelen gibi karın arasından filizlenen bir çiçeği de gazetelerimiz yansıtmaktan geri kalmayacaktır.''
     Sergide tablo değerinde güzel fotoğraflar yer aldığını bildiren Dr. Bengi, bu fotoğrafların bu yıl ve geçmiş yıllarda çıkan AA takvimlerini süslediğini, gazetelerin de sayfalarında okuyucularına yansıttığını ifade etti.
     Bu fotoğraflarla kentin hatırlanmak istenmeyen anılarının geride kalmasını umut ettiğini belirten Bengi, Van'ın sadece Türkiye'nin değil dünyanın en güzel kentlerinden olduğunu kaydetti.
     Dr. Hilmi Bengi, AA'nın fotoğraf hizmetine geç başladığını ifade ederek, 1920'de kurulan AA'da 1930'lu yıllarda fotoğraf ve sinema birimi oluşturulduğunu ve o çerçevede çalışmalar yürütüldüğünü ancak bu çalışmaların arşivlenmediğini söyledi.
     1970'li yıllardan itibaren fotoğrafların arşivlenmeye başladığını belirten Bengi, 1970'li yıllardan bu yana arşivlenen fotoğrafları zaman zaman dijital ortama aktararak AA'nın internet sitesinde yayınlamaya başladıklarını kaydetti.
     Şu anda internet sitesinde bulunan fotoğraf sayısının yaklaşık 850 bin olduğunu vurgulayan Bengi, şöyle devam etti:
     ''Bunun yanı sıra bizim arşivimizde bulunmayan ancak Türkiye açısından önem arz eden fotoğraf karelerini de dijital platforma yansıtmak için çalışma başlattık. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaptık. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün elindeki fotoğrafları AA'nın arşivine kazandırdık. Dönemin fotoğraf sanatçılarının ve dönemin en iyi gözlemcisi olarak kabul ettiğimiz gazetecilerin fotoğraflarını yine arşivimize kazandırdık. Biz AA'yı Türkiye'nin fotoğraf bankasına dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı yürütüyoruz.'' 
    AA Van Bölge Müdürü Ömer Erim Baştimar da bu sergiyle, zaman zaman olumsuz konularla gündeme gelen Doğu Anadolu Bölgesi'ni bu kez güzellikleriyle ön plana çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.
     Baştimar, sergide doğunun güzelliklerini batıya aktarmayı amaçladıklarını ifade ederek, ''Bunun için İstanbul ve Ankara'daki ulusal basın temsilcilerini sergimize davet ettik. Bizi kırmayarak gelen konuklarımızın bu güzellikleri en iyi şekilde yansıtacaklarına inanıyorum'' dedi.
     Konuşmaların ardından, AA Van Bölge Müdürlüğü çalışanlarının çektiği 40 fotoğraftan oluşan serginin açılışı yapıldı.
     Açılışa AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, Emniyet Müdürü Salih Kesmez, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, AA Yurt Haberleri Müdürü Hüseyin Tunçay, AA Fotoğraf Servisi Müdürü Abdurrahman Antakyalı, AA İstanbul Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu ile bazı ulusal basın temsilcileri katıldı.

Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,074 µs