En Sıcak Konular

GÖNÜL:SON BULUNAN BOMBALARDA NUMARA VARMIŞ

13 Ocak 2009 13:31 tsi
GÖNÜL:SON BULUNAN BOMBALARDA NUMARA VARMIŞ Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazılarda ortaya çıkan silah ve bombalarla ilgili olarak, "Son bulunanlarda numara varmış" dedi.

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazılarda ortaya çıkan silah ve bombalarla ilgili olarak, "Son bulunanlarda (bombalarda) numara varmış. Mahkemenin bize sorması halinde, MKE olarak bizim malımızsa, bu bombaları tahsisen nerelere verdiğimize ilişkin kayıtlar vardır, inceleriz ve gerekli bilgiyi mahkemeye veririz" dedi.
     TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, "Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen kazılarda bomba ve silahlar bulunuyor. Genelkurmay bir soruşturma başlattı. Nasıl değerlendiriyorsunuz, bu bombalar nasıl olmuş da envanterden çıkarılabilmiş?" sorusuna karşı şöyle dedi:
     "Daha önce bulunan bombalarda numara yoktu, silinmişti. Bize gelen bilgiye göre, bu son bulunanlarda numara varmış. Mahkemenin bize sorması halinde, MKE olarak bizim malımızsa, MKE'nin ürettiği bombalarsa, bu bombaları tahsisen nerelere verdiğimize ilişkin kayıtları vardır, inceleriz ve gerekli bilgiyi mahkemeye veririz. Bizim kayıt bakımından herhangi bir zafiyetimiz yoktur."
     Gönül, "Plastik patlayıcı var mı?" sorusuna, "Bana gelen bir bilgi yok şu an" yanıtını verirken, "MKE plastik patlayıcı üretmiyor" bilgisi üzerine "Bana gelen bilgi yok. Bilgi sorulduğu zaman kayıtlarımız müsaittir. Kayıtlarımıza güveniyoruz ve size vereceğimizi söylüyorum" diye konuştu.
     TSK'ye verilen bütün silah ve mühimmatın MKE'den verilip verilmediği sorusuna ise Gönül, "Hayır... Dışarıdan aldıklarımız da var. Hepsinin kaydı, ithal kayıtları, her şeyi var. Ama anladığım kadarıyla bunlar öyle sofistike silahlar değiller. Anladığım kadarıyla muhtemelen MKE gibi görünüyor. Ama yazılıp sorulduğu zaman anlaşılacaktır" dedi.
     Gönül, aynı yöndeki sorular üzerine, "MKE kayıtlarına güveniyoruz, özeti bu" demekle yetindi.

Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs