En Sıcak Konular

YENİKENT'TE İKİNCİ KAZI

13 Ocak 2009 16:11 tsi
YENİKENT'TE İKİNCİ KAZI ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan arama kazılarında çok sayıda mühimmatın bulunduğu Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki ikinci kazı çalışmalarına yeniden başlandı.

ANKARA - ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan arama kazılarında çok sayıda mühimmatın bulunduğu Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki ikinci kazı çalışmalarına yeniden başlandı.
     Polis ekipleri ve jandarma gözetiminde gerçekleştirilen kazı çalışmasına, bölge sit alanı olduğu gerekçesiyle Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden bir yetkili de katıldı.
Kazı çalışması sürerken toprak bir testi bulundu. Müze yetkilisi, çalışmayı yönlendiren Cumhuriyet Savcısı'na bölgenin sit alanı olması nedeniyle kazı sırasında herhangi bir tarihi esere zarar verilebileceğini söyledi.
     Cumhuriyet Savcısı, kazı çalışmasına devam edilebilmesi için Anıtlar Yüksek Kurulu'na yazı gönderdi.
     Bulunan testinin ise arkeolojik açıdan inceleneceği belirtildi.
     Bölgenin sit alanı olması nedeniyle bir süreliğine durdurulan kazı çalışmalarına kazma ve kürek yardımıyla yeniden başlandı. İş makinelerinin çalışması ise durduruldu.
Bölgede dedektörler ve köpeklerle hassas arama yapılırken, ASKİ'ye bağlı bir kamyon da kazı alanına gönderildi.

ANITLAR KAZI İÇİN İZİN VERDİ

     Anıtlar Yüksek Kurulu'nun, Ergenekon soruşturması kapsamında önceden bilgi verilmek kaydıyla Ankara genelindeki sit alanlarında kazı çalışması yapılabileceğine karar verdiği öğrenildi.
Kararın ardından, iş makineleri de kazı çalışmalarında kullanılmaya başlandı. 
     Zir Vadisi'ndeki Ermeni mezarlığı yakınındaki bir alanda yapılan kazı çalışmasında, bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği ve 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulunmuştu.

GENELKURMAY: "YARBAY DÖNMEZ HAKKINDA SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

     Genelkurmay Başkanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında evlerinde arama yapılan şüpheli Yarbay Mustafa Dönmez ve ele geçirilen malzemelerle ilgili başlatılan adli soruşturmanın bütün boyutlarıyla devam ettiğini bildirdi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şöyle denildi:
     "7 Ocak 2009 tarihinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile ilgili Yarbay Mustafa Dönmez'in evlerinde yapılan adli aramalarda, silah ve mühimmat bulunması üzerine Genelkurmay Başkanlığı tarafından 9 Ocak 2009 tarihinde şüpheli hakkında, askeri yargı görev alanı kapsamında derhal soruşturma emri verilmiştir.
     Şüpheli, 12 Ocak 2009 tarihinde saat 10.30'da Ankara Merkez Komutanlığına teslim olmuş, müteakiben askeri savcılıkça sevk edildiği Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 131'inci maddesi uyarınca saat 17.00'de tutuklanmıştır.
     Tutuklama işlemi, Genelkurmay Askeri Savcısı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına saat 17.40'da bildirilmiş ve şüpheli, Kara Kuvvetleri 1'inci Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevi'ne (Mamak) gönderilmiştir.
     Şüpheli ve ele geçirilen malzemelerle ilgili adli soruşturma bütün boyutları ile devam etmektedir."

MİT: ''İBRAHİM ŞAHİN İLE KURUMSAL TEMASIMIZ YOK"

     Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, İbrahim Şahin ile kurumsal bir temaslarının bulunmadığını, Aktütün Karakolu'na ilişkin iddia edildiği tarzda bir bildirimin kendilerine yansımadığını ve Şahin'in bir süre önce Güneydoğu'daki bazı olaylara ilişkin duyumlarını, ''sosyal bir ilişki'' üzerinden taraflarına aktardığını bildirdi.
     MİT Müsteşarlığından yapılan açıklamada, İbrahim Şahin'in basına yansıyan mahkemedeki ifadesine atfen, bugün bazı basın yayın organlarının konuya ilişkin yorumları çerçevesinde, bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''İbrahim Şahin ile kurumsal bir temasımız bulunmamaktadır.
     Aktütün Karakolu'na ilişkin iddia edildiği tarzda bir bildirim tarafımıza yansımamıştır. İbrahim Şahin bir süre önce Güneydoğu'daki bazı olaylara ilişkin duyumlarını, sosyal bir ilişki üzerinden tarafımıza aktarmıştır.
     Bilindiği gibi, çeşitli vesilelerle kurumumuza her türlü bilgi değişik kanallar üzerinden intikal etmektedir.''

"ERGENEKON" KAZI YERİNİN RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında kazı çalışmaları yapılan Sincan Yenikent'teki boş bir arazinin röntgeni çekiliyor.
     Bu çerçevede, gerçekleştirilen kazı çalışmalarına bir süre ara verildi. Sabah saatlerinde başlayarak yaklaşık 6 saattir aralıklarla süren kazı çalışmalarına, Ankara Üniversitesinden toprak altını görüntüleyebilen ve röntgen çekme özelliklerine sahip bir aletin getirilmesiyle devam ediliyor. 
     Yer altını görüntüleme ve röntgenini çekme özelliklerine sahip olan özel dedektörü Ankara Üniveristesi'nden görevli bir jeofizik uzmanı kullanıyor.
     Uzman, iş makineleriyle kazıldıktan sonra kapatılan alanda incelemeleri sürdürüyor. 
     Öte yandan kazı çalışmalarına katılan bir emniyet görevlisi ayağının takılması sonucu düştü. Emniyete ait bir otomobille hastaneye kaldırılan görevlinin bacağının kırılmış olabileceği kaydedildi.
     Ankara İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Erdal Eren de zaman zaman kazı bölgesine gelerek çalışmaları izledi.

ATALAY: "YENİ YERLER ÇIKABİLİR"

     İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen kroki ve dokümanlar incelendikçe yeni yerlerin varlığının ortaya çıkması halinde buraların aranabileceğini söyledi. 
     TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, soruşturma kapsamında Ankara'da bazı yerlerin kazılması sonucu silah ve mühimmat ele geçirildiğinin hatırlatılarak başka yerlerin kazılıp kazılmayacağı sorularına, ''Krokiler, eldeki dokümanlar incelendikçe yeni yerler çıkabilir. 'Şurada, burada var' diyebileceğimiz bir şey yok. Kazılardan çıkan mühimmat çıktıkça inceleniyor. Yeni yerler de çıkarsa, gerekirse aranabilir'' karşılığını verdi.
     YARSAV Başkanı'nın eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Atalay, ''Ben o tartışmalara girmeyeyim. Şu anda işi yürüten yargı. Konuşan da yargı mensubu. Ben onları birazcık yargının dışına çıkmış bir siyasi üslup olarak değerlendiriyorum, Başkan'ın dünkü konuşmalarını... Uygun zamanda ve zeminde konuşulabilecek çok şey olabilir. Ama şu anda yargının yürüttüğü bir iş biz de çok fazla konuşmak istemiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,726 µs