En Sıcak Konular

ZİR VADİSİ'NDEKİ KAZIDA ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU

12 Ocak 2009 22:44 tsi
ZİR VADİSİ'NDEKİ KAZIDA ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde boş bir evin bahçesinde yapılan kazıda çok sayıda mühimmat bulundu.

ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığının yanında bulunan boş bir evin bahçesinde yapılan kazıda çok sayıda mühimmat bulundu. 
    Soruşturma kapsamında bir zanlının evinde çıkan bilgi ve belgeler doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yenikent'teki eski Zir Köyü yerleşim alanındaki bir evin bahçesinde arama çalışmaları başlatılmıştı.
     Polis ekiplerinin kazma ve küreklerle yaptıkları çalışmada bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği, 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu.
     El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı.
     Kazının yapıldığı alana giden yolda önlem alan Jandarma Trafik ekipleri basın mensuplarının bölgeye girişlerine izin vermezken, kazı alanında sadece TRT'nin görüntü almasına izin verildi.
     Bu arada Yenikent Belediyesinden iş makinesi istendi.
     Kazı çalışmalarına iş makinelerinin de katılmasıyla devam ediliyor.
     Kazı yapılan yerin 1960 yılı öncesine kadar Zir köyü olarak bilinen bir yerleşim yeri olduğu, daha sonra köyün yerinin değişmesiyle boşaldığı öğrenildi.

BİR KAZIYA DAHA BAŞLANDI VE ARA VERİLDİ

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında çok sayıda mühimmatın bulunduğu Ankara Yenikent'te Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığının yanında bulunan boş evin bahçesinin yakınında bir başka kazı çalışmasının daha başlatılmasının ardından çalışmalara sabaha kadar ara verildi.
     Soruşturma kapsamında bir zanlının evinde çıkan bilgi ve belgeler doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama çalışması yapılan ve çok sayıda mühimmat bulunan yere yaklaşık 200 metre mesafede yeni bir kazı çalışması daha başlatıldı.
     Güvenlik şeridiyle çevrelenen bu bölgede patlayıcı maddelere duyarlı polis köpeklerinin belirlediği alanın kazma ve küreklerin yardımıyla kazılmasına başlandı. Bu alandan yaklaşık 10-15 metre ileri de ise iş makinesi aracılığıyla bir başka kazı da başlatıldı.
     Bu arada çalışmalara gece koşulları ve güvenlik sebebiyle sabaha kadar ara verildi.



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,863 µs