En Sıcak Konular

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

12 Ocak 2009 19:49 tsi
BAKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı 4 saat 15 dakika sürdü. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısısı 4 saat 15 dakika sürdü. Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, ele alınan konularla ilgili bilgi verdi.

BİR AMBULANS UÇAK TEMİN EDİLDİ

     Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Gazze'deki saldırılarda yaralanan Filistinlilerin tedavi amacıyla Türkiye'ye getirilmesi için bir ambulans uçağın bölgeye gönderileceğini bildirdi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, ele alınan konularla ilgili bilgi verdi.
     İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, Filistin ile İsrail arasındaki itilafın giderilmesi ve insani yardımların düzenli bir şekilde ulaştırılması konusunda Türkiye'nin baştan beri bir çaba sürdürdüğünü belirten Çİçek, şöyle konuştu:
     ''Şu anda Sayın Başbakanımız adına Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir ekip hem Kahire'de hem Şam'da gidip gelmek suretiyle ve tüm taraflarla bir şekilde temasta bulunarak, kalıcı bir barışın sağlanması için en önce ateşkesin temin edilmesi ve insani yardımların biran önce o bölgeye gönderilmesi için yoğun bir çabayı sarf etmektedir.
     Umut ederiz ki yakın bir zaman içinde böyle bir öncelikli neticeye varmış oluruz.
     Bu arada, geçtiğimiz Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıkladık. Türkiye bir taraftan insani yardımlarını o bölgeye götürmeye çalışıyor, gıda ve ilaç yardımı başta olmak üzere, öbür taraftan da çok sayıda sivilde hayatını kaybetmiştir, 3 binin de çok üzerinde yaralı var. Bu yaralıların Türkiye'ye getirilip tedavisi noktasında bir ambulans uçak temin edildi. Şu saatlerde gitmiş olması gerekir. Eğer imkan olacaksa oradaki yaralıları Türkiye'ye getirilip burada tedavisi yapılacaktır. Türkiye çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürüyor.''

ÇİÇEK: SORUŞTURMA SAFHASI GİZLİDİR

     Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, soruşma safhalarının gizli olduğunu belirterek, ''(Ergenekon soruşturmasında) maalesef bu gizliliğe riayet edilmiyor. Şu veya bu şekilde bu gizliliğe riayet etmeyenler yasalar karşısında da suç işliyorlar'' dedi.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiçek, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin'in ifadesi olarak basına yansıyan iddialarla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:
     ''Biz bu konuları burada konuşmadık. Zaten Bakanlar Kurulu'nun gündemine yargıyla ilgili bir konu, yargının sorunları dışında özel bir soruşturma veya kovuşturma kapsamında olan herhangi bir konu gelmez. Defalarca ifade etmeye çalıştık; şu an adına kamuoyun ne diyorsa o şekliyle siz algılayabilirsiniz, çünkü bizim hukukumuzda, yasalarımızda şu veya bu ad altında bir soruşturma yok. Soruşturma, soruşturmadır... Dolayısıyla bu davanın bir kısmı kovuşturma safhasındadır. Silivri'de yargılaması devam ediyor. Bir kısmı da soruşturma safhasındadır. Soruşturma safhası gizlidir. Maalesef bu gizliliğe riayet edilmiyor. Şu veya bu şekilde bu gizliliğe riayet etmeyenler yasalar karşısında da suç işliyorlar. Bu bilgi doğru da olsa, yazılması yanlıştır, yanlış da olsa yazılması daha da yanlıştır. Bunu neresinden tutup ne ile düzelteceksiniz. Bu tür soruları ne bize sorun, ne bir başka makama sorun. Sormanız gereken bir tek yer var, bir tek makam var o da hukuktur. Ceza Muhakemeleri Yasası'nı alırsınız, o yasa ne diyorsa sizin sorduğunuz soruların cevabını o yasanın içerisinde bulabilirsiniz. onun için gizlilik içinde yürütülen ve yürütülmesi gereken bir konu ile ilgili biz bunu ne Bakanlar Kurulu'nda görüşürüz ne de ben bu konuda cevap veririm.''
     ''Muhalefet 'yargının yürütme tarafından yönlendirildiği, soruşturmayı polisin yaptığını, yargının devrede olmadığını, adeta intikam ve hesaplaşma duygusuyla soruşturmanın sürdürüldüğünü' iddia ediyor. Bu iddialara ne diyorsunuz?'' sorusuna ise Çiçek, şu yanıtı verdi:
     ''Bu iddialara aslında ben cevabı verdim. Bu iddiada bulunanlar eğer bu iddialarını teyit edecek bilgileri, belgeleri, delilleri varsa bunu ortaya koysunlar. Soyut iddialarla bu süreci yanlış yönlendirme, hukuki zeminden, siyasi bir zemine kayması noktasında bir çabanın içine girmesinler. Bunlar son derece yanlıştır.
     'Türkiye bir hukuk devletidir' diyoruz. Hukuku hep beraber işletelim. Ona yardımcı olalım. Eğer bu söyledikleri iddialar gerçekten bir belgeye, bir bilgiye, bir delile dayanıyorsa bunu da götürsünler ilgili makamlara versinler. Nedir bunun delili? Aksi halde her önüne gelen bir şey söyler, nitekim onların söylediği bu tür iddialara karşılık da başkaca sözler de gündeme gelmiştir. Bu doğruysa öbürleri de doğrudur demektir. Bunun için bırakalım, hukuki bir konu, hukuk çerçevesinde çözülsün. Biz siyasi konuları başka zeminlerde tartışırız. Bu iddiaların hiç birisini ciddiye almıyorum, hiç birisi doğru değil.''
     YARSAV Başkanı'nın açıklamaların anımsatılması üzerine de Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e de bunun sorulduğunu belirterek buna yanıt vermeyeceğini söyledi.



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,621 µs