En Sıcak Konular

SEZER'DEN HÜKÜMETE ''ERGENEKON'' ELEŞTİRİSİ

11 Ocak 2009 16:27 tsi
SEZER'DEN HÜKÜMETE ''ERGENEKON'' ELEŞTİRİSİ DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili, ''Toplumu bu kadar baskı altına almaya, 'Yarın size de bu olabilir ha' anlamına gelebilecek uygulamalar yapmaya kimsenin hakkı yok, doğrudan hükümeti kastediyorum'' dedi.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili, ''Toplumu bu kadar baskı altına almaya, 'Yarın size de bu olabilir ha' anlamına gelebilecek uygulamalar yapmaya kimsenin hakkı yok, doğrudan hükümeti kastediyorum'' dedi.
     Sezer, Cem Vakfı Ankara Şubesi, AKKAV Vakfı ve AYDOS Dernekler Federasyonu tarafından Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda düzenlenen Aşure Günü'ne katıldı.
     Etkinlik öncesinde, gazetecilerin ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Sezer, ''Bazı silahlar, mühimmat bulundu ama bu zaten Susurluk olayının üzerine gidilememiş olmasının sonuçlarındandır'' görüşünü dile getirdi.
     Sezer, suçluların üzerine mutlaka gidilmesi gerektiğini ancak insanların iddianamesiz tutuklu bulundurulmasının evrensel hukuk ilkeleri ve insan haklarına aykırı olduğunu kaydetti.
     Hükümetin ''korku imparatorluğu'' kurmaya çalıştığını savunan Sezer, iktidarın sürekli kriz ürettiğini, toplumu parçalara ayırdığını, kutuplaşma yarattığını, kurumları karşı karşıya getirdiğini savundu.
     Türkiye'nin her zamankinden daha çok birliğe ihtiyaç duyduğunu anlatan Sezer, Hamas ile El Fetih arasındaki kutuplaşmanın Filistin'e olan zararının, Türkiye'de de kutuplaşma yaratanlara örnek olması gerektiğini bildirdi.
     Açıklanan iddianamede ''organize terör örgütü''' denilebilecek bir yapılanmanın görülemediğini ileri süren Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Öyleyse toplumu bu kadar baskı altına almaya, 'Yarın size de bu olabilir ha' anlamına gelebilecek uygulamalar yapmaya kimsenin hakkı yok, doğrudan hükümeti kastediyorum. Dünya iktidara oy ile seçimle gelmiş ama çevresini kana bulamış rejimleri gördü. Hitler rejimini kastediyorum. AKP'nin gidişi de sanki buraya doğru. Seçimle iş başına geldi ama son derece baskıcı, toplumu tedirgin eden, kendisine muhalefet edenlere karşı en sert tedbirleri alınacağı gösteren bir yönetim tarzı sergileniyor ki bu kabul edilemez.''

Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,793 µs