En Sıcak Konular

KEMAL GÜRÜZ,KEMAL YAVUZ VE ERDAL ŞENEL SERBEST BIRAKILDI

11 Ocak 2009 21:22 tsi
KEMAL GÜRÜZ,KEMAL YAVUZ VE ERDAL ŞENEL SERBEST BIRAKILDI ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve emekli Orgeneral Kemal Yavuz, savcılık sorgusunun ardından,Emekli Tümgeneral Erdal Şenel ise sevkedildiği mahkemece serbest bırakıldı.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdiği Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılan Prof. Dr. Gürüz, adliyeden ayrıldı.
     Hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan avukatı ile çıkan Prof. Dr. Gürüz, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

EMEKLİ TÜMGENERAL ŞENEL SERBEST BIRAKILDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilen eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, serbest bırakıldı.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Erdal Şenel, ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.
     Şenel, İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Şenel'e, mahkeme tarafından yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
     Şenel, adliyeden ayrılırken de gazetecilerin soruları üzerine, çok yorgun olduğunu, gizlilik kararı bulunduğu için konuşamayacağını söyledi. 

EMEKLİ ORGENERAL KEMAL YAVUZ SERBEST BIRAKILDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Kemal Yavuz, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından getirildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde cumhuriyet savcısına ifade veren emekli Orgeneral Kemal Yavuz, daha sonra serbest kaldı.
     Yavuz, yargıç ve savcıların giriş yaptığı bölümden çıkarak, öğle saatlerinde getirildiği adliyeden ayrıldı. 
       
HASAN ATAMAN YILDIRIM TUTUKLANDI, HÜSEYİN VURAL V. İSE SERBEST

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilenlerden ''Biz Kaç Kişiyiz Platformu'' yöneticilerinden Hasan Ataman Yıldırım tutuklanırken, emekli albay Hüseyin Vural V. ise serbest bırakıldı.
     İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alındıktan sonra Vural V. ile Hasan Ataman Yıldırım, sabah saatlerinde nöbetçi mahkemeye sevkedildiler.
     Yorgun olması nedeniyle adliyeden ayrılarak bir süre dinlenen nöbetçi yargıç, öğleden sonra yeniden adliyeye geldi ve yargıcın dosyayı okumasının ardından Hasan Ataman Yıldırım ile Hüseyin Vural V., mahkeme salonuna alındılar.
     Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sorgulanan Yıldırım tutuklanırken, Hüseyin Vural V. ise serbest kaldı.
     Tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilenlerden Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin A.'nın ise mahkemedeki işlemleri sürüyor.
     Öğle saatlerinde emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevkedilen Prof. Yalçın Küçük'ün ifadesi de İstanbul Cumhuriyet Savcıları Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından alındı.
     Küçük ile yine savcılıkça ifadesi alınan avukat Hüseyin Buzoğlu'nun hukuksal durumlarıyla ilgili henüz bir karar verilmediği, avukat Buzoğlu'nun savcılıkta susma hakkını kullandığı öğrenildi.

BCP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYDIN TUTUKLANDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında nöbetçi mahkemeye sevkedilen Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın tutuklanırken, cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan yazar Yalçın Küçük mahkemeye sevk edildi.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde cumhuriyet savcısınca sorgulanan BCP Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Aydın, çıkarıldığı mahkeme tarafından ''terör örgütüne üye olmak'' gerekçesiyle tutuklandı.
     Adliyeye öğle saatlerinde getirilen Prof. Yalçın Küçük de cumhuriyet savcıları Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel'e ifade verdi.
     Küçük, ifadesinin tamamlanmasının ardından savcılıkça nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

AVUKAT BUZOĞLU İLE EMEKLİ ALBAY GÖKTAŞ MAHKEMEDE

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye gönderilen avukat Hüseyin Buzoğlu ile emekli albay Levent Göktaş, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildiler.
     Avukat Hüseyin Buzoğlu ile aynı zamanda avukat olan emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcıya ifade verdiler.
     Buzoğlu ve Göktaş, savcılıkça, ''terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildiler.

PROF. DR. KÜÇÜK'ÜN EMNİYET İFADESİ
     
     Öte yandan Prof. Dr. Yalçın Küçük'e, emniyetteki 21 saat sürdüğü öğrenilen ifadesi sırasında, daha çok 1998 yılından önceki faaliyetlerinin de sorulduğu ifade edildi.
     4 kez Türk vatandaşı olup olmadığı sorulan Küçük'ün, yazılarında Kürtler'i övücü ifadeler kullandığı, Atatürk'e hakaret ettiği iddialarına da yanıt verdiği belirtildi.
     Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğrafları ve 1989 yılında yaptığı görüşme nedeniyle de sorgulandığı öğrenilen Küçük'ün ifadesinde, Doğu Perinçek ile 1979 yılından itibaren, İlhan Selçuk ile de 20 yıldır yüzyüze görüşmediğini söylediği kaydedildi

    



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,333 µs