En Sıcak Konular

YSK SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİNİ DUYURDU

11 Ocak 2009 10:22 tsi
 YSK SANDIK KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİNİ DUYURDU Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimlere ilişkin bazı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimlere ilişkin bazı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
     YSK, genelge yayımlayarak, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimlerinde, sandık kurullarının görev ve yetkilerini belirledi.
     YSK'nın yerel seçimlerde ceza ve tutukevlerinde bulunan seçmen niteliğine sahip taksirli suçlardan hükümlüler ile tutukluların da oy kullanabileceğine ilişkin kararında ise hükümlü ile tutuklu seçmenlerin, ceza ve tutukevi yönetimi aracılığıyla ilçe seçim kurulu başkanlığından seçmen kütüğüne kayıtlı olduğuna ilişkin aldığı belgeyi veya seçmen bilgi kağıdını vermesi halinde tutuklu seçmen listesine dahil edilecekleri belirtildi.
     Karara göre, 10 Şubat 2009'dan sonra yeni kurulan ceza ve tutukevlerinde bulunan taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklular için tutuklu seçmen listesi oluşturulacak.
     24 Mart 2009 tarihi itibariyle kesinleşecek seçmen listelerine kayıtlı bulunan taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu olanlar; ceza ve tutukevlerinin bulunduğu seçim çevresinde yapılacak tüm seçim türleri için oy kullanabilecek. Kasıtlı suçlardan koşullu salıverilenler hükümlülük durumları devam ettiğinden, tahliye oluncaya kadar oy kullanamayacak.
     YSK'nın başka bir kararında da ilçe seçim kurullarının, dağınık seçim çevrelerinde ve yakın köylerdeki sandıkları bir köy veya bir yerde toplayabilecekleri bildirildi. Sandıkların bir yerde toplanmasına karar verilmesi halinde durum, seçim gününden en az bir hafta önce ilgili çevrelerde duyurulacak.
     YSK, yerel seçimlere girecek siyasi partilerin ilgili kanun uyarınca bir seçim döneminde iki kereden fazla seçmen kütük örneği isteyemeyeceğini duyurdu. YSK kararında, seçmen kütüğü örneği istemeye siyasi partilerin genel merkezlerinin yetkili olduğu ancak yetki verilmesi koşuluyla il ve ilçe başkanlarının da istemde bulunabilecekleri kaydedildi.

Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,285 µs