En Sıcak Konular

ŞAHİN TUTUKLANDI,KILINÇ İLE ÇINAR SERBEST BIRAKILDI

11 Ocak 2009 09:11 tsi
ŞAHİN TUTUKLANDI,KILINÇ İLE ÇINAR SERBEST BIRAKILDI ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Kurmay Albay İlyas Çınar serbest bırakıldı.Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, herhangi bir adli kontrol uygulamasına gerek görülmeyerek serbest bırakıldı.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca, adli kontrol uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen emekli Orgeneral Kılınç ile emekli Kurmay Albay Çınar, hakim karşısına çıktı.
     İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, herhangi bir adli kontrol uygulamasına gerek görmeyerek, emekli Orgeneral Kılınç ile emekli Kurmay Albay Çınar'ın serbest bırakılmasına karar verdi.
     Serbest bırakılan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin, hakim ve savcıların kullandığı kapısından çıktı. Çıkış sırasında, görüntü almaya çalışan gazeteciler ile polisler arasında arbede yaşandı.
     Kılınç ile Çınar, ayrı ayrı otomobillere binerek adliyeden ayrıldı.
     Bu arada soruşturmayı yürüten savcılara ifade veren Barış D, Özkan B, İlhami Ümit H, Coşkun U. ve Mehmet Engin E, savcılık sorgularının ardından serbest kaldı.
     Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın adliye önünde bekleyen yakınları, serbest kaldığı haberi gelince sevinç gösterisinde bulundu.
     Yakınları, Barış Dalan'ın çıkmasının ardından hep birlikte adliyeden ayrıldı.

İBRAHİM ŞAHİN TUTUKLANDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen İbrahim Şahin, Oğuzhan S, Fatma C, Fahri K, Hüdayi Ü. ve Yaşar Oğuz Ş, hakim karşısına çıktı.
     Mahkeme, Şahin ile diğer 5 kişinin, ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.
     Bu arada savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen Oğuz B, Ersin G. ve Mehmet K'nın tutuklanmasına karar verildi. Bekir Ç. ve Erdal Ş. ise savcılık sorgularının ardından serbest kaldı.
     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan 6 kişiden, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 4'ü, Üsküdar Paşakapısı Cezaevine götürüldü.
     Mahkemenin tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden çıkarılan Şahin ile diğer 3 kişi, sivil otomobillerle götürüldükleri Üsküdar Paşakapısı Cezaevine konuldu.
     Bu arada, cezaevi önünde bekleyen bir kişi, ''Ben oğluyum'' diyerek, içeriye girmeden önce İbrahim Şahin'in elini öptü.

İBRAHİM ŞAHİN, METRİS CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

     Tutuklanmalarının ardından Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'ne götürülen eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin, buradan Metris Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.
     Mahkemenin tutuklama kararından sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden çıkarılarak, sivil otomobillerle Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'ne götürülen Şahin ile diğer 3 kişinin, haklarındaki suçlamanın teröre ilişkin olması nedeniyle buradan Metris Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi. 

ŞAHİN'E "ERGENEKON'A DESTEK İÇİN ÖRGÜT KURMA" SUÇLAMASI

      ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in, ''Ergenekon terör örgütünün amaç ve doğrultusunda faaliyette bulunmak için örgüt kurup yönettiği'' gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.
     İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bu gerekçeyle tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Şahin'in ifadesinde, evinde ele geçirilen kroki ve suikast planlarıyla bir ilgisinin olmadığını belirttiği ve üzerindeki yazıların da kendisine ait olmadığını söylediği öğrenildi.
     Şahin'in, evinde ele geçirilen krokilerdeki yerlerde bulunduğu iddia edilen lav silahları ile ilgili de ''Böyle bir şey yapmam. Niye oraya gömeyim? Elmadağ'da daha ıssız yerler var, oraya gömerdim'' dediği öne sürüldü.

İBRAHİM ŞAHİN'İN TUTUKLANMA GEREKÇESİ 
     
     Eski özel harekat dairesi başkanvekili İbrahim Şahin'in, ''terör örgütü üyesi olmak'' ve ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Yasası'na muhalefet'' suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

 



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,906 µs