En Sıcak Konular

İBRAHİM ŞAHİN,TUNCER KILIÇ VE BAZI ŞÜPHELİLER ADLİYEYE GETİRİLDİ

10 Ocak 2009 14:55 tsi
İBRAHİM ŞAHİN,TUNCER KILIÇ VE BAZI ŞÜPHELİLER ADLİYEYE GETİRİLDİ ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin,eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile bazı şüpheliler, adliyeye getirildi.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ile bazı şüpheliler, adliyeye getirildi.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne hakim ile savcıların kullandığı kapıdan alınan şüphelilerin adliyedeki işlemleri sürüyor.
     Soruşturmada, çeşitli illerde gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen bazı şüphelilerin de emniyetteki işlemlerine devam edildiği belirtildi.
     ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, dün adliyeye sevk edilen Albay Cengiz K, Albay Mustafa K, Üsteğmen Taylan Özgür K. ve Üsteğmen Muhammet S. nöbetçi mahkemece tutuklanmış, Kurmay Albay C.H ile Binbaşı E.Ç savcılıktan serbest kalmıştı.
     Soruşturma kapsamında daha önce de aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, gazeteci Tuncay Özkan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Avukat Emcet Olcaytu ve 3 teğmenin de yer aldığı 24 şüpheli tutuklanmıştı.
     Olaya ilişkin tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in de olduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.
     Soruşturmanın bir kısmının tamamlanması sonrası, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yer aldığı 44'ü tutuklu 86 sanığa da dava açılmıştı.
     Dava ile soruşturma kapsamında toplam 72 kişi tutuklu bulunuyor.

EMEKLİ ORGENERAL KILINÇ'DA ADLİYEYE SEVK EDİLENLER ARASINDA

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da adliyeye sevk edilenler arasında bulunduğu bildirildi.
     İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen ve aralarında eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de yer aldığı şüphelilerin Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki işlemleri sürüyor. Şüpheliler, adliyedeki savcılık katına çıkartıldı.
     Gözaltına alınanlar arasında bulunan eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Hasan Gürbüz, müvekkilinin de adliyeye getirildiğini kaydetti.
     Gürbüz, diğer müvekkili avukat Hüseyin Buzoğlu'nun ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğünü ve yarın adliyeye getirilmesinin beklendiğini söyledi.
     Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının ise İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube ile Terörle Mücadele Şube müdürlüklerindeki işlemleri sürüyor.
     Aralarında Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, avukat Hüseyin Buzoğlu ve Engin Aydın'ın da yer aldığı 9 şüphelinin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde tutulduğu belirtildi.
     Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince adliyeye çıkartılan İbrahim Şahin'in emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi.

BOMBA İMHA AMİRLİĞİNDEN BİR EKİP HATAY'A GÖNDERİLDİ

HATAY/ADANA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Muharrem köyünde dün gece ara verilen ve bugün yeniden başlatılan kazı çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
     AA muhabirinin Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirildiği bildirilen krokiden yola çıkılarak, Muharrem köyü yakınlarında, emekli bir öğretmen olan H.Ö'nün arazisinde bugün yeniden başlatılan arama kazısı çalışmalarına 2 kepçe ve yaklaşık 30 işçi katılıyor.
     Kazılar için Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Bomba İmha Amirliğinden bir ekibin de Hatay'a gönderildiği belirtildi.

 SÖĞÜTÖZÜ'NDEKİ ARAMA KAZILARI TAMAMLANDI

ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Söğütözü'nde daha önce mesire yeri olarak kullanılan boş arazide dün başlayan ve bugün de devam eden arama kazıları tamamlandı. Çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı.
     Soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürülen eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalarda bulunan bilgi ve belgeler çerçevesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatıyla Atatürk Orman Çiftliği ve Söğütözü'nde dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde ara verilen arama kazılarına, bugün sabah saatlerinde tekrar başlandı.
     Başta Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olmak üzere Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin görev yaptığı kazı çalışmaları sırasında, karakol ve çevik kuvvet ekipleri de çevre güvenliğini sağladı.
     Metal dedektörleri ile dedektör köpeklerin de kullanıldığı ve iş makineleriyle yapılan kazılardan Söğütözü'ndeki tamamlandı. Birçok noktada yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmadığı bildirildi.
     Bu arada, kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra dedektör köpeklerden biri, kazı alanındaki bir noktaya odaklanarak, buraya hassasiyet gösterdi. Bunun üzerine bir kepçe ile burada da kısa bir süre kazı yapılıp herhangi bir şeye rastlanmayınca açılan tüm çukurlar, kepçe ile kapatıldı.
     Gölbaşı, Saklıbahçe ve AOÇ'de yapılan aramalarda Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi tarafından yetiştirilen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ''silah mühimmat ve patlayıcı dedektör köpekleri'' kullanıldı.
     Bu köpeklerin daha önce Kurtuluş'taki çok katlı otoparktaki patlayıcı madde yüklü minibüsün bulunması dahil pek çok görevde başarı elde ettikleri kaydedildi. Köpeklerin, yerin 2 metre derinliğine kadar koku alma özelliğine sahip olduğu ancak zeminin yapısına göre bu derinliğin 50 metreye kadar çıkabileceği kaydedildi.

AOÇ'DEKİ KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) ağaçlık arazide yürütülen kazı çalışmaları tamamlandı. Arama kazılarında herhangi bir bulguya rastlanmadı.
     Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde elde edilen belge ve bilgilerden yola çıkılarak AOÇ'de dün başlayan ve akşam saatlerinde ara verilen kazı çalışmaları, sabah saat 08.45 sıralarında tekrar başlatılmıştı.
     Çalışmalar sırasında iş makineleriyle kazı yapılırken, zaman zaman dedektörlerle de metal taraması gerçekleştirildi.
     Arama çalışmalarına saat 14.20 sıralarında son verildi. Çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı.
     Çalışmaların tamamlanmasıyla iş makineleri, açtığı çukurları kapatmaya başladı.
     Bu arada, çalışmalar sırasında bir iş makinesi, arama yapılan alandan geçen bir su borusunu patlattı.

SÖĞÜTÖZÜ VE AOÇ'DEKİ KAZI ALANI "DOĞAL SİT ALANI"

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Söğütözü'nde ve Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) kazı yapılan alanın doğal SİT alanı olduğu öğrenildi.
     Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan kroki ve bilgi notları doğrultusunda Söğütözü ve AOÇ'de dün başlayan ve bugün de devam eden arama kazıları tamamlanırken, iş makineleri kazılan çukurları doldurmaya başladı.
     Saklıbahçe ile AOÇ'deki kazı yapılan alanın, doğal SİT alanı olduğu bildirildi. Emniyet yetkililerinin kazıya başlamadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaat ederek izin aldığı ve Anadolu Medeniyetler Müzesi'nden görevli bir arkeolog gözetiminde arama işlemlerini gerçekleştirdikleri kaydedildi.
     Saklıbahçe'de kazılan 4 ayrı noktadan birinde 2 kuyu bulunduğu ve polislerin kuyuların içine girerek de arama yaptıkları ifade edildi.
     Hafriyat araçlarının kazılan tüm noktaları kapattıktan sonra polisler tarafından yeni bir nokta gösterilmediği takdirde araziden ayrılacakları belirtildi.
     Bu arada Gölbaşı'nda dün arama kazıları sırasında bulunan mühimmat, incelenmek üzere İstanbul'a gönderildi.



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,810 µs