En Sıcak Konular

KÜRESEL ISINMAYLA MÜCADELEDE 'YOL HARİTASI' BELİRLENDİ

15 Aralık 2007 17:07 tsi
KÜRESEL ISINMAYLA MÜCADELEDE 'YOL HARİTASI' BELİRLENDİ Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen BM iklim konferansı, küresel ısınmayla mücadele için 2009'a kadar yeni bir anlaşmanın hazırlanması kararıyla sona erdi.

BALİ - Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen BM iklim konferansı, küresel ısınmayla mücadele için 2009'a kadar yeni bir anlaşmanın hazırlanması kararıyla sona erdi.
     Bali'de 3 Aralık'tan beri süren konferansta kabul edilen yeni yol haritasıyla ilgili konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD'nin bu konuda esneklik göstermesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Ban Ki-mun, 190 ülkenin, Kyoto Protokolünün yerini alacak "iklim değişikliğiyle mücadelede yeni BM anlaşması" görüşmelerinin başlatılması kararıyla ilgili olarak, bunun bir son değil zorlu bir sürecin başlangıcı olduğunu vurguladı.
     Genel Sekreter, "Şimdi daha karmaşık, uzun ve zorlu müzakerelere hazır olmalıyız" dedi.
     Konferansta kabul edilen ve Kyoto Protokolünün yerini alacak yeni anlaşma için iki yıl sürecek müzakerelerin çerçevesini çizen "Bali Yol Haritası" üzerindeki tartışmalar, büyük oranda ABD'nin gösterdiği direnç nedeniyle sık sık kopma noktasına gelmişti.
     Ban, ABD heyetinin ve diğer önemli heyetlerin gösterdikleri esnekliğin çok cesaret ve memnuniyet verici olduğunu belirtti.

 

BEYAZ SARAY: "BALİ ANLAŞMASI'NDA CİDDİ KAYGILARIMIZ VAR"
WASHINGTON - Beyaz Saray, Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen BM iklim konferansının küresel ısınmayla mücadele için 2009'a kadar yeni bir anlaşmanın hazırlanması kararıyla sona ermesinin ardından, anlaşmanın bazı noktaları konusunda ciddi kaygıları bulunduğunu açıkladı.
     Kalkınmakta olan ülkelerin daha fazla taahhütte bulunmasına vurgu yapılan Beyaz Saray açıklamasında, Bali'de 3 Aralık'tan beri süren konferansta kabul edilen yeni yol haritasının olumlu yönleri bulunduğu da belirtilerek, bazı noktalarda ABD'nin ciddi endişeleri bulunduğu ifade edildi ve "Kalkınmakta olan başlıca ekonomiler de harekete geçmelidir" denildi.



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,045 µs