En Sıcak Konular

TÜRKOĞLU: DEVLET VATANDAŞININ İLACA ULAŞMASI İÇİN GEREKENİ YAPAR

10 Ocak 2009 13:03 tsi
 TÜRKOĞLU: DEVLET VATANDAŞININ İLACA ULAŞMASI İÇİN GEREKENİ YAPAR Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Vekili Dr. Sami Türkoğlu, eczacılarla anlaşmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Vekili Dr. Sami Türkoğlu, eczacılarla anlaşmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, ''Ancak sorun 1 Şubat'a kadar çözülmezse, devlet, vatandaşının ilaca ulaşması için kanun değişikliği de dahil, ne gerekiyorsa onu yapar'' dedi.
     Dr. Türkoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı çerçevesinde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, 2007 yılında 26 milyar 655 milyon TL, 2008 yılında 32 milyar 268 milyon TL kamu sağlık ödemesi yapıldığını, bu yıl için de 35 milyar 566 milyon TL'lik sağlık ödemesinin öngörüldüğünü söyledi.
     Sağlıkta dönüşüm politikaları çerçevesinde yapılanları anlatan Türkoğlu, bugün Türkiye'nin her yerinde göz ameliyatının kısa bir süre içinde yapılabildiğini, sosyal devlet açısından bakıldığında da bunun önemli olduğunu kaydetti.
     Türkoğlu, özel sağlık merkezlerinde vatandaştan en fazla yüzde 30 fark alınması uygulamasından sonra özel hastanelere başvuru sayısının arttığına, katkı payı alınması uygulamasından sonra da başvurunun azalmaya başladığına dikkati çekti. Türkoğlu, 2009 yılı için aylık 1 milyar TL'lik ilaç ödemesi yapılacağını vurguladı.
     Eczanelerle yaşanan anlaşmazlığa da değinen Türkoğlu, Türk Eczacılar Birliği'nin (TEB) mevcut sözleşmeyi feshettiğini anımsatarak, ''TEB ile yapılan sözleşmeye göre zaten taraflar anlaşamazsa sözleşme fesholacaktı. Onun için şok olmuş değiliz'' dedi.
     Türkoğlu, eczacılarla avans ödemeleri ve katkı paylarının tahsili noktasında anlaşmazlık bulunduğunu ifade ederek, eczacılara SGK'nın ödeme planı çerçevesinde ödemelerin yapıldığını, gelecek Salı günü de Ekim 2008 ödemelerinin yapılacağını bildirdi.
     Eczacıların sadece ilaç fabrikalarının yaptığı indirimi satışa yansıttığını, indirim durumunda kendi paylarından bunu fiyata yansıtmadıklarını ifade eden Türkoğlu, bu noktada da sıkıntı bulunduğunu kaydetti. Bunun üzerine salonda bulunan sektör temsilcileri Türkoğlu'nun sözlerine itiraz etti. MÜSİAD yetkilileri ise duruma müdahale ederek sözlü soru sorulmamasını ve soruların yazılı olarak verilmesini istedi.
     Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Yeşilyurt da özel sağlık kuruluşlarındaki yüzde 30 fark sınırlandırması konusundaki bir soru üzerine, yüzde 30'luk sınırın, hastane maliyet sınıflandırması yapıldıktan sonra yüzde 70-75'lere kadar yükseltilmesinin mümkün olabileceğini, buna ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,969 µs