En Sıcak Konular

GEDİKLİ: BATI DÜNYASINDA MEDENİYET KRİZİ YAŞANIYOR

10 Ocak 2009 10:43 tsi
GEDİKLİ: BATI DÜNYASINDA MEDENİYET KRİZİ YAŞANIYOR AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''Gazze'deki bütün bu olan bitenler gösteriyor ki Batı dünyasında sadece ekonomik kriz değil, bir de medeniyet krizi yaşanıyor'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''Gazze'deki bütün bu olan bitenler gösteriyor ki Batı dünyasında sadece ekonomik kriz değil, bir de medeniyet krizi yaşanıyor'' dedi.
     Gazze'de yaşananlar konusunda Batılı ülkelerden herhangi bir tepki gelmemesinin üzüntü verici olduğunu vurgulayan Gedikli, şunları kaydetti:
     ''Biz, bütün dünyanın Gazze'deki gelişmeler konusunda ayağa kalkmasını beklerdik. Gazze'deki bütün bu olan bitenler gösteriyor ki Batı dünyasında sadece ekonomik kriz değil, bir de medeniyet krizi yaşanıyor. Bu olan bitenlerin anlamı budur. Maalesef Gazze'de çocukların öldürüldüğü, sivillerin katledildiği bir sahne söz konusu. Bu saldırıların devam edeceği de anlaşılıyor.
     Gazze'de, Azrail'in bile gözyaşı dökeceği sahnelerin olduğunu ibretle izliyoruz. Bütün bu olup bitenlere karşı tepki verilmemesi de bizi son derece üzüyor. Bu, Batının da artık bir medeniyet krizi, medeniyet problemi yaşadığı anlamına geliyor. Dolayısıyla herkes bu açıdan kendi durumunu da gözden geçirmeli.''
     Gazze'de barış noktasında küçük de olsa beliren ümidin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı girişimler sayesinde olduğunu belirten Gedikli, en aktif ve en dinamik tavrın bugüne kadar sadece Başbakan Erdoğan tarafından ortaya koyulduğunu dile getirdi.
     Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da dünya liderlerinin eşlerini Türkiye'ye çağırarak, Gazze için bir girişimde bulunduğunu kaydeden Bülent Gedikli, ''Emine Hanımefendi'nin çabasını son derece önemsemek gerekiyor. Ancak İspanya Başbakanı Zapatero'nun eşinden bu çağrıya olumlu bir yanıt alınmadığına dair birtakım bilgiler geldi. Bu son derece üzücüdür. Çünkü Medeniyetler İttifakı'nın eşbaşkanlığını yapan bir ülkeden daha farklı bir tavır sergilemesini beklerdik. Ancak böyle olumsuz bir cevabın da gelmesi bizi üzmüştür'' dedi.
     Gazze konusunda atılacak her olumlu adıma katkı vermeye hazır olduklarını bildiren Gedikli, ''İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) daha aktif bir tavır sergilemesi gereken bir süreçteyiz. Ancak İKÖ beklenen bu tavrı henüz ortaya koymuş değil'' diye konuştu.

Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,535 µs