En Sıcak Konular

930 BİNİ AŞKIN NUMARA İÇİN TAŞINMA MÜRACAATI YAPTI

9 Ocak 2009 17:14 tsi
930 BİNİ AŞKIN NUMARA İÇİN TAŞINMA MÜRACAATI YAPTI Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 2 ayda 930 bini aşkın numaranın taşıma işlemi için müracaat yapıldığını belirtti.

İSTANBUL - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 2 ayda 930 bini aşkın numaranın taşıma işlemi için müracaat yapıldığını belirterek, ''Türkiye'deki numara taşınabilirliği hızı dünyada hiçbir yerde yok. Türkiye bu konuda dünya istatistiklerini alt üst etti'' dedi.
     Acarer, doküman tarayıcı üreticisi Avision ve Türk yazılım firması KodA arasında imzalanan sözleşme dolayısıyla düzenlenen ''Küreselleşme Sürecinde ve Küresel Krizde Türkiye'de Bilişim Yatırımı'' konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün Türkiye için büyük şans olduğuna inandıklarını belirterek, Türkiye'nin bu sektörde son yıllarda ciddi bir büyüme grafiği çizdiğini hatırlattı.
     Sektörün toplam cirosunun sürekli arttığını belirten Acarer, kesin olmayan 2008 verilerine göre sektörün 30 milyar doların üstünde bir hacme ulaştığını bildirdi.
     Global kriz nedeniyle dünyada birçok sektörde daralmaların yaşandığını anımsatan Acarer, Türkiye'de de aynı sürecin yaşandığını, ancak cirolarda veya istihdam edilen personel sayısında bir azalma olmadığını, artışın sürdüğünü söyledi.
     Acarer, bilgi ve iletişim sektörünü lokomotif bir sektör olarak değerlendirdiklerini ifade etti.
     Sektörde yaşanan gelişmeleri de anlatan Acarer, kısa bir kısa bir süre önce numara taşınabilirliği sisteminin uygulanmaya başladığını, bu uygulamanın sektörde ciddi bir hareketlenme meydana getirdiğini kaydetti.
     2 ayda 930 bini aşkın numaranın taşıma işlemi için müracaat yapıldığını bildiren Acarer, şöyle devam etti:
     ''Başvurular sonucu numaraların yüzde 80'ini taşındı. Bu yazılımı yapan bir Türk firması ve bununla gurur duyuyoruz. Türkiye'deki numara taşınabilirliği hızı dünyada hiçbir yerde yok.
     Türkiye bu konuda dünya istatistiklerini alt üst etti. 2 ayda milyona yakın bu işlemin yapılabilmesi ciddi bir oran, daha da önemlisi bunun bir Türk firması tarafından yapılması da önemli...''

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,154 µs