En Sıcak Konular

İSRAİL'İN GAZZE'YE BOMBARDIMANI SÜRÜYOR

9 Ocak 2009 11:25 tsi
İSRAİL'İN GAZZE'YE BOMBARDIMANI SÜRÜYOR İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırıları ve bombardıman devam ettiği bildirildi.

TEL AVİV - Gazze kentinde, Filistin televizyonu için çalışan bir fotomuhabiri öldü.
     Filistinli kaynakların verdiği bilgiye göre, gazetecinin Gazze'nin Tel El Hava mahallesindeki evi bombardımanlarda isabet aldı, İhab Vahidi adlı fotomuhabiri, annesi ve eşi ile birlikte hayatını kaybetti.
     Bombardımanlar sırasında, Ukraynalı bir kadın ile 1,5 yaşındaki oğlunun da öldüğü bildirildi.
     Gazze Sağlık Bakanlığında görevli doktor Muaiye Hasaneyn, yaklaşık 2 haftayı bulan saldırılarda ölen ilk yabancı olan Ukraynalı kadının kimliğini Olvera El-Jaru olarak açıklarken, El Jaru'nun, Ukrayna'da eğitim gördükten sonra Gazze'ye dönen Filistinli bir doktorla evli olduğunu söyledi.
     Ukraynalı kadının, Gazze'nin İsrail sınırındaki mahallesi Secaiye'deki evinin tank ateşine maruz kaldığı belirtilirken, kızının da saldırıda ağır yaralanarak yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı, bir diğer küçük çocuğunun ise hafif yaralandığı öğrenildi.
     Bu arada, Filistin hastane kaynakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Karara'ya Kissufim noktasından giren İsrail tanklarının ateşinde 3 Filistinlinin daha öldüğünü bildirdi.

GAZZE ŞERİDİ'NDE BU GECE 9 FİLİSTİNLİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

GAZZE - İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bu geceyarısı düzenlediği hava saldırıları ve bombardımanlarda, 6'sı aynı aileden olmak üzere 9 Filistinlinin öldüğü bildirildi.
     Tıbbi kaynaklar ve görgü tanıkları, Cebaliye bölgesinde düzenlenen hava saldırısında, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin yerel lideri Fayez Salha'nın yaralandığını, ailesinden 6 kişinin öldüğünü belirtti. İsrail'in, bölgenin orta kesimlerinde açtığı havan topu ateşinde ise, 3 Filistinlinin öldüğü kaydedildi.
     Bu saldırılardaki kayıp ve yaralanmalarla, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölü sayısının en az 777, yaralı sayısının ise 3200 olduğu belirtildi.

GAZZE'DE ÖLEN VE YARALANAN HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ ÇOCUK

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında ölen ve yaralanan her üç kişiden birinin çocuk olduğu bildirildi.
     BM'nin Çalışma ve Yardım Ajansının Gazze'deki operasyonlarından sorumlu yetkilisi John Holmes, Gazze Sağlık Bakanlığının dün gönderdiği istatistiklere göre, Gazze'de ölen 758 kişiden 257'sinin, yaralanan 3100 kişiden de 1080'inin çocuklar olduğunu söyledi.
     Holmes ve ajansın bir diğer yetkilisi John Ging, "güvenilir" sözleriyle değerlendirdikleri istatistiklerin, son derece rahatsız edici olduğunu belirterek, Gazze Şeridi'ne yardımları, çalışanlar için çok riskli olduğu gerekçesiyle geçici bir süre askıya aldıklarından ötünü çok üzgün ve öfkeli olduklarını da kaydetti.
     BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), dün İsrail askerlerinin bir BM yardım kamyonuna ateş açması ve saldırıda iki şoförün ölmesi üzerine yardımları askıya almıştı. İsrail'in 13 gündür sürdüğü hava ve kara saldırılarında Gazze'de 4 UNRWA çalışanı hayatını kaybetti.

GAZZE'DE BM KARARINA RAĞMEN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

GAZZE - İsrail ordusunun saldırıları ve İsrail'e yönelik roket atışlarının, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısına rağmen sürdüğü bildirildi.
     Görgü tanıkları, hastane ve askeri kaynaklara göre, İsrail savaş uçağı veya helikopterleri, dün gece 12 kişinin öldüğü saldırılardan sonra bu sabah Filistin topraklarına yeni taarruzda bulundu.
     Görgü tanıkları, İsrail savaş gemilerinin de Gazze'de kıyıya yakın hedefleri bombardıman ettiklerini belirtti.
     Şafak sökmeden önce Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus yakınlarında bulunan Karara bölgesine giren İsrail tanklarının ateş açarak 50 evi tahrip ettikleri bildirildi.
     İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Gazze Şeridi'nden atılan 14 roketin bir kişinin hafif yaralanmasına neden olduğu, Grad tipi roketlerin Berşeba bölgesine düştüğü belirtildi.



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,351 µs