En Sıcak Konular

EGEMEN BAĞIŞ ''BAŞMÜZAKERECİ'' OLARAK DEVLET BAKANLIĞINA ATANDI

9 Ocak 2009 07:41 tsi
EGEMEN BAĞIŞ ''BAŞMÜZAKERECİ'' OLARAK DEVLET BAKANLIĞINA ATANDI AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Devlet Bakanlığına atandı.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Devlet Bakanlığına atandı.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Egemen Bağış'ın Avrupa Birliği makamlarıyla tam üyelik görüşmelerinde ''Başmüzakereci'' görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığına atandığı belirtildi.
     Bağış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Cumhuriyet'in ilanından sonraki en önemli çağdaşlaşma projesi olarak ilan ettiği Türkiye'nin AB üyeliği müzakerelerinin sorumluluğunu üstlenmenin, kendisi için büyük bir onur olduğunu'' ifade ederek, ''Başbakanımızın güvenine layık olmak için elimden geleni yapacağım'' dedi.
     Türkiye için önemli olduğuna inandığı bu projede Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşının desteğine ihtiyaç duyacağını belirten Bağış, ''çocukların daha modern, daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye ideali için 'durmak yok yola devam' felsefesi içinde elinden gelen hizmeti yapacağını'' kaydetti.
     Bağış'ın, ''Başmüzakereci'' görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığına atandığı haberini Fas İstiklal Partisi'nin genel kuruluna AK Parti'yi temsilen katılmak üzere gittiği başkent Rabat'ta aldığı, yarın Türkiye'ye döneceği ifade edildi.
    
     -EGEMEN BAĞIŞ'IN ÖZGEÇMİŞİ-
    
     AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, 1970 yılında Bingöl'de doğdu.
     Aslen Siirtli olan Bağış, lisans eğitimini, The Baruch College of The City University of New York'un İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü'nde tamamladı, Kamu Yönetimi üzerine de master yaptı.
     AK Parti'de Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan ve partinin Merkez Yürütme Kurulu'nda yer alan Bağış, 2002-2007 yılları arasında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış İlişkiler Danışmanlığı'nın yanı sıra Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, NATO-Parlamenterler Asamblesi Transatlantik Komitesi Başkanlığı ile NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
     Egemen Bağış, 2006 yılında İtalyan Cavaliere Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştı.
     Beyhan Bağış ile evli olan Egemen Bağış, iki çocuk babası.

BABACAN, EGEMEN BAĞIŞ'I KUTLADI

NEW YORK - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Avrupa Birliği makamlarıyla tam üyelik görüşmelerinde ''Başmüzakereci'' görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı'na atanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ı telefonla arayıp kutladı.
     BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki durumla ilgili olarak süren görüşmeler dolayısıyla New York'ta bulunan Ali Babacan, Fas'ta bulunan Egemen Bağış'ı telefonla aradığını ve başarı dileklerini ilettiğini bildirdi.
     Babacan, ''Egemen kardeşimi kutluyorum, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Kendisi Fas'ta idi. Telefonla aradım ve başarı dileklerimi ilettim. Başmüzakerecilik ile ilgili düzenlemeyi Sayın Başbakanımızla daha önceden konuşup değerlendirmiştik. Sayın Bağış zaten yıllardır beraber çalıştığımız ve çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdır. Bundan sonra daha da yakın çalışacağız. Tekrar hayırlı olsun''dedi.

 



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,151 µs