En Sıcak Konular

GÖNÜL:GÖZALTILAR BAKANLIĞIMIZ ONAYINA GELMEDİ

8 Ocak 2009 16:29 tsi
GÖNÜL:GÖZALTILAR BAKANLIĞIMIZ ONAYINA GELMEDİ Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında bazı eski generallerin de bulunduğu gözaltılarla ilgili, "Bakanlığımızın onayına gelmemiştir" dedi.

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında bazı eski generallerin de bulunduğu gözaltılarla ilgili, "Bakanlığımızın onayına gelmemiştir" dedi.
     TBMM Milli Savunma Komisyonunda Askerlik Kanununda değişiklik öngören teklifin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, "Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli paşa ve subaylar hakkında Milli Savunma Bakanı Gönül'ün açıklama yapmasını" istedi.
     Kaptan, gözaltına alınmalara değinerek üst düzeyde görev yapmış ve hakkında suç isnat edilen kişiye "davetiye çıkarılması" ilkesinin bulunduğunu anımsattı ve "Kaçma imkanı olmayan bu kişilere yönelik uygulamalar nereden çıkıyor? Davetiye ile çağrılmaları mümkünken doğrudan yakalanma kararı çıkarılması konusunda Komisyonu aydınlatmanız gerek. Bu kişiler devleti mi soymuş, ülkeyi mi bölmüş, yoksa ülkeyi bölmeye mi yetinmiş?" diye sordu.
     Bakanı Gönül ise sorulara karşılık, konunun Milli Savunma Bakanlığıyla ilgili olmadığını belirterek, "Ancak sorumlu olduğum konulara cevap veririm. Konuların hiçbiri (Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılar) Bakanlığımızın onayına gelmemiştir. Bakanlığımızla ilgili olmayan bir konu" dedi.
     CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün, Tuncer Kılınç'ın durumunu sormasına da Gönül, "Bizden onay almıyorlar" karşılığını verdi.
    
     -GÖNÜL: MUTAT GÖRÜŞME-
    
     Gönül, daha sonra gazetecilerin, "Başbakan Erdoğan ile havaalanından birlikte geldiniz. Görüşmenizde, Ergenekon gözaltıları gündeme geldi mi?" sorusuna, "Sayın Başbakan ile havaalanından gelmemizin nedeni; bugün komisyonda verilecek önergeleri arz etmemizdir" yanıtını verdi.
     Erdoğan'ın, Orgeneral Başbuğ ile yaptığı görüşmeden haberi olup olmadığının sorulması üzerine Gönül, "Haberim var, mutat görüşme... Sayın Genelkurmay Başkanımız sonra da Cumhurbaşkanına çıkacak" dedi.
     Bakan Gönül, görüşmenin Başbakan Erdoğan'ın programında olmadığının belirtilmesi üzerine ise, "Her zamanki görüşmeleri. Sayın Başbakan da programına almıştı" diye konuştu.
    
     -BAŞBAKANLIK:GÖRÜŞME TALEBİ BAŞBUĞ'DAN-
    
     Bu arada, Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, görüşme talebinin Genelkurmay Başkanı'ndan geldiği belirtildi.

Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,850 µs