En Sıcak Konular

KILINÇ'IN AVUKATI BUZOĞLU DA GÖZALTINDA

8 Ocak 2009 16:27 tsi
KILINÇ'IN AVUKATI BUZOĞLU DA GÖZALTINDA ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu'nun da gözaltına alındığı belirtildi.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu'nun da gözaltına alındığı belirtildi.
     Avukatlığını yürüttüğü Kılınç ile görüşmek için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Ankara Barosu avukatlarından Hasan Gürbüz, müvekkili ile görüştükten sonra ayrıldı.
     Gürbüz, Emniyetten ayrılırken basın mensuplarına şunları söyledi:
     ''Avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu, müvekkili olan Tuncer Kılınç ile görüşmek için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldiğinde savcılığın yakalama emri üzerine gözaltına alınmıştır. Şu andan itibaren Tuncer Kılınç ve Mustafa Hüseyin Buzoğlu'nun avukatlığını yürüteceğim. Soruşturma, geldiği aşamada sanıkların avukatına da yönelmiştir. Savunma hakları bu şekilde engellenmektedir. Bu soruşturmada görev alan avukatların hiçbirinin teminatı kalmamıştır.''
     Gürbüz, Kılınç'ın sağlığı ve moralinin iyi olduğunu ifade etti.
     Bu arada Buzoğlu'nun ''Ergenekon'' davasının sanıklarından yazar Ergun Poyraz'ın da avukatlığını yaptığı belirtildi.

GÖZALTINDAKİLER AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve işlemleri süren bazı şüpheliler, avukatlarıyla görüştürüldü.
     Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli kurmay albaylar İlyas Çınar ve Hüseyin Vural, binbaşı E.Ç, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, emniyet amiri E.E, öğretmen Oğuzhan S, Ataman Y, İlhami Ümit H, Mehmet K, Özkan B, Coşkun U, Barış D. ve Hüseyin V'nin de aralarında yer aldığı şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.
     Bu kişilerden bazıları, emniyete gelen avukatlarıyla görüştürüldü.
     Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in avukatı Abdullah Kaya, görüştürüldüğü müvekkilinin henüz sorgusuna başlanmadığını bildirdi.
Şenel'in neyle suçlandığı sorulan avukat Kaya, bütün şüphelilere yöneltilen suçlamanın müvekkiline de isnat edildiğini söyledi.
     Avukat Kaya, müvekkilinin evinde herhangi bir doküman ve CD ele geçirilmediğini anlatarak, gözaltına alınan şüpheli sayısının fazla olması nedeniyle ek gözaltı süresi verilebileceğini belirtti.
Gözaltındaki emekli Albay Hüseyin Vural ve Engin Aydın'ın avukatı Metin Çetinbaş da, müvekkillerinin ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındığını anımsatarak, kendilerine yöneltilen suçlama konusunda bilgi alamadıklarını söyledi.
     Çetinbaş, hukuki sürecin işlediğini ifade ederek, ''Hukukun gerçekleşmesini, mahkemenin görevini yapmasını bekliyoruz'' dedi.

''ERGENEKON'' SANIĞI POYRAZ'IN AVUKATININ EVİNE ARAMA

ANKARA - "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu sanıklardan Ergun Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu'nun Çankaya'daki evinde polis tarafından arama yapılıyor.
     Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin "yakalama, arama ve inceleme" kararı uyarınca öğle saatlerinde avukat Hüseyin Buzoğlu'nun Cinnah Caddesi'ndeki evine geldi. Avukat Buzoğlu'nun evindeki arama devam ediyor. 


 



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,751 µs