En Sıcak Konular

AK PARTİDEN BAYKAL'A CEVAP: İLLEGALİTENİN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ

8 Ocak 2009 14:00 tsi
AK PARTİDEN BAYKAL'A CEVAP: İLLEGALİTENİN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dünkü Ergenekon davası ve soruşturmasına yönelik sözlerine cevap verdi.

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepkisini, "(Cumhuriyet'in temel ilkeleriyle hesaplaşılıyor, Cumhuriyet'e sahip çıkanlardan hesap soruluyor) iddiasıyla Türkiye'de işlenen ve işlenmek istenen cinayetlerin, yaratılmak istenen kaosun ve diğer illegal faaliyetlerin üstü örtülemez" sözleriyle gösterdi.
     TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dünkü Ergenekon davası ve soruşturmasına yönelik sözlerine yanıt verdi.
     Baykal'ın dün talihsiz beyanlarda bulunarak konuyu bir siyasi dava ve siyasi hesaplaşma, saygın insanlardan intikam alma, Türkiye'yi Humeyni öncesi ve sonrası İran'a, Hitler öncesi ve sonrası faşist Almanya'ya benzeterek bazı değerlendirmelerde bulunduğunu kaydeden Ergün, "Üzülerek söylemeliyiz ki Sayın Baykal, Ergenokon soruşturmasıyla ilgili her gelişmede hukuk devletini, yargı bağımsızlığını hiçe sayan, bir panik havası içindedir. Dün de böyle olmuştur" diye konuştu.
     Baykal'ın konuyla ilgili tüm değerlendirme ve iddialarını, "tecrübeli bir siyaset adamına, Türkiye'nin sözüm ona anamuhalefet liderine uygun düşmeyen bir safsatası" olarak niteleyen Ergün, şöyle konuştu:
     "Özellikle Türkiye'nin bugününü Humeyni öncesi ve sonrası İran'a, Hitler öncesi ve sonrası faşist Almanya'ya benzetmeye kimsenin hakkı olamaz. Bu iddialar, Türkiye'nin demokratik ilerlemesine ve hukuk devleti ilkesi ile yargı bağımsızlığına büyük saygısızlık olmuştur. AK Parti, sayın Başbakan ve Hükmet; hiçkimseyle bir siyasi hesaplaşma ve siyasi intikam arayışı içinde değildir ve olamaz da. 'Cumhuriyet'in temel ilkeleriyle hesaplaşılıyor, Cumhuriyet'e sahip çıkanlardan hesap soruluyor' iddiasıyla Türkiye'de işlenen ve işlenmek istenen cinayetlerin, yaratılmak istenen kaosun ve diğer illegal faaliyetlerin üstü örtülemez. Cumhuriyet'in en temel niteliği hukuk devleti olmasıdır. Herkes, Anayasaya ve kanunlara uymakla hükümlüdür. Hiçkimsenin suç işleme imtiyazı olamaz. Herkes yasalar önünde eşittir. Toplum, 'yürürlükteki yasalara tabi olanlar ve olmayanlar' diye ikiye ayrılamaz ve yasaların uygulanamadığı imtiyazlı bir sınıf yaratılamaz."
     Ergenekon soruşturmasıyla ilgili her şeyin Anayasa, CMK, TCK ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yürütülürken, mahkeme kararları ve savcılık talimatlarına uygun olarak polis ve jandarma unsurlarının adli kolluk görevi gördüğünü anlatan Ergün, ayrıca polis ve jandarmanın uygulamalarından da tüm şüphelilerin övgüyle bahsettiğini belirtti.

ERGÜN'DEN BAYKAL'A ERGENEKON ÇIKIŞI:BU GİDİŞ İYİ DEĞİL

     AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon davası ve soruşturma sürecinde Anayasa ve yasaları ihlal ettiği iddiasıyla, "Sayın Baykal, sizi paniğe sevkeden şey nedir? Yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmış olmasından mı endişe ediyorsunuz? Yanlış işleri ve yanlış adamları mı finanse ettiniz? Ergenekon zanlısı ve kaçağı olan bazı kişilerle yapmış olduğunuz önemli görüşmeler mi sizi tedirgin etmektedir?" sorularını yönelterek. "Eğer böyleyse sayın Baykal, bu gidiş iyi bir gidiş değildir" diye çıkıştı.
     AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ergün, görülmekte olan bir davanın seyrini ve yargı görevi yapanları etkileme amaçlı beyanların Anayasa ve Türk Ceza Kanununa göre yasak ve suç olduğuna dikkat çekti.
     Ergenekon dava sürecinde Anayasa ve yasaların ilgili maddelerinin, Baykal tarafından açıkça ihlal edildiğini gördüklerini belirten Ergün, "Bu beyanlar karşısında Cumhuriyetimizin, hukuk devleti niteliğinin böyle bir muhalefet ve siyasetçi tipine karşı savunulmaya ihtiyacı vardır. Hukuk devleti ve adaletin tecellisi için yargıyı serbest bırakın, tehdit etmeyin, şantaj yapmayın, Sayın Baykal, korkmayın, hiç kimse sizi gizlice dinlemiyor. Sizin merak edilecek bir şeyinizi zaten toplum görmüyor. Merak etmeyin, suçu sabit olana kadar herkes masumdur ilkesi işliyor." dedi.
     Ergün, "insanların neyle suçlandığının bilinmediği" ifadesinin doğru olmadığını savunarak, Anayasa ve yasalar gereği neyle suçlandıklarının herkesin yüzüne söylendiğini anlatarak, "Dolayısıyla, bu davada da hukuk işlemektedir" dedi.
     Ergenekon davası nedeniyle bazı soruların sorulmasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ergün, sözlerine şöyle devam etti:
     "Sayın Baykal, sizi paniğe sevkeden şey nedir? Dün de sizi bir panik havası içinde gördük. Yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmış olmasından mı endişe ediyorsunuz? Sizi rahatsız eden, başınızı ağrıtan bu mudur? Bir türlü kamuoyunun izleyemediği CHP'nin belgesel filmi için şüpheli ve tutuklu olan bazı kişilere ödediğiniz parti paralarının, başka bir film için harcanmış olmasından mı korkuyorsunuz? Yanlış işleri ve yanlış adamları mı finanse ettiniz yoksa? Ergenekon zanlısı ve kaçak olan bazı kişilerle yapmış olduğunuz önemli görüşmeler mi sizi tedirgin etmektedir? Eğer böyleyse Sayın Baykal, bu gidiş iyi bir gidiş değildir. Umarız böyle de değildir. Biz, 1990 yılındaki Sayın Baykal'a ne olduğunu da sormak istiyoruz. O tarihte Baykal ve 20 arkadaşı, TBMM'ye özel harp dairesinin geçmiş faaliyetleri ve kontrgerilla örgütü iddialarına açıklık getirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasını istiyor. Biz 1990 yılındaki Sayın Baykal'ı arıyoruz. Türkiye'de bugün olan da tam da budur. Sayın Baykal, sizin bu tutumunuz, demokratik siyasetin bir unsuru olup olmadığınız konusunda ciddi şüphelere yol açmaktadır. Bu şüpheli durumunuzu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Ancak, yine de endişeye gerek yoktur. Hakkın hukukun değirmeni yavaş döner ama ince öğütür, adalet yerini bulur."



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,576 µs