En Sıcak Konular

08 OCAK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

8 Ocak 2009 10:00 tsi
08 OCAK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Türkiye'nin, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının durdurulması için girişimleri sürüyor.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB Konseyi Genel Sekreteri ve Ortak Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve Ankara'daki kıdemli Arap büyükelçiler heyetini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
     - Solana ve büyükelçiler heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Resmi Konut'ta kabul edilecek.
     -Dışişleri Bakanı Ali Babacan, New York'ta temaslarına devam ediyor.
    
     2- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İspanya'nın başkenti Madrid'e yapacağı ziyarette İspanya Kralı Juan Carlos ve Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşecek.
     - Abbas'la Zapatero'nun ortak basın toplantısı yapması öngörülüyor.
     - Gazze'de ateşkesin sağlanması için BM Güvenlik Konseyindeki uzlaşma arayışları ve Mısır'ın ateşkes planına ilişkin uluslararası girişimler izleniyor.
    
     3- Orta Doğu'da yeni gelişme.
     - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 13. gününe girerken, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine roket atılması, İsrail'in de Lübnan'a topçu ateşi açmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.
    
     4- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     5- ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki gözaltılarla ilgili gelişmeler izleniyor.
    
     6- Yargıtay Başkanları Kurulu, Ankara'da toplanacak.
    
     7- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Edirne Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret ettikten sonra, hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışını yapacak ve Edirne Sarayı'nda incelemelerde bulanacak.
     - Toptan, Edirne'den geçeceği Tekirdağ'da, Dr. Sadık Ahmet Köprüsü'nün açılışına, Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi'nde derslik ve merkezi birimler temel atma törenine katılacak, valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek.
    
     8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sakarya'da Şenpiliç Endüstri Meslek Lisesinin temel atma töreni ile Adapazarı Kız Meslek Lisesinin açılış törenine katılacak.
     - Çelik, Kocaeli'nde de Kartepe Arslanbey Fevziye Tezcan Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinin açılışını yapacak.
    
     9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da 33. DYO Resim Yarışması ödül töreni ve sergi açılışına katılacak.
    
     10- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İzmir'deki Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde toplantı yapacak, Altay Ampute Futbol Takımı'nın gösteri maçını, daha sonra da Altay ile Galatasaray arasında oynanacak Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasını izleyecek.
    
     11- Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, Ankara'da resmi temaslarına başlayacak.
    
     12- Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz krizi...
     - Rusya'nın gaz şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksiy Miller, Brüksel'de, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosunda üst düzey temaslarda bulunup Ukrayna ile yaşanan doğal gaz krizi konusundaki son gelişmeleri anlatacak.
     - Ukrayna petrol ve gaz şirketi Naftogaz Başkanı Oleh Dubina'nın Bürüksel'de Gazprom Başkanı Miller ile müzakerelere yeniden başlaması bekleniyor.
    
     13- Doğal gaz sorunu ve Türkiye'nin depolama potansiyeli.
     - Avrupa Birliğine göre Türkiye, önemli yeraltı depolama potansiyellerini Avrupalı yatırımcılarla değerlendirebilir.
     - Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankalarının, yer altı depolama projelerine mali destek sağlayabileceği belirtiliyor.
    
     14- Diyanet İşler Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara'da, Filistin halkına yönelik başlatılacak yardım kampanyası hakkında basın toplantısı yapacak.
    
     15- TBMM'den.
     - Genel Kurulda, Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.
     - Milli Savunma Komisyonunda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.
     - İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, İstanbul'daki karakollar ve Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan altkomisyon raporları görüşülecek.
    
     16- Siyasi partilerden.
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Eskişehir'in Alpu ilçesinde seçim bürosunun açılışını yapacak, il binasında basın toplantısı yapacak, Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret edecek.
    
     17- Siyasi partilerin kasaları doluyor.
     - Maliye Bakanlığı, AK Parti, CHP ve MHP'nin 195,3 milyon TL'lik hazine yardımını hafta sonuna kadar ödeyecek.
     - AK Parti devletten 111,3 milyon, CHP 49,9 milyon ve MHP ise 34,1 milyon TL yardım alacak.
    
     18- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının 108. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen vergi ve ihracat rekortmenleri ödül törenine katılacak.
    
     19- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES), KPMG Türkiye ile birlikte Ankara'da düzenlediği çözüm arama konferansına katılacak.
    
     20- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ocak ayı Olağan toplantısına katılacak.
    
     21- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, başlatacakları ''yerli malı kullanma'' kampanyası ile ilgili Ankara'da basın toplantısı yapacak.
    
     22- Seminer... Toplantı...
     - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından,İstanbul'da ''Finansal İstikrarın Güçlendirilmesi Uygulamaları'' konulu uluslararası seminer yapılıyor.
     - İzmir'deki oda ve borsaların yönetim kurulları ortak toplantısı yapılacak.
     - Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Bülent Aymen, bölgenin ve Türkiye'nin 2008 ihracat performansı ile 2009 hedef ve beklentileri konusunda basın toplantısı yapacak.
     - Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu, İzmir'de ''Metro Group'un Çağdaş Kızları Projesi'' ile ilgili bilgi vermek üzere toplantı yapacak.
    
     23- ASO, krizde işsiz kalanları eğitecek.
     - Ankara Sanayi Odası (ASO), İş-Kur ile ortaklaşa gerçekleştireceği ''Kriz İşsizlerine Meslek Eğitim Programıyla'' krizde işsiz kalanları eğitecek.
     - Projeyle meslek sahibi olanların bilgi ve görgülerinin artırılması, mesleği olmayanlara yeni meslek kazandırılması veya mesleklerini değiştirme imkanı sağlanacak.
    
     24- Futbolda Fortis Türkiye Kupası 3. tur grup mücadelesinde 3. hafta maçlarının sonuncusu İzmir'de, Altay ile Galatasaray arasında yapılacak.
    
     25- Basketbolda, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu 9. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Slovenya'nın Union Olimpija Ljubljana takımıyla karşılaşacak.
    
     26- Türkiye Bayanlar Basketbol Fenerbahçe ile Çankaya Üniversitesi, Caferağa Spor Salonu'nda, Samsun Basketbol ile Panküp TED Kayseri Koleji ise Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda karşılaşacak.
    
     27- Avrupa Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası elemeleri (E) Grubu maçları, Antalya'nın Alanya ilçesinde sürüyor.
     - Türkiye, Portekiz ile karşılaşacak.
    
     28- Gaffar Okkan Hentbol Turnuvası Ankara'da yapılacak 3 maçla
     sona eriyor.

Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs