En Sıcak Konular

ASO KRİZDE İŞSİZ KALANLARI EĞİTECEK

8 Ocak 2009 11:03 tsi
ASO KRİZDE İŞSİZ KALANLARI EĞİTECEK Ankara Sanayi Odası (ASO), İş-Kur ile ortaklaşa gerçekleştireceği Kriz İşsizlerine Mesleki Eğitim Programıyla (KİMEP), krizde işsiz kalanları 10 alanda eğitecek.

ANKARA - Ankara Sanayi Odası (ASO), İş-Kur ile ortaklaşa gerçekleştireceği Kriz İşsizlerine Mesleki Eğitim Programıyla (KİMEP), krizde işsiz kalanları 10 alanda eğitecek.
     Söz konusu proje kapsamında öncelikle ASO üyesi işletmelerde kriz nedeniyle işsiz kalan çalışanlar, daha sonra da diğer işsizler üç farklı eğitime tabi tutulacak. Eğitim programı kapsamında bir meslek sahibi olan kursiyerlerin mesleklerindeki bilgi ve görgülerinin artırılması, meslek sahibi olmayanlara yeni bir meslek öğretilmesi ya da mesleklerini değiştirme imkanı sunulacak.
     İki yıl boyunca uygulanacak proje kapsamında ilk etapta 100 kişi eğitilecek. 2009 yılı içinde eğitilecek işsiz sayısı ise yaklaşık 1000 kişi olacak. Eğitimler öncelikle ASO'unun Sincan'da bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Erkunt Eğitim Merkezinde verilecek. Eğitim süresince İş-Kur kursiyerlere günlük 15 lira ödeyecek. ASO'da yol ve yemek ihtiyaçlarının yanı sıra gerekli eğitim kadrosu ile eğitim araç ve gereçlerini sağlayacak.
     Bir işte çalışırken işsiz kalan ve işsizlik sigortasından maaş almaya hak kazanan kursiyerler ise kurs boyunca bu maaşlarını almaya da devam edecekler. Böylece İş-Kur tarafından verilecek günlük 15 lira da kursiyerlerin cebinde kalmış olacak. İşsizlerin eğitileceği program, bir veya iki aylık kurslarla tam gün olarak sürdürülecek.
     Kurs kapsamında eğitim verilecek 10 alan şöyle:
     Elektrik-elektronik teknolojileri eğitimi, soğutma-iklimleme eğitimi, bilgisayar destek tasarım eğitimi (CAD) eğitimi, iş makineleri bakım-onarım ve imalat eğitimi, teknik ressamlık eğitimi, kaynakçılık eğitimi, bilgisayar destekli imalat (CNC-CA) eğitimi, mobilya imalatçılığı eğitimi, makine talaşlı imalat eğitimi, otomotiv teknolojileri eğitimi ve otomasyon sistemleri bakım onarım eğitimi.
     Bu programlara ilave olarak protokol süresinci inşaat sektörünün ihtiyacı olan alanlarda da çeşitli eğitimlerin düzenlenmesi hedefleniyor.

Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,259 µs