En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' SORUŞTURMASI

8 Ocak 2009 07:45 tsi
''ERGENEKON'' SORUŞTURMASI ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara, İzmir ve İstanbul'da gözaltına alınanlardan 18 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara, İzmir ve İstanbul'da gözaltına alınanlardan 18 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
     İstanbul'da gözaltına alınan emekli Orgeneral Kemal Yavuz, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Ataman Yıldırım, İlhami Ümit Handan, Mehmet Koral, Özkan Bektaş, Coşkun Umur, emekli Albay Hüseyin Vural ve Barış Dalan, İzmir'den getirilen Emniyet Amiri E.E ve Binbaşı E.Ç ile Ankara'dan getirilen 6 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği, sorgularına bu gece başlanmayacağı öğrenildi.
     Emniyete gelen Avukat Murat Ekici iş adamı Hüdayi Ünlüer'in de soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirterek, Ünlüer'in Kartal'daki iş yeri ve Maltepe'deki evinde yapılan aramalarda bilgisayarlarına el konulduğunu bildirdi.
     Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in avukatı Abdullah Kaya da emniyet çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, müvekkiliyle görüştüğünü ifade ederek, ''Müvekkilim nezarethanede tutuluyor. Nezarethanenin kaloriferleri çalışmıyor ve içerisi çok soğuk'' dedi.
     Öte yandan, Barış Dalan ve İlhami Ümit Handan'ın avukatı Handan Bakbak da emniyet çıkışında yaptığı açıklamada, müvekkilleriyle görüştüğünü dile getirerek, ''İçerisi çok soğuk. Müvekkillerime birer çift çorap ve kazak getirdim. İçeridekilerin can güvenliğine aykırılık, yasalara aykırılık söz konusu. Ancak çok ciddi şekilde kurallar uygulandığı için kazak ve çorapları kabul etmediler. Bir çift çorabı bile götürmeme izin vermediler'' şeklinde konuştu.

SORUŞTURMA DA DÜNKÜ GELİŞMELER: 30'DAN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Sivas, Sakarya ve Tokat'ta 30'un üzerinde kişi gözaltına alındı. ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı, 7 ilde polis tarafından uygulamaya geçirildi. Aralarında Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da bulunduğu 30'un üzerinde kişi terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ANKARA'DA 10 GÖZALTI

     Soruşturma çerçevesinde Ankara'da gözaltına alınan 10 kişiden emniyette işlemleri tamamlanan Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve Erdal Şahin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri nezaretinde İstanbul'a gönderildi. Soruşturma kapsamında Terör ekipleri tarafından 10'uncu kişi olarak gözaltına alınan Yarbay Mustafa Dönmez ile Ankara'da kalan Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, Yüzbaşı Muhammed Sarıkaya ve Özel Kuvvetlerden emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

İSTANBUL'DA GÖZALTILAR

     İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, dün sabah Yeditepe Üniversitesi yerleşkesine gelerek, üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Bedrettin Dalan'a ait bölümde inceleme yaptı. Üniversiteye gelen avukat Fatih Volkan, Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın evinde gözaltına alındığını bildirdi. Öte yandan, aynı yerleşke içerisindeki İstek A.Ş'de de arama yapıldığı öğrenildi.
     İstanbul'da gözaltına alınanlar arasında emekli Orgeneral Kemal Yavuz ile son olarak Donanma Komutanlığında görev yaptığı öğrenilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar da yer aldı. Polis ekiplerince gözaltına alınan emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Ataman Yıldırım, Mehmet Koral, İlhami Ümit Handan, Özkan Bektaş ve Çoşkun Umur, öğleden sonra götürüldükleri adli tabiplikteki sağlık kontrollerinin ardından yeniden emniyete getirildi.

DİĞER GÖZALTILAR

     İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri de İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Emniyet Amiri E.E. ile binbaşı E.Ç'yi gözaltına aldı.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ise soruşturma kapsamında gözaltına aldıkları 11 kişiye ait yerlerde yaptıkları aramada, 2 adet el bombası, 1 adet ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 adet mermi ve bol miktarda dijital materyal ele geçirdi.
     Sivas'ta soruşturması kapsamında aranan 1 kişi de polise teslim oldu.
     Yarbay Mustafa Dönmez'in Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki yazlığında da polis tarafından arama yapıldı. Aramada 5 tabanca, 22 adet el bombası ve çok sayıda Kaleşnikof mermisine el konuldu.
Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polis memuru O.Y.Ş. ile öğretmen O.S. de Tokat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
     Kayseri'de gözaltına alınan 1'i albay, 3 kişi de İstanbul'a götürüldü. 2. Hava İkmal Bakım   Merkezinde görevli Albay C.K. ile F.K. ve F.C. adlı kadının evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan zanlılar, evlerinde yapılan aramanın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğünden gelen bir ekip tarafından İstanbul'a götürüldü.

KANADOĞLU'NUN EVİNDE ARAMA

     Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinde de  ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında arama yapıldı.Kanatoğlu için gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,116 µs