En Sıcak Konular

KANATOĞLU: ''TÜRKİYE HİÇBİR DİNCİ DİKTANIN YERLEŞEMEYECEĞİ ÖZGÜR BİR ÜLKE OLACAK''

7 Ocak 2009 23:45 tsi
KANATOĞLU: ''TÜRKİYE HİÇBİR DİNCİ DİKTANIN YERLEŞEMEYECEĞİ ÖZGÜR BİR ÜLKE OLACAK'' ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Türkiye hiçbir zaman, hiçbir dinci diktanın ve akla gelebilecek her türlü diktanın yerleşemeyeceği özgür bir ülke olarak kalacaktır

ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Türkiye hiçbir zaman, hiçbir dinci diktanın ve akla gelebilecek her türlü diktanın yerleşemeyeceği özgür bir ülke olarak kalacaktır'' dedi.
     Kanadoğlu, evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerinin Türkiye'de egemen olması için yaklaşık 50 yıl gayret sarf ettiğini'' söyledi.
     ''Hiçbir korkuya ve yılgınlığa kapılmadan ömrü boyunca Mustafa Kemal Atatürk Milliyetçiliği ile ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün yanında olacağını'' ifade eden Kanadoğlu, ''Türkiye'nin sonsuza kadar laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak kalacağını'' vurguladı.
     Kanadoğlu, ''arama gerekçesi olarak neyi gösterdiler'' sorusuna, ''Tabii arama dayanağı Cumhuriyet Gazetesini bombalamak, Danıştay saldırısını planlamak... Tabii insanı rencide eden, üzen, kıran bu suçlamadır, ama inanıyorum yargı kendi başına bırakıldığı sürece bu sorunu çözecektir. Eğer dışardan müdahale edilmez ise yargı kendine yardım edecektir. Bir silah olarak kullanılabilecek bir organ olarak görülüyorsa, bu şekilde düşünenler şunu bilmelidir ki Türkiye hiçbir zaman hiçbir dinci diktanın ve akla gelebilecek her türlü diktanın yerleşemeyeceği özgür bir ülke olarak kalacaktır'' yanıtını verdi.
     Sabih Kanadoğlu, ''Genelkurmay komuta kademesi şu an toplantı halinde ve yarın da Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantı yapacak. Ne görüyorsunuz?'' sorusunu şöyle yanıtladı:
     ''Aslında bunu görmesi lazımgelenler nereye gittiğimizi iyice görmeliler. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve bir hukuk devleti olarak kalmalıdır. Hukuk devletine her yönden yapılan bu saldırıların mutlaka önüne geçilmelidir. Çünkü adaletsiz bir ülkenin yaşaması mümkün değildir. O ülke bu şekilde davrananların gayretleri içerisinde çöker. Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutacak olan mutlaka inanılmalıdır ki sadece ve sadece yargıdır, adalettir.''
     Bir başka soru üzerine Kanadoğlu, ''arama yapan yetkililerin gayet nazik davrandıklarını'' belirterek, ''Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bir zamanlar Cumhuriyet Başsavcısıydım. Aklınıza gelen her TV kanalında benim söyleşilerim, konferanslarım var. Görevlerini yaptılar. İncelenir, hukuk buna gerekli kararı verir. Hukuk belirli bir süre için kandırılabilir, aldatılabilir, yanlış yöne sevk edilebilir, olay bir süre gecikebilir, ama adalet mutlaka galip gelir'' dedi.
     Bu arada eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarından Nuri Ok da Sabih Kanadoğlu'nu evinde ziyaret etti.

Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,440 µs