En Sıcak Konular

ANKARA'DA GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 10'A YÜKSELDİ

7 Ocak 2009 19:37 tsi
 ANKARA'DA GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 10'A YÜKSELDİ ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan emniyette işlemleri tamamlanan 6 kişi İstanbul'a gönderildi.

ANKARA -''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan emniyette işlemleri tamamlanan 6 kişi İstanbul'a gönderildi.
     İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı uyarınca Ankara'da gözaltına alınanlardan Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve Erdal Şahin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri nezaretinde saat 19.00'da İstanbul'a gönderildi.
     Soruşturma kapsamında Terör ekipleri tarafından 10'uncu kişi olarak gözaltına alınan Yarbay Mustafa Dönmez ile Ankara'da kalan Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, Yüzbaşı Muhammed Sarıkaya ve Özel Kuvvetlerden emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, ilerleyen saatlerde bu kişilerin de İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

TOKAT'TA 1 POLİS İLE 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

TOKAT - Ergenekon soruşturması kapsamında Tokat'ta iki kişi gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in yeğeni olduğu öğrenilen Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polis memuru O.Y.Ş. ile bir okulda öğretmen olan O.S. gözaltına alındı.
     Zanlıların İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

SİVAS'TAKİ GÖZALTI SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

SİVAS - Sivas'ta ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında aranan 1 kişi polise teslim oldu. Bu arada gözaltına alınan bazı zanlıların kentteki bir Ermeni cemaati temsilcisine yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü.
     Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyon çerçevesinde aranan bir kişi polise teslim oldu. Böylece soruşturma kapsamında Sivas'taki gözaltı sayısı 12'ye yükseldi.
     Yapılan araştırmada, gözaltına alınan bazı zanlıların kentteki Ermeni cemaati temsilcisine suikast hazırlığında oldukları ileri sürüldü.
     Bu arada söz konusu zanlıların 2 aydır teknik takipte oldukları, cemaat liderinin de koruma altında bulunduğu öğrenildi. Yetkililer, operasyonda bu suikast girişimine yönelik bazı belge ve bilgilerin de ele geçirildiğini kaydettiler.
     2 el bombası, bir ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda, gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgu ve işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

KILINÇ: ADALETE TESLİM OLMUŞ VAZİYETTEYİZ

ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, sağlık kontrolünden geçirildi.
     Kılınç, getirildiği Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Emniyet'e götürüldü.
     Tuncer Kılınç, buradan ayrılırken, gazetecilerin, ''Eski MGK Genel Sekreteri olarak, Ergenekon ile ne bağlantınız olabilir?'' sorusu üzerine, ''Ben bilemem. Türkiye'de hukuk düzeni var. Adalete teslim olmuş vaziyetteyiz. O kadar'' karşılığını verdi.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNDEKİ ARAMA TAMAMLANDI

İSTANBUL - Yeditepe Üniversitesinde, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan arama tamamlandı.
     ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusuyla İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı üzerine, Maltepe Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi rektörlük binasının 3. katında, Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan'a ait bölümde yapılan arama sona erdi.
     Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşık 9 saat 45 dakika süren aramanın ardından 3-4 çuval doküman ile bazı klasörleri şubeye götürdü.
     Bu arada, üniversiteye gelen avukat Fatih Volkan, Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın evinden gözaltına alındığını bildirdi.
     Öte yandan, aynı yerleşke içerisindeki İstek A.Ş'de de arama yapıldığı öğrenildi.

YARGITAY BAŞKANLAR KURULU YARIN TOPLANIYOR

ANKARA - Yargıtay Başkanlar Kurulu, ''Ergenekon'' soruşturmasını değerlendirmek üzere yarın toplanacak.
     Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun yarın toplanacağını ve ''Ergenekon'' soruşturmasını değerlendireceğini belirtti.
     Gerçeker, değerlendirme sonunda, yazılı açıklama yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi.

KANADOĞLU'NUN EVİNDEKİ ARAMA TAMAMLANDI

ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde yapılan arama tamamlandı.
     Kanadoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aramanın hemen hemen tamamlandığını, şu anda arama tutanaklarının imzalarının devam ettiğini belirtti.
     Şu anda herhangi bir açıklama yapmayı düşünmediğini söyleyen Kanadoğlu, ''Beyanat verecek halim yok'' dedi.

KANADOĞLU'NUN BİLGİSAYARI YEDEKLENEREK ALINDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evi aranan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun diz üstü bilgisayarının, yedeklemesi yapılarak alındığını öğrenildi.
     Kanadoğlu'nun evindeki arama izninin sadece ''arama'' ile sınırlı olduğu, bu nedenle başka bir işlem yapılmadığı belirtildi.
     Yetkililer, Kanadoğlu'nun evinden yalnızca diz üstü bilgisayarının, yedeklemesi yapılarak alındığını kaydetti.
     Kanadoğlu hakkında gözaltı işlemi uygulanmazken, aramanın tamamlanmasının ardından görevliler evden ayrıldı.



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,529 µs