En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' KAPSAMINDA ERDAL ŞENEL,YALÇIN KÜÇÜK,KAMAL GÜRÜZ,TUNCER KILNÇ GÖZALTINDA

7 Ocak 2009 15:34 tsi
''ERGENEKON'' KAPSAMINDA ERDAL ŞENEL,YALÇIN KÜÇÜK,KAMAL GÜRÜZ,TUNCER KILNÇ GÖZALTINDA "Ergenekon" soruşturması kapsamında,yurdun çeşitli yerlerinde ev aramaları ve gözaltıları devam ediyor.

ANKARA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında,yurdun çeşitli yerlerinde ev aramaları ve gözaltıları devam ediyor.

ANKARA'DA ARAMAYA YAPILAN EV SAYISI 7'YE ÇIKTI

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında, Ankara'da toplam 7 kişinin evinde arama yapıldığı bildirildi.
     Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara'da 7 kişi hakkında "yakalama, arama ve inceleme"kararı verdi.
     Buna göre, sabah erken saatlerde harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Engin Aydın ve Erdal Şahin'ın evlerinde eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın ise general lojmanlarındaki ikametinde arama yaptı. Aramalar sırasında evlerde bulunan bilgisayarların içerisindeki dosyaların yedeklerinin alındığı da belirtildi.
     Bu kişilerin, ev aramalarından sonra gözaltına alınacağı ve sağlık kontrolünün ardından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüleceği öğrenildi. 7 kişinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN ŞENEL'E SAĞLIK KONTROLÜ

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, sağlık kontrolünden geçirildi.
     Sivil polisler eşliğinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen ve Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen Şenel, sivil bir otomobille Emniyet'e götürüldü.

GÖZALTINA ALINAN KÜÇÜK EMNİYET'TE

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
     Küçük, "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Diktatörya" cevabını verdi.
     Yalçın Küçük'ün evinde yapılan aramada el konulan dokümanlar da koliler içinde Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
     Küçük hakkındaki işlemler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılacak.

KEMAL GÜRÜZ DE GÖZALTINA ALINDI

      Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.
     Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Gürüz'ün evinden bir bilgisayar kasası, bir diz üstü bilgisayar ve dört poşet belge çıkardığı görüldü. Gürüz, gözaltına alınıp emniyete götürülürken herhangi bir açıklama yapmadı.
     Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ile milletvekilleri Nesrin Baytok ve Nur Serter, Gürüz'ün evine geldi.

SİVAS'TA GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 11'E YÜKSELDİ

SİVAS - Sivas'ta ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.
     Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyon kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı.
     Gözaltına alınan 11 kişinin Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.
     Bazı illerle birlikte eş zamanlı yapılan operasyonun ön hazırlığının uzun zamandır sürdüğünü ifade eden emniyet yetkilileri, soruşturmanın devam ettiğini belirttiler.
     2 el bombası, bir ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin kamu görevlisi olduğu öğrenildi.

İLYAS ÇINAR İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, İstanbul'da gözaltına alındı.
     Çınar'ın Maltepe'deki evine sabah saatlerinde gelen polisler, evde yaklaşık 2,5 saat inceleme ve arama yaptı.
     Polislerden bazıları, son olarak Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görev yaptığı belirtilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar'ı gözaltına alarak, şubeye götürdü.
     Diğer polislerin evdeki arama çalışmaları ise sürüyor.

 GÖZALTINA ALINAN GÜRÜZ EMNİYET'TE

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
     Gürüz, evinde arama yapan polisler tarafından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çıkarıldıktan sonra, evindeki aramada el konulan bilgisayar ve bazı dokümanlar da ayrı bir araçla Emniyet'e getirildi.
     Gürüz, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği sırada, gazetecilerin sorularını cevaplamadı.

SABİH KANADOĞLU'NUN EVİNDE DE ARAMA

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde arama yapmak üzere emniyet mensupları evine geldi.

TUNCER KILINÇ GÖZALTINA ALINDI

      Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı uyarınca Kılınç'ın konutunda yaptığı arama tamamlandı.
     Kılınç, evindeki aramanın tamamlanmasının ardından gözaltına alındı.

KANADOĞLU'NUN AYVALIK'TAKİ İKİ EVİ DE ARANIYOR

AYVALIK - Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki iki evinde arama yapıldığı öğrenildi.
     Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Sarımsaklı mevkisi ile Çamlık Mahallesi'nde bulunan evlerinde arama yaptığı bildirildi.

GÜRÜZ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz sağlık kontrolünden geçirildi.
     Polis tarafından Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Gürüz, adli tıp kurumundaki sağlık kontrolünün ardından tekrar emniyete götürüldü.

KÜÇÜK: BÜTÜN DİKTATÖRYALARDA GÖZALTINA ALINIRIM

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük ile eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, sağlık kontrolünden geçirildi.
     Küçük ve Şahin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na ayrı ayrı getirildi.
     Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen Küçük ve Şahin, yine ayrı ekiplerce yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
     Yalçın Küçük, adliyeden ayrılışı sırasında, gazetecilerin ''neden gözaltına alındınız?'' sorusuna, ''Efendim bütün televizyonlarda var neden olduğu. Yazılı...'' diye yanıt verdi.
     Küçük, ''Ergenekon ile nasıl bir bağınız var?'' şeklideki soru üzerine ''Onu öğreneceğim, ben de öğreneceğim. Ben bütün diktatöryalarda gözaltına alınırım. 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, bu dönemde de alınırım. Bu, benim mesleğimin bir parçasıdır, bu kadar'' diye konuştu.

EMEKLİ ORGENERAL KEMAL YAVUZ GÖZALTINA ALINDI

İSTANBUL - "Ergenekon" soruşturması kapsamında, emekli Orgeneral Kemal Yavuz'un da gözaltına alındığı bildirildi.
     Yakalama, arama ve inceleme çalışmalarının devam ettiği soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının 30'u aşabileceği, emekli Orgeneral Kemal Yavuz'un da bu kişiler arasında yer aldığı kaydedildi.

 DÖNMEZ'İN YAZLIĞINDA 22 EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

SAPANCA - ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında, Yarbay Mustafa Dönmez'in Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki yazlığında arama yapıldığı, aramada 22 adet el bombası ve çok sayıda kalaşnikof mermisi ele geçirildiği öğrenildi.
     Alınan bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Dönmez'in Sapanca'ya bağlı Mahmudiye köyündeki yazlığında arama yapıldı.
     Aramada 22 el bombası ve çok sayıda kalaşnikof mermisi ele geçirildiği öğrenildi.

DÖNMEZ'İN YAZLIĞINDA 5 DE TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

     ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında, yarbay Mustafa Dönmez'in Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki yazlığında 5 de tabanca ele geçirildiği, ele geçen malzemenin İstanbul'dan gelecek ekibe teslime edileceği öğrenildi.

 



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,299 µs