En Sıcak Konular

OKAY: OLMERT GÖRÜŞMESİNİN İÇERİĞİ AÇIKLANSIN

5 Ocak 2009 15:25 tsi
OKAY: OLMERT GÖRÜŞMESİNİN İÇERİĞİ AÇIKLANSIN CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile İsrail'in Gazze'ye saldırısından bir hafta önce yaptığı görüşmenin içeriğinin açıklanmasını istedi.

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile İsrail'in Gazze'ye saldırısından bir hafta önce yaptığı görüşmenin içeriğinin açıklanmasını istedi.
     Okay, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'de gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.
     Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifalara ilişkin bir soru üzerine Okay, 302 üyesi bulunan dostluk grubundan 7'sinin CHP'li olduğunu söyledi. Okay, CHP'li 7 milletvekilinin gruptan ayrılmadığını ifade ederek, "Eğer ülke, dostluk grubu oluşturulan diğer ülkeyle diplomatik ilişkisini sürdürüyorsa ve bu ilişkide duraksama yoksa, dostluk gruplarından ayrılma, bireysel inisiyatiftir" diye konuştu.
     Okay, İsrail ile oluşturulan dostluk grubuna bu kadar yoğun talep olmasının "enteresan" olduğunu belirterek, bunu, sadece "AK Parti'nin dostluk grubunun yönetimini ele geçirme" anlayışıyla değerlendirmemek gerektiğini söyledi.
     Hakkı Suha Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Sayın Başbakan ile İsrail Başbakan'ı, Gazze saldırısından bir hafta önce temasta bulundu. Önemli olan, Sayın Başbakan'ın, Olmert ile görüşmesi açıklanmalıdır. Böylesine insanlık dışı boyutlara ulaşan saldırıdan bir hafta önce, Başbakan ile İsrail Başbakan'ı ne görüştü, tüm kamuoyu bunu merak ediyor."
     Okay, Ankara'da 7 kişinin ölümüne yol açan doğalgaz faciasına ilişkin Mecliste bir girişim olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, bu konuda parlamento çalışmasına gerek bulunduğunu söyledi. Okay, bunun bir araştırma komisyonu kurulması şeklinde olması halinde, AK Partililer'in destek vermesini istedi.
     Yeni yıla büyük bir faciayla girdiklerini, çok hazin bir tablonun olduğunu dile getiren Okay, Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü'nün kendisini aklama çabasıyla, gençleri karalamasının, bu acıyı katladığını belirtti.
     Okay, bunun bir sorumsuzluk örneği olduğunu ifade ederek, "Açıklamasının içeriğine baktığınızda, bir Hüseyin Üzmez mantığı vardı, Marmara Depremi'ndeki '7,4 yetmedi mi?' anlayışı vardı. Kadrolaşma ve yönetim anlayışını sergileyen bir ifadeydi. İstifa etmesi, o açıklamanın üstünü örtmez. O açıklamayı yaptırtan zihniyetin sorumluluğu var. Asıl istifa etmesi gerekenler, bir iki kurbanla işin içinden sıyrılacağını zannetmesinler" diye konuştu.
     CHP'li Okay, şu ana kadar, "Bir numaralı sorumluluğu olan" Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama gelmediğini ifade etti.

 



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,525 µs