En Sıcak Konular

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

5 Ocak 2009 20:00 tsi
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, günlük bir gazetedeki ''kızartma yağında ölüm oyunu'' başlıklı haber üzerine yazılı açıklama yaptı.

ANKARA - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Bakanlık izniyle magnesol ve benzeri isimlerle bileşiminde magnezyum silikat içeren ürünlerin ithaline müsaade edildiğini, bu ürünlerin amaç dışında kullanıldığının tespiti halinde işlem yapılması için de İl Müdürlüklerinin talimatlandırıldığını bildirdi.
     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, günlük bir gazetedeki ''kızartma yağında ölüm oyunu'' başlıklı haber üzerine yazılı açıklama yaptı.
     Açıklamada, Bakanlığın izniyle magnesol ve benzeri isimlerle bileşiminde magnezyum silikat içeren ürünlerin ithaline müsaade edildiği, magnesol ve benzeri isimlerle ithal edilen ürünlerin bileşiminde de büyük oranda (yüzde 75-97) magnezyum silikat bulunduğu belirtildi.
     Magnezyum silikatın Türk Gıda Kodeksi Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliğinde yer aldığına işaret edilen açıklamada, bunun kuru toz gıdalar (şekerler dahil), tuz ve tuz yerine geçen maddeler, gıda takviyeleri, tablet ve kaplanmış tablet formundaki gıdalar, dilimlenmiş veya rendelenmiş sert, yarı sert ve işlenmiş peynir, dilimlenmiş veya rendelenmiş peynir analogları ve işlenmiş peynir analogları, sakız, pirinç, salam ve sosisler (sadece yüzey uygulamaları), çeşni verici maddeler, çikolata hariç şekerlemeler (sadece yüzey uygulamalar) ve tava, teneke gibi kaplarda kullanılan yüzey yağlama ürünlerinde katkı maddesi olarak kullanıldığı vurgulandı.
     Bunlarla ilgili Tebliğin AB'ye uyumlu şekilde hazırlandığına da dikkat çekilen açıklamada, söz konusu maddenin AB ve diğer ülkelerde de sayılan amaçlar çerçevesinde kullanıldığı kaydedildi.
     Açıklamada, ''bu doğrultuda bahse konu ürünlerin, yukarıda izin verilen amaç dışında kullanıldığının tespit edilmesi durumunda, 5179 Sayılı Gıda Kanunu çerçevesinde işlem yapılması için İl Müdürlüklerimiz talimatlandırılmıştır'' denildi.
     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, konuyla ilgili inceleme tamamlandığında, ayrıntılı bir açıklama yapılacağını da bildirdi.

Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,418 µs