En Sıcak Konular

ÖZKÖK: BU BİR İNSANİ FACİADIR

5 Ocak 2009 17:34 tsi
ÖZKÖK: BU BİR İNSANİ FACİADIR Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili olarak, ''Bu bir insani faciadır. Bütün isteğimiz, dünyanın gösterdiği reaksiyon ile bu iş bir an önce sona erdirilsin'' dedi.

MANİSA - Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili olarak, ''Bu bir insani faciadır. Bütün isteğimiz, dünyanın gösterdiği reaksiyon ile bu iş bir an önce sona erdirilsin'' dedi.
     Orgeneral Özkök, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'e ziyarette bulundu.
     Vali Güvenç tarafından Valilik binası önünde karşılanan Orgeneral Özkök, şeref defterini imzaladı.
     Vali Güvenç, Orgeneral Özkök'e Manisa'nın simgesi olan ürünlerin bulunduğu bir hediye sepeti verdi.
     Güvenç'in makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısını kınadığını söyledi.
     Bir değerlendirme yapmak için bu konudaki son gelişmeleri bilmek gerektiğini ifade eden Orgeneral Özkök, ''Ben biliyorsunuz, emekli bir orgeneralim. Sizler ne kadar takip ediyorsanız, ben de o kadar takip ediyorum. Bu harekatta can veren insanlara çok üzülüyoruz. Bu çok acı verici bir durum'' dedi.
     Türkiye'nin bir çok yerinde mitingler yapıldığını, hükümetin konuyla ilgili inisiyatiflerinin bulunduğunu belirten Özkök, ateşkesin ilan edilmesi ve taraflar arasında aynı durumun bir daha yaşanmaması umudunu dile getirdi.
     İsrail'in Filistin'e uyguladığı gücün orantısız olduğunu da bildiren Orgeneral Özkök, şöyle devam etti:
     ''Bir tarafın tayyaresi var, istihbaratı var, eğitimli askerleri var. Bu işlerde sadece bir tarafı suçlamak, bir tarafı haklı görmek biraz zor. Bu işin grileri de vardır. İki tarafı da dikkate almak lazım. Her ülke bir hareketi yaparken belli riskleri, belli reaksiyonları göze alır ama bunun için de bazı sebepler ileriye sürmesi lazım. Bunlar tabii Güvenlik Konseyi'nde, basında konuşuluyor. O bakımdan ben 'şu ülke haklı, şu ülke haksız' demiyorum, ama baktığınız zaman kuvvetin oranı diğer tarafa, Hamas'a göre çok fazladır. Yani orantısız bir güç.''
     Orgeneral Özkök, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısıyla ilgili dünyanın tepkilerinin iyi bulmadığını belirterek, bir çok ülkenin olayı kınadığını, ancak sadece kınamak ile işin bitmediğini kaydetti.
     Özkök, ''Ölen insanların acıları dinmiyor. O yaralılar özellikle, şimdi hiç birisi tam bir sağlık yardımı alamıyor, yardım götürülemiyor. Bu bir insani faciadır. Keşke böyle şeyler hiç olmasa. Ama maalesef dünyadaki medeniyetler ne kadar gelişirse gelişsin, bu gibi şeyler ortadan kalkmıyor. Bütün isteğimiz, dünyanın gösterdiği reaksiyon ile bu iş bir an önce sona erdirilsin'' dedi.

Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,385 µs