En Sıcak Konular

İSRAİL GECE BOYUNCA BOMBA YAĞDIRDI

5 Ocak 2009 08:33 tsi
İSRAİL GECE BOYUNCA BOMBA YAĞDIRDI İsrail hava kuvvetlerinin bu gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki 30 hedefi bombaladığı bildirildi.

KUDÜS - İsrail hava kuvvetlerinin bu gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki 30 hedefi bombaladığı bildirildi.
     İsrail askeri sözcüsü Tel Aviv'den yaptığı açıklamada, "Hava kuvvetlerimiz gece Gazze Şeridi'nde 30 hedefe saldırı düzenledi" dedi.
     Sözcü, "özellikle Cebaliye'de silah depolanan bir cami, silah gizlenen evler, roketatar taşıyan araçlar ve silahlı kişilerin hedef alındığını" belirtti.
     Askeri sözcü, kara kuvvetlerinin de, savaş gemilerinin bombardımanı eşliğinde ilerlemelerini sürdürdüğünü kaydetti.
     Sözcü, operasyonun başlangıcından bu yana bir İsrail askerinin öldüğünü, üçü ağır 45 askerin yaralandığını belirtti.
     İsrail'in Gazze saldırılarında, şu ana kadar en az 510 Filistinlinin öldüğü bildirildi.
     İsrail'e ait bir tankın bugün Gazze kentinin doğusunda Zeytun semtinde açtığı ateş sonucu 3 Filistinli çocuk hayatını kaybetti. Bugün yapılan ikinci saldırı ise Gazze kentinin dışındaki Beach mülteci kampına düzenlendi . Saldırıda 7 kişilik bir ailenin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

İSRAİL GEÇİŞ KAPILARINI AÇTI

TEL AVİV - Gazze Şeridi'ne karadan saldıran İsrail, Gazze'ye geçiş noktalarını açtı. Kerem Şalom ve Erez geçişleri ile Nahal Oz yakıt terminali, insani yardımlarla yakıt transferi ve Gazze'deki yabancıların tahliyesi işlemleri için bugün açık tutulacak.
     İsrail Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre, Kerem Şalom geçiş noktasından bugün 80 TIR tıbbi malzeme, ilaç ve gıda malzemesinin Gazze'ye aktarılması öngörülüyor.
     Ayrıca, Gazzelilerin akaryakıt ihtiyacı için Nahal Oz terminali açılarak, Gazze'nin tek yakıt santralinin ihtiyacı ve diğer insani amaçlar için 200 bin litre dolayında akaryakıt sevk edilmesi planlanıyor. Nahal Oz terminali, hava bombardımanlarının başlamasıyla birlikte kapatılmıştı. Gazze Şeridi'nde yaşayan, çifte vatandaşlığa sahip kişilerin tahliyesi de bugün devam edecek

GAZZE'NİN DÜNYA İLE HABERLEŞME BAĞLANTISI KOPMAK ÜZERE

     İsrail ordusunun Gazze'deki şiddetli bombardımanı, tüm bölgede hayatı felce uğratırken, elektrik ve su şebekelerinin yanı sıra telefon hatları da büyük hasar gördü.
     Bir haftayı aşkın süredir bombalanan Gazze Şeridi'nin dünya ile haberleşme bağlantısı kopmak üzere. Gazzelilerin çoğunun cep telefonları çalışmıyor, özellikle kuzey bölgeleri; Beyt Hanun, Cebaliye ve Beyt Lahya'da ev telefonlarının da yüzde 90'ı kesildi. .
     Gazze kentinde ise ev telefonları şimdilik çalışıyor. Ancak burada da sistem yoğunluğu ve arızalar nedeniyle, çoğu cep telefonlarına ulaşmak mümkün olmuyor. Cep telefonlarının çalıştığı bölgelerde günlerdir elektriklerin kesik olması nedeniyle, telefonları şarj etme imkanı da zor bulunuyor.
     Merkezi Ramallah'ta bulunan telefon şirketi Paltel de sistemin yakında tümüyle çökme noktasına geleceğini bildirdi.
     Paltel, teknisyenlerinin 3'ünün bombardımanlarda öldüğünü, bazılarının yaralandığını bildirirken, tamir çalışmalarını yapamadıklarını belirtti.

OLMERT: GAZZE'Yİ GERİ ALMA NİYETİMİZ YOK

     İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ''İsrail'in Gazze'yi geri alma gibi bir niyetinin bulunmadığını'' söyledi.
     Olmert, yarın İsrail'e de gelmesi beklenen Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile bu akşam yaptığı telefon görüşmesinde, Sarkozy'ye ''İsrail'in Gazze Şeridi'ne insani yardımları iletilmesini aksatmayacağı'' sözünü de verdi.
     Fransa Cumhurbaşkanlığı makamından yapılan açıklamada, Sarkozy'nin peş peşe Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüştüğü belirtilmiş, bu görüşmelerin Sarkozy'nin bölgede yapacağı ziyaretlerin öncesinde son bir durum değerlendirmesi amacını taşıdığı dışında başka bir ayrıntı verilmemişti.
     İsrail'e yarın öğleden sonra 24 saatlik bir ziyaret için gelmesi beklenen Sarkozy, İsrail'e inişini takiben hemen Ramallah'a geçerek, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya gelecek, Abbas'la görüşmesi sonrası ise Kudüs'te akşam saatlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile buluşacak.
     Sarkozy'nin temasları, İsrail ve Hamas arasında yeniden bir ateşkes sağlanması imkanları üzerinde yoğunlaşacak.

ATİNA'DA İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINI PROTESTO GÖSTERİSİ

ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail'in Gazze harekatını protesto gösterisi düzenleyen grubun bir oto galerisiyle banka şubelerine saldırdığı bildirildi.
     Yunan basın-yayın organları, Yunanistan Sosyal Forumu, sol organizasyonlar ve kendilerini ''iktidar karşıtı'' olarak tanımlayan bir grubun katılımıyla yapılan gösteride, gruptan kopan, kimliği belirlenemeyen bazı şahısların, kentin, ''Panormu'' semtinde bulunan bir oto galerisinin camlarını kırarak araçlara zarar verdiklerini duyurdular.
     Haberlerde, Çevik Kuvvet (MAT) ekiplerinin, çevredeki banka şubelerinde de ciddi maddi hasara yol açan gruba göz yaşartıcı gazla karşılık verdiği belirtildi.

İSTANBUL'DA İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINA TEPKİ

İSTANBUL - İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, bu ülkenin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
     Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bazı kişiler, İsrail'in Gazze saldırısını protesto etmek için gece saatlerinde bu ülkenin Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.
     Büyükdere Caddesi'nden yürüyerek gelen bir başka grup da, ellerinde Filistin Bayrakları ve İsrail karşıtı dövizlerle konsolosluk önüne gelerek, gösteriye destek verdi.
     İsrail bayrağını ateşe veren grup üyeleri, İsrail aleyhinde sloganlar attı.
     İsrail'e, Gazze operasyonunu bir an önce durdurma çağrısı yapan gruptakiler, zor şartlar altındaki Gazzeliler için dualar etti.
     Güvenlik ekipleri, grubu başkonsolosluk binasına yaklaştırmadı.

İSVEÇ'TE İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

STOCKHOLM - İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen gösteride, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.
     Stockholm'deki Sergels Torg meydanında akşam saatlerinde düzenlenen gösteriye yaklaşık bin kişi katıldı.
     Aralarında İsveç'te yaşayan Müslümanlar, İsveçli kadın, erkek ve çocukların da bulunduğu göstericiler, ''Gazze'de katliam ve kan dursun. İsrail'i boykot edelim'' sloganları attı ve Birleşmiş Milletlerin katliamı durdurmasını istedi.
     ''Avrupa Birliği'nin de savaşın durdurulması için rol üstlenmesi gerektiğini'' kaydeden göstericiler arasında bulunan konuşmacılar, ''İsrail, Gazze'de bulunanlara ulaştırılmak istenen yiyecek ve benzin için yolları açmalı. Orada yaşayanların hayatta kalması için bu yapılmalı'' dedi.
     Göstericiler daha sonra ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail Büyükelçiliği önüne kadar yürüyerek protestolarını burada da sürdürdü. Göstericiler daha sonra dağıldı.

KADDAFİ'NİN OĞLU GAZZE'YE GEÇİŞ İZNİ ALAMADI

TRABLUS - Mısır, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyf el İslam'ın Gazze Şeridi'ne girmesine güvenlik nedenleriyle izin vermedi.
     Kaddafi Vakfından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Seyf el İslam'ın Mısırlı yetkililerle temasa geçerek Mısır'ın El Arih havalimanına geldikten sonra, Refah geçiş noktasından Gazze Şeridi'ne geçmek istediğini söylediğini, ancak Mısırlı yetkililerin bu talebi güvenlik nedeniyle reddettiğini belirtti.
     Kaddafi Vakfına başkanlık eden Seyf El İslam, Filistin halkına destek vermek için Gazze Şeridi'ne gitmek istiyordu.
     Kaddafi Vakfı, 2 Libya uçağının Filistinli yaralıları götürmek için El Arih havalimanına ulaştığını ve Libyalı doktorların Refah'ta acil durumlara müdahale etmek için hazır bulunduğunu açıkladı.

BAN, KUDÜS'TEKİ ÖZEL KOORDİNATÖRÜNÜ ÇAĞIRDI

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kudüs'te bulunan Orta Doğu Koordinatörü Robert Serry'i bölgedeki durumla ilgili olarak kendisine bilgi vermesi için New York'a çağırdı.
     BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Gazze'de derinleşen krizin ardından Serry'i BM merkezine çağırdığı ve Genel Sekreterin Gazze'deki krizin acilen sona erdirilmesi için Güvenlik Konseyi'nin merkezi rol oynaması gerektiğini düşündüğü bildirildi.
     Genel Sekreter Ban açıklamasında, Cumartesi gecesi toplanan Güvenlik Konseyi'nin uzlaşmaya varamamasından üzüntü duyduğunu belirterek, şiddete son verilmesi konusunda uzlaşmaya varılabilmesi için Konsey üyeleriyle ve New York'a gelen Arap liderlerle görüşeceğini kaydetti.
     Gazze'de giderek kötüleşen insani durumdan da son derece endişeli olduğunu ifade eden Ban, İsrail yetkililerine Kerem Şalom, Karni ve Nahd Oz geçişlerini Gazze'ye yapılacak insani yardımlara açmaları için baskı yaptıklarını da söyledi.



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,522 µs