En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''ADALET SAĞLANMAZSA KALKINMA OLMAZ''

4 Ocak 2009 19:00 tsi
ERDOĞAN: ''ADALET SAĞLANMAZSA KALKINMA OLMAZ'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmadığı, adaletin sağlanmadığı bir toplumda kalkınmadan, ilerlemeden gelişmeden söz edilemeyeceğini ifade etti.

ANTALYA - Bilal Yakınbaş bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmadığı, adaletin sağlanmadığı  bir toplumda kalkınmadan, ilerlemeden gelişmeden söz edilemeyeceğini ifade ederek, ''Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti, Anayasamızda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanıyor. Bunun herhangi bir tanesini bir kenara koyamazsınız. Eğer bir tanesi eksik olursa Türkiye Cumhuriyeti Devleti noksan olur'' dedi.
     Erdoğan, Antalya Yeni Adliye Binası'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, insanların huzur ve mutluluğunu yalnızca alım gücünü yükselterek sağlamanın mümkün olmadığını belirterek, "Bir ülkede demokratik değerler yerleşmemişse, bir ülkenin adalet terazisindeki denge sağlanmamışsa oradaki ekonomik, siyasi ve sosyal yaraların tümüyle sarılmasına imkan yoktur. Yakın bir zamanda bunu gördük. Adaleti, insan haklarını, özgürlükleri, hiçe sayan ülkeler toplumsal çöküşün eşiğine geldi. Biliyoruz ve inanıyoruz ki adalet mülkün temeli olduğu kadar, sosyal barışın refah ve istikrarın sürdürülebilir ilerleme ve gelişmenin de olmazsa olmaz şartıdır" dedi.
     Öte yandan Başbakan Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Cam Piramitte düzenlediği hizmette 5 yıl toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçim takvimi işlemeye başladığından itibaren AK Parti olarak belediyelerdeki adayları kademeli olarak açıklamaya, duyurmaya başladıklarını anlattı.
     Bazı medya organlarında, bazı adayların adının neden geç açıklandığına ilişkin aslı astarı olmayan yorumlar, herhangi bir bilgiye dayalı olmayan haberler yapıldığını kaydeden Erdoğan, ''Şunu peşinen ifade edeyim: Kimsenin adını geç açıkladığımız, geciktirdiğimiz diye bir şey yok. Biz ne medyaya göre ne de başka siyasi partilerin takvimine göre hareket ederiz'' diye konuştu.

-ERDOĞAN YARIN GÜL İLE GÖRÜŞECEK-

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin şu anda Orta Doğu ile çok sıkı irtibat halinde olduklarını, bu akşam da Batılı ülkelerle telefon görüşmeleri yapacağını belirterek, ''Yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Meydandaki vatandaşların ''kahrolsun İsrail'' şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan şunları söyledi:
     ''Değerli kardeşlerim şunu unutmayın zulüm ile abat olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır. Bu insanlık dramı inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde bir çok sıkıntılara mahkum edecektir.Yanına bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz, ama hiç bir zaman hak yerde kalmaz.Zira o bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, o savunmasız kadınların, annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır.''
     Sorumluluk mevkinde olan ülkelerin çalışmalarını duygusallık içinde değil, diploması içinde yürütmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Bu diplomasiyle de attığımız adımları iyi düşüneceğiz, tartacağız, müzakeresini yapacağız, ona göre atacağız. Ve bu şekilde yürüdüğümüz sürece Türkiye tarihi misyonuna uygun olanı yapmış olur'' diye konuştu.
    
     -''ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR''-
    
     Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne geçici üye olarak seçildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''2 yıllığına şu anda biz de orada geçici üyeyiz. Ve burada üzerimize düşen neyse bu görevi yapacağız. Şu anda arkadaşlarımız bunun gayreti içindeler. Ellerinden geleni yapıyorlar. Tabi unutmayın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesi var. Bunların 10 tanesi geçici üyedir, 5 tanesi daimi üyedir. 5 daimi üyenin veto hakları vardır. Geçici üyelerin maalesef böyle bir veto yetkisi olmadığı gibi tezlerini kabul ettirme yetkileri de diğerleri kadar ağırlıklı değil. Fakat nedir? Tabii ki bizler de dünyayı dolaşacağız, anlatacağız. İşte önce Orta Doğu'dan başladık. Önce Suriye'ye gittim. Ardından Ürdün'e gittim, Ürdün'de Filistin yönetiminin başındaki Mahmud Abbas'la da görüştüm. Ardından Mısır'a gittim, daha sonra dün Suudi Arabistan'daydım. Ve şu anda bölgeyle çok sıkı bir irtibat halindeyiz. Bu akşam Batılı ülkelerle telefon görüşmelerimiz olacak. Bunları sıcağı sıcağına yürütüyoruz, takip ediyoruz. Ve yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz.
     Unutmayın ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Biz öfkeyle kalkanlardan değil, akılla kalkacağız, bilgiyle kalkacağız, tecrübeyle kalkacağız ve ne yapabiliriz, onun adımlarını da ona göre atacağız. Ve bu duyarlılığı olan ülke olarak, Türkiye olarak tarihi misyonumuzun yüklediği o göreve dayalı olarak da inşallah bu süreci devam ettireceğiz.''



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs