En Sıcak Konular

İSRAİL KARA BİRLİKLERİ GAZZE'YE GİRDİ

3 Ocak 2009 21:56 tsi
İSRAİL KARA BİRLİKLERİ GAZZE'YE GİRDİ İsrail ordusunun kara birlikleri,bir haftadır süren ağır hava bombardımanlarının ardından, operasyonun 8.'nci gününde Gazze Şeridi sınırlarından giriş yaptı.

TEL AVİV - İsrail ordusunun "Dökme Kurşun" adını verdiği, bir haftadır süren ağır hava bombardımanlarının ardından, kara birlikleri de operasyonun 8.'nci gününde Gazze Şeridi sınırlarından girdi. İsrail ordusu, operasyonun ikinci aşamasının amacının, "İsrail'in güneyine yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek ve Hamas'ın terör alt yapısını imha etmek" olduğunu duyurdu.
     Gazze'deki yerel radyolar, askerlerin 3 noktadan bölgeye girdiğini, Filistinli militanlarla bu bölgede çatışmaların da başladığını duyurdular.
     Verilen bilgiye göre, İsrail askerleri, yoğun tank ateşi ve F-16 uçaklarının desteğinde Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'un doğusu, Cebaliye mülteci kampının doğusu ile Gazze kentinin İsrail'le sınırdaş olan Secaiye mahallesinin karşı kesimindeki Karni Geçişi tarafından giriş yaptı.
     Ancak giriş yapan askerlerin sayısı hakkında herhangi bir bilgi henüz gelmedi.
     Bölgede başta Şahap (Halk) radyosu olmak üzere, Hamas'ın El Aksa radyosu, Gazzelilere sürekli telefon numaraları hatırlatarak, acil durumlar ve ambulanslar için aramalarını istiyor.
    
     -KUZEYDEKİ GAZZELİLERE "EVLERİNİZİ BOŞALTIN" UYARISI-
    
     İsrail'in Kanal 10 Televizyonu, ordunun, Gazze şeridi'nin kuzeyinde yaşayanları, "evlerini boşaltmaları" konusunda uyardığını bildirdi.
     İsrail ordu sözcüsü da aynı kanala yaptığı açıklamada, "Bu uzun soluklu bir harekat olacak" diyerek şöyle devam etti:
     "İki amacımız var, birincisi İsrail'e yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek, diğeri Hamas'ın terör altyapısı yok etmek,"
     Kanal 10, "kapalı" bir toplantıda İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in "Amacımız Hamas'ın iktidardan indirmektir" dediğini de öne sürdü.
     Öte yandan, İsrail hükümetinin, "onbinlerce" yedek askerin daha silah altına alınması yolundaki kararı onayladığı belirtildi.
     Resmi Kanal 1 Televizyonu ise Batı Şeria'da ve İsrail'in kuzeyinde, Lübnan sınırında güvenlik önlemlerinin düzeyinin artırıldığını kaydetti.

İLK KURBAN FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK OLDU

     Günler süren hava bombardımanından sonra karadan Gazze Şeridi'ne giren İsrail tanklarının ateşinde bir Filistinli çocuk hayatını kaybetti.
     Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, İsrail ordusuna ait tankların, Gazze kentinde açtığı ateşte ölen Filistinli çocuğun bu akşamki kara harekatının Filistin cephesinde verilen ilk kurban olduğunu kaydetti.
     Aynı kaynaklar, tank ateşinde 11 Filistinlinin de yaralandığı bildirdi.
     Hamas yöneticileri ise yaptıkları açıklamada, Gazze Şeridi'nin İsrail ordusu için mezar olacağı taahhütünde bulundu.

"HAREKAT KISA VE KOLAY OLMAYACAK"

     İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, "Dökme Kurşun" operasyonunun kara aşaması için uzun süre beklediklerini belirterek, "Harekat kolay ve kısa olmayacak" dedi.
     Barak düzenlediği basın toplantısında, "Bu harekata başlamak için uzun süre bekledik. Amacımız, dünyadaki bütün herkes gibi, İsrail vatandaşlarına barış ve huzuru sağlamak" dedi. Başlayan kara harekatını "zor operasyon" olarak niteleyen Barak, "İsrail askerlerinden de kayıplar verilebileceğini biliyoruz" dedi.
     Böyle bir operasyon için karar vermenin zor olduğunu dile getiren Barak, "Bir asker olarak bu tür operasyonların zorlukları ve risklerini biliyorum. Harekat kolay ve kısa olmayacak" dedi.



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,091 µs