En Sıcak Konular

'İŞ ADAMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ'

13 Aralık 2007 19:49 tsi
'İŞ ADAMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bizler, cumhurbaşkanları olarak iş adamlarının önünü açacağız, rayları döşeyeceğiz, iş adamları yürüyecek, ortaklık yapacak." dedi.

ASTANA - Hakan Der/Halil Arıcan bildiriyor - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bizler, cumhurbaşkanları olarak iş adamlarının önünü açacağız, rayları döşeyeceğiz, iş adamları yürüyecek, ortaklık yapacak. Önümüzdeki dönemde hem Türk, hem Kazak halkı bu yakınlıktan kazançlı çıkacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, iki ülke ilişkilerinin olumlu seyrine işaret ederek, ilişkilerin daha ileri götürülmesi yönünde ortak mesajlar verdiler.
Görüşmelerde, iki ülke arasında olumlu seyir izleyen ilişkilerin ortak vizyonla geliştirilmesi üzerinde durduklarını anlatan Gül, ''Üzerinde durduğumuz konularda görüşlerimizin örtüştüğünü gördüm'' diye konuştu.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev de Türkiye ve Kazakistan arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin gelişerek, günümüzde ''yüksek ortaklık'' seviyesine ulaştığını ifade etti.

KAZAK PETROLÜ CEYHAN'A AKACAK

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, bir Türk gazetecinin, ''Kazakistan'ın Ceyhan'daki rafineri projeleri ve Kazak petrolünün Ceyhan'a taşınmasına'' ilişkin sorusunu, "Azeri petrolünün Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattına yetmeyeceğini biliyoruz. Kazak petrolü olmazsa, boru hattı atıl kalır. Şu an Çin ve Rusya'ya boru hatlarımız var. Hazar Denizi'ne de limanlar yapmaya başladık. Çalışmalar tamamlanınca, Kazak petrolü tankerlerle Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattına taşınacak" diye yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Gül de Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattından şu anda Kafkas petrolünün taşındığını anımsattı. Son bir yıl içinde Ceyhan'da 250 milyon varil petrol doldurulduğunu anlatan Gül, ''Kazak petrolünün de bu hattan taşınması için Kazakistan ile Azerbaycan arasında iş birliği var. Hazar'daki limanlar tamamlanınca Kazak petrolü de boru hattından akacaktır'' diye konuştu.



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,418 µs