En Sıcak Konular

DEMİR: İLLA BİR SORUMLU BULMAK GEREKİYORSA, SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM

2 Ocak 2009 15:33 tsi
DEMİR: İLLA BİR SORUMLU BULMAK GEREKİYORSA, SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir,düzenlediği basın toplantısında, Çankaya Birlik Mahallesi'nde 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği zehirlenme olayına ilişkin bir kez daha açıklamalarda bulundu.

ANKARA - Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu 7 gencin hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili olarak ''Bu konudan ötürü illa bir sorumlu bulmak gerekiyorsa ben başkent doğalgaz anonim şirketi genel müdürü olarak bu sorumluluğu üstleniyorum'' dedi.
     Demir, eski EGO Genel Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, Çankaya Birlik Mahallesi'nde 7 üniversite öğrencisinin yaşamını yitirdiği zehirlenme olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.
     Olayın yaşandığı gün saat 05.09'da polis merkezi 155'ten, doğalgaz acil hattı 187'e bir ihbar geldiğini ve ekiplerin 10 dakikada verilen adrese ulaştığını belirten Demir, sokağa giren ekiplerin ihbarda bulunan ailenin ambulansa bindirildiklerini gördüğünü söyledi.
     Bugün bazı gazetelerde yer alan ''bizim işimiz bitti, bundan sonrasını için ayrı ekip gelecek'' şeklinde bir konuşmanın geçmediğini, çünkü ekiplerin o saatte hiç kimseyle karşılaşmadığını ifade eden Demir, ölüm olayının yaşandığı 3 numaralı dairenin sahibinin halasının, yeğenine telefondan ulaşamayınca polisi aradığını, çilingirle kapının açılarak içeri girilmesi üzerine olayın anlaşıldığını, gaz kaçığı olup olmadığının anlaşılması için de doğalgaz ekiplerinin çağrıldığını belirtti.
     Ekibin dairede karbonmonoksit gazı olduğunu tespit ettiğini, ancak savcı gelene kadar bunun neden kaynaklandığı yönünde bir araştırma yapılmadığını dile getiren Demir, ölüm olayı olduğu için savcının beklendiğini anlattı.
     Demir, ''gazı kestiniz mi ölçüm yaptınız mı, fleks borusu aynı gün mü yırtıldı'' gibi sorularla karşılaştığını belirterek, görevlilerin ihbar aldıkları yere gittiklerinde yönetmelik gereği apartmanın kapısını açar açmaz ölçüm yaptıklarını söyledi. Bunun ekiplerin can güvenliği için zorunlu olduğunu vurgulayan Demir, olay yerine ilk giden ekiplerin de apartmanda gerekli ölçümleri yaptıklarını alt kattan üst kata kadar tüm doğalgaz borularını kontrol ettiklerini anlattı. Demir, apartmanın ortak alanlarında doğalgaz ya da karbonmonoksit sızıntısı tespit edilmediğini için ekiplerin geri döndüğünü kaydetti.
     Kombi ve bağlantı arızalarının sorumluluğunun evde yaşayanlara, baca bakımının sorumluluğunun ise apartman yöneticilerine ait olduğuna dikkati çeken Demir, kendilerinin sorumluluğunun sayaçta sona erdiğini kaydetti.
     Söz konusu apartmanın şönt baca kullanıldığını dile getiren Demir, yardımcı bacalarda desteklenen şönt bacaların sağlıklı olduğunu ve ölüm olaylarının bacadan kaynaklanmadığını vurguladı.
     ''Olayın kendini de kurumunu da yıprattığını'' ifade eden Demir, ''O gençleri öyle görmemiş olmayı çok isterdim. Unutulacak ve anlatılacak bir sahne değildi. Bu konudan ötürü illa bir sorumlu bulmak gerekiyorsa ben Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü olarak bu sorumluluğu üstleniyorum. Soruşturmayı yürüten savcıya ve devletin müfettişlerine çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu soruşturmaya bizi de dahil etsinler. Eğer bu gençlerin ölümünde sorumluluğumuz varsa Başkent Doğalgaz Anonim AŞ'nin Genel müdürü olarak cezamı çekmeye razıyım'' diye konuştu.
     ''İhbar gelen dairede yaşayanlar ambulansla hastaneye götürülecek kadar kötüyse diğer dairelerin de kontrol edilmesi gerekmez miydi sorusu üzerine, Demir, ''İçeriye girip karbonmonoksiti tespit etseydik belki bu dediğinizi yapmak mümkün olabilirdi. Evde kimsenin olmayışı, kapının kapalı oluşu, dışarıya da bir gaz sızıntısı bulunmayışı bunun üzerinde etkili olmuştur. O insanlar bir şeyden rahatsızlık durup gitmişler ama bunun doğalgaz olduğunu kendileri de bilmiyor. Başka bir zehirlenme hadisesi. Acili aramıyor, polisi arıyor. Normal olarak ihbar evdeki vatandaştan gelir, ancak polis ölüm olayı olursa bizi arar. İlk defa polisi arayıp bize haber veriyor'' diye konuştu.

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,238 µs