En Sıcak Konular

BAYKAL: İZMİR'DE AZİZ KOCAOĞLU KONUSUNDA TEREDDÜT YOK

2 Ocak 2009 13:51 tsi
BAYKAL: İZMİR'DE AZİZ KOCAOĞLU KONUSUNDA TEREDDÜT YOK CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili olarak, ''Aziz Kocaoğlu konusunda tereddüt yok'' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili olarak, ''Aziz Kocaoğlu konusunda tereddüt yok'' dedi.
     Baykal, CNN Türk'de Ankara Kulisi programında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yeniden aday olmasına ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:
     ''Ankara belediye başkanıyla ilgili bir tereddüt, sıkıntı olduğu AKP yönetimi tarafından da kabul edildi. AKP yönetimi ve Başbakan, Gökçek'i aday göstermek istemedi ama sonunda buna mecbur kaldı. Ankara halkı bunu değerlendirecektir. Bu kararı alırken neyi düşündüler? 'Ne de olsa kaybedeceğiz Gökçek ile mi kaybedelim' dediler. Kayba oynayan bir karar mıdır? Gökçek ile kaybederek, onu ancak o şekilde ortadan kaldırılabileceğini mi düşündüler, bilmiyorum.''
     Baykal, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili olarak da ''henüz hiç bir parti organında sistematik bir şekilde bu konuyu gündeme almadıklarını'' ifade etti.
     ''Eskişehir'den aday çıkarıyor musunuz?'' sorusu üzerine ise Baykal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in verdiği kararla CHP'nin desteğine ihtiyacı bulunmadığını ortaya koyduğunu savundu.
     ''Bunu üzüntüyle karşıladık'' diyen Baykal, ''Biz kendisine bir işbirliği ve muhtemel dayanışma konusunda en geniş olanakları sunduk. O da bunları çok iyi biliyor. Ama gelinen noktada 'CHP'ye ihtiyaç olmadan ben işimi hallederim havasında.' Bundan mutlu olduğumu söylemem Ama kararı kendisi almıştır. Söyleyecek bir şey yok'' diye konuştu.

PEŞİN SUÇLAMA YAPMAYI DOĞRU BULMAM

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde dinleme cihazı bulunduğu iddialarına ilişkin ''Peşin suçlama yapmayı doğru bulmam. Bunu AKP yaptırdı demek istemem ama Türkiye'de bu tip yetki dışı özel yaşamı izleme, bilgi toplama ve bunu değerlendirme konusuna meraklı bazı çevreler var'' dedi.
     Baykal, CNN Türk'te yayımlanan ''Ankara Kulisi'' programında, ''Partinizde elektronik dinleme cihaz bulundu. Başbakanın da bu konuda açıklaması oldu. Size verilen bir bilgi var mı? Neye bağlıyorsunuz bu dinlemeyi?'' sorusu üzerine ''Maalesef bu konularda toplumsal duyarlılığımız çok büyük ölçüde kayboldu. Alıştık, kanıksadık. Bu çok yanlış ve sakıncalı bir tavır. Konuyu biz kendi olanaklarımızla kapsamlı bir şekilde incelemeye çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda çok ileri teknolojiye dayalı, dışardan getirtilen bazı araçlarla bir değerlendirme yapılacak'' dedi.
     Baykal, ''Niye polise başvurmuyorsunuz? CHP'nin böyle bir güvensizliği mi var?'' sorusuna, ''Evet, o da başka bir sorun. Yani maalesef polise güvenmiyoruz'' karşılığını verdi.
     ''Bunu söylemekten büyük üzüntü duyduğunu, ancak bunun bir gerçek olduğunu'' ifade eden Baykal, ''Yani oraya kim koydu, koyanlar kimin adına koydular, ne yaptılar? Bunların aydınlatılması gerekiyor. Maalesef böyle bir güven kaybı içerisindeyiz. Güvenlik güçlerinin şu ana kadar bu tip konularda yeterince topluma güven vermediği açıktır'' diye konuştu.
     Deniz Baykal, ''Polisin yaptığından mı şüpheleniyorsunuz?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:
     ''Bilmiyoruz. Bir spekülasyon yapmak istemiyorum. Ciddi araştırma yapılmadan değerlendirilmemesi gereken konular. Üzüntü verici. Türkiye'deki tablo bu vesileyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biz inceleyeceğiz. İnceledikten sonra elbette polise bilgi vereceğiz ama kendimizi teknik incelemeyi yapacağız sonra onlara da böyle bir olay var diyerek gerekli bildirimi yapacağız.''



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,680 µs