En Sıcak Konular

DÜNYADA 2009 YILININ SPOR TAKVİMİ

2 Ocak 2009 11:25 tsi
DÜNYADA 2009 YILININ SPOR TAKVİMİ Dünyada 2009 yılı, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları gibi 2 dev organizasyon olmamasına karşın sporda yine hayli yoğun bir mesaiyle geçecek.

ANKARA - Dünyada 2009 yılı, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları gibi 2 dev organizasyon olmamasına karşın sporda yine hayli yoğun bir mesaiyle geçecek.
     Bu 2 önemli organizasyonun yokluğunda futbolda gözler bir bakıma gelecek yılki 19. Dünya Kupası finallerinin provası niteliğindeki FIFA Konfederasyon Kupası'na çevrilecek. Futbolda kıta şampiyonu olan ülkeler, Dünya Kupası finallerine de evsahipliği yapacak Güney Afrika'da haziran ayında bu kupayı kazanabilmek için ter dökecekler. Kuzey ve Orta Amerika Futbol Şampiyonası olan ''Altın Kupa'' da bu yıl futbolseverlere heyecanlı dakikalar yaşatacak.
     Spor dallarının toplu olarak yer aldığı organizasyonlar açısından bakıldığında ise Türkiye için her zaman büyük önem taşıyan Akdeniz Oyunları'nın 16.sı da yaz aylarında İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenecek. Ayrıca Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'na Çin Halk Cumhuriyeti, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na da Sırbistan evsahipliği yapacak.
     Öte yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de 2016 yılındaki 31. Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapacak kenti ekim ayında Danimarka'da açıklayacak.
     Bu yıl uluslararası alanda ilgi toplaması beklenen diğer organizasyonlar arasında özellikle kayak, yüzme, boks ve atletizmdeki dünya şampiyonaları gösteriliyor.
     Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapmak için yıllardır uğraş veren Türkiye ise 2009 yılında 2008'e oranla daha fazla uluslararası spor organizasyonuna evsahipliği yaparak, bu alandaki deneyimini artırmaya çalışacak.
     Bunlar arasında en önemlileri, futbolda 2008-2009 sezonu UEFA Kupası finaline İstanbul FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda evsahipliği, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilecek Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası finalleri, Antalya'daki Dünya Eskrim Şampiyonası ve yine bu kentteki Dünya Gençler Satranç Şampiyonası yer alıyor.
     Bunların yanısıra Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'daki 7. ayağı, Okçuluk Dünya Kupası'nın Antalya'daki 3. ayağı, teniste Bayanlar WTA İstanbul Cup ve atletizmde İstanbul'da yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmaları da Türkiye'nin 2009'da düzenleyeceği belli başlı uluslararası organizasyonlar.

Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,720 µs