En Sıcak Konular

TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN UYGULAMA TEBLİĞİ

1 Ocak 2009 18:12 tsi
TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN UYGULAMA TEBLİĞİ Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğ ile sevk işlemleri ve ilave ücret alınması konusu düzenledi.

ANKARA - Tedavi yardımına ilişkin uygulama tebliği, tedavi katılım payının uygulanması hakkında tebliğ ve tedavi katılım paylarının tahsiline ilişkin usul ve esaslar hakkında tebliğ, 31 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete'nin 7. Mükerrer sayısında yayımlanarak bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
     Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğ ile sevk işlemleri ve ilave ücret alınması konusu düzenledi. Buna göre, vakıf üniversitesi hastaneleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları tarafından sağlık hizmetleri bedelinin, en fazla yüzde 30'u tutarında kişilerden ilave ücret alınabilecek.
     Tebliğde sağlık kurum ve kuruluşlarının, acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri ile acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri, yoğun bakım hizmetleri, yanık tedavisi hizmetleri, kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri), yeni doğana verilen sağlık hizmetleri, organ, doku ve hücre nakilleri, doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri, diyaliz tedavileri, kardiyovasküler cerrahi işlemleri bedellerinden ilave ücret alamayacağı belirtildi.
     Tedavi Katılım Payının Uygulanması Hakkında Tebliğ ile kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinde, protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında ve yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde katılım payı alınmasına ilişkin esas ve usuller tespit edildi.
     Hekim ve diş hekimi muayenelerinde, protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında, yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde, katılım payı alınacak.
     Kapsama dâhil kişilerin sağlık kurumlarındaki ayakta tedavilerinde, hekim ve diş hekimi muayenelerinden katılım payı alınacağı, muayene katılım payının, ikinci basamak resmi sağlık kurumlarında 3 TL, eğitim ve araştırma hastanelerinde?4 TL, üniversite hastanelerinde 6 TL, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında 10 TL olarak uygulanacak.

Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,820 µs