En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERDOĞAN,SURİYE VE ÜRDÜN GEZİSİNDEN DÖNDÜ

1 Ocak 2009 01:42 tsi
BAŞBAKAN ERDOĞAN,SURİYE VE ÜRDÜN GEZİSİNDEN DÖNDÜ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 23.55'te Ankara'ya geldi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 23.55'te Ankara'ya geldi.
     Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz karşıladı.

 ERDOĞAN: GÖRÜŞMELER ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu gezisinin ilk ayağı olan Suriye ve Ürdün ziyaretleriyle ilgili olarak, ''Gerek Suriye ile yaptığımız görüşmeler, gerekse Ürdün ile yaptığımız görüşmeler çok, çok verimli geçti'' dedi.
     Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, Suriye ve Ürdün'ü kapsayan özellikle Gazze şeridindeki gelişmelerle ilgili bir Orta Doğu ziyareti başlattıklarını anımsattı.
     Bugün Mısır'a, cumartesi günü de Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu süreç içerisinde yaptıkları görüşmeleri bir sonraki ülke ile de değerlendirme imkanı yakalayacaklarını söyledi.
     Ürdün'de yaptıkları görüşmenin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya geldiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Bunun da çok verimli geçtiğine inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde birbirimizle irtibat halinde olacağız. Gelişmeleri anında değerlendirme fırsatımız olacak'' şeklinde konuştu.
     Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
     ''Türkiye olarak bizler, bu süreç içerisinde birinci derecede, ateşkesin sağlanmasına yönelik ne gibi adımlar atabiliriz, ambargoların kaldırılmasına yönelik ne gibi adımlar atabiliriz, ondan sonra da Filistin içerisinde uzlaşmanın sağlanmasına yönelik ne gibi çalışmalar yapabiliriz. Bu konuda her türlü etkinlikte, planlamada var olduğumuzu bu dostlarımıza, kardeşlerimize söyledik, ilettik.
     Tabii bizim bu sürece bu kadar aktif katılmamızdan doğrusu kendileri de çok memnun oldular.
     Şu anda, sizlerle buluşmamız da çok anlamlı bir tarih ve saate denk geldi. Şu anda biz, birkaç mutluluğu bir anda yaşıyoruz. Şu anda benim saatime göre 2008 bitti, şimdi 2009'a giriyoruz ve 2009'un ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
     Gazze'de yaşananların yaşanmamasını temenni ediyorum ve çocukların katledildiği, kadınların katledildiği, savunmasız insanların katledildiği, orantısız güç kullanımının olmadığı bir dünyayı yaşamak istiyoruz. Barışa darbe vurulmamasını istiyoruz. Barışa gölge düşürülmemesini istiyoruz. Bunun için de insani noktada değer yargılarına önem verenleri bu konuda dayanışmaya, yardımlaşmaya özellikle davet ediyorum.''



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,545 µs