En Sıcak Konular

ERDOĞAN SURİYE'DE

31 Aralık 2008 15:23 tsi
ERDOĞAN SURİYE'DE Şam'ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından Halk Sarayı'nda kabul edildi.

ŞAM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'deki kabul edilemez durumun bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini" söyledi.
Şam'ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından Halk Sarayı'nda kabul edildi. 
Erdoğan, kabulün başında yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki son gelişmelere değinerek,  "Gazze'deki kabul edilemez durumun bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir" dedi. 
Bölge ülkeleri olarak bu konu hakkında birlikte neler yapılabileceğinin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Bir an önce birlikte neler yapabileceğimizi değerlendirmek üzere buraya geldim" diye konuştu. 
Başbakan Erdoğan, bu akşam Ürdün'e, yarın Mısır'a ve cumartesi günü Suudi Arabistan'a bu konuyu bölge ülkeleri olarak ele almak üzere gideceğini de ifade etti.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad da konuşmasında, "Duygularımızı paylaştığımız gibi politikalarımızı da paylaşmalıyız" dedi.
Esad, bölgenin sorunlarına ilişkin Türkiye'nin her konuda aktif hareket sergilediğini belirterek, "Bölge üzerinde Türkiye tekrar çok olumlu bir tavır aldı. Bu anlamda Türkiye'nin ilk tavır alması bu değildir. 2003'te Irak konusunda da Türkiye tavrını koymuştur. Bugün de Gazze konusunda böyle bir tavır takınmıştır" diye konuştu.
Türkiye'nin bölgeye ilişkin konularda resmi söylemleri dışında fiili olarak da tavrını koruduğuna dikkati çeken Esad, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun Türk üyelerinin istifa etmelerini anımsattı.
Türkiye'nin bölgede üstlendiği role de vurgu yapan Esad, "Bu ziyaretin Türkiye'nin bölgedeki rolü üzerinde çok büyük etkisi olacaktır. Gazze konusunda da duygularımızı paylaştığımız gibi politikalarımızı da paylaşmamız gerekir" diye konuştu.

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,034 µs