En Sıcak Konular

GÜL'DEN KURUMLARA ''ORTAK HAREKET'' ÇAĞRISI

31 Aralık 2008 13:54 tsi
GÜL'DEN KURUMLARA ''ORTAK HAREKET'' ÇAĞRISI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülke sorunlarıyla ilgili konularda farklı görüş ve yaklaşımlar olsa bile, tüm kurumların yakın temas, diyalog ve işbirliği içerisinde hareket etmelerinin vatandaşlar için büyük bir moral kaynağı olacağını vurguladı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl mesajında, ülke sorunlarıyla ilgili konularda farklı görüş ve yaklaşımlar olsa bile, tüm kurumların yakın temas, diyalog ve işbirliği içerisinde hareket etmelerinin vatandaşlar için büyük bir moral kaynağı olacağını vurguladı.
     Yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımlayan Gül, bu tür dönüm noktalarının geçen bir yılın muhasebesinin yapılmasının yanısıra, yeni yıla ilişkin yol haritasının, planlamaların, yaşanan tecrübeler ışığında gözden geçirilmesine de olanak sağladığını kaydetti.
     Cumhurbaşkanı Gül, mesajına şöyle devam etti:
     "Bizler de devlet ve millet olarak, 2009 yılının başarılı geçmesi ve koyduğumuz hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için hep birlikte büyük bir gayretin içindeyiz. Günümüzün belirsizliklerle dolu siyasi, ekonomik, kültürel ve çevresel şartları karşısında, ülkemizin önüne yeni ufuklar açmak konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bu kararlılığın toplumumuzda bir mutabakata dönüştüğünü görmekten büyük memnuniyet duyuyorum.
     Türkiye, son yıllarda yaptığı cesur ve radikal reformlarla adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak, demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusundaki standartlarımızı daha da yükseltmek için bu reformları devam ettirmeliyiz. 2009'da bu konunun üzerinde daha çok duracağız.
     Türkiye, hedeflerinden taviz vermeden yoluna devam etmektedir. Dış politikadaki diplomatik ataklarıyla da tüm dünyanın saygısını kazanan ülkemizin bu güçlü ve itibarlı konumu, hepimiz için bir iftihar vesilesidir.''
     Türkiye'nin artık, uluslararası sorunlarda ara buluculuğuna ihtiyaç duyulan, sözü dinlenilen ve tüm dünya devletleriyle iyi ilişkiler geliştiren önemli bir aktör konumunda olduğuna işaret eden Gül, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin de Türkiye'nin bu konumunu pekiştirdiğini kaydetti.
     Türkiye'nin açık toplum olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:
     ''Şiddet barındırmayan her türlü düşünce, özgürce dile getirilebilmekte, herkes düşüncesini demokratik olgunluk içinde rahatça ifade edebilmektedir. Sorunlarımız, derinliğine tartışılarak aşılabilmektedir. Ülkemizin gerçekleştirdiği ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte milletimiz kendine güvenen, daha modern, daha üretken bir toplum haline gelmektedir. Tabii bu konularda daha yapılacak çok şey vardır ve Türkiye bunları azimle gerçekleştirmeye devam edecektir.
     Türkiye'nin, özgürlükleri sınırlamadan teröre karşı yürüttüğü haklı mücadele, uluslararası camiadan daha çok destek görmeye başlamıştır. Yapılan başarılı sınır ötesi operasyonlar teröre ciddi darbe vurmuş, sivillere zarar verilmemesi konusundaki hassasiyeti ve başarısıyla Türk ordusu dünyada büyük takdir toplamıştır."
     Gül, küresel ekonomik krizin tüm ülkeleri etkilediğini kaydederek, Türkiye'nin dayanışma ve iş birliği içinde bu dönemi en az etkiyle atlatma gücüne ve potansiyeline sahip olduğundan şüphe duymadığını ifade etti.

 GÜL, "ULUSAL PROGRAMI" ONAYLADI

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde yol haritası özelliği taşıyan "3. Ulusal Programı" onayladı.
     Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan Ulusal Program, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde 57. ve 58. Hükümet dönemlerinde hazırlanan programların ardından, 3. Ulusal Program olarak hayata geçiriliyor.
     Ulusal Program, 18 Ağustosta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Ulusal Program taslağının geniş olarak ele alınmış, Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
     Ulusal Program, Türkiye'nin önümüzdeki 4 yıl içerisinde AB'ye üyelik sürecinde yapmayı öngördüğü taahhütleri içeriyor. Programda, AB'ye uyum konusunda 100'ün üzerinde yasa değişikliği, 300'den fazla tüzük ve yönetmelik gibi ikincil düzenlemeler yer alıyor. Ulusal Program kapsamında yapılması öngörülen değişikliklerin 4 yıl içerisinde hayata geçirilmesi gerekiyor.
     Programa son şekli verilmeden önce Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile görüşmüştü.



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,511 µs