En Sıcak Konular

'SORUNLARIN ÇÖZÜM YERİ PARLAMENTO'

12 Aralık 2007 23:47 tsi
'SORUNLARIN ÇÖZÜM YERİ PARLAMENTO' Ahmet Türk,Orgeneral Büyükanıt'ın açıklamalarıyla ilgili soruları cevaplarken; ''Halkın iradesiyle,parlamentoya gelen insanlar olduklarını'' söyledi.

ANKARA - DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, ''PKK/Kongra-Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi'' konulu sempozyumda yaptığı açıklamaları değerlendirirken, ''Halkın iradesiyle, oyuyla seçilerek parlamentoya gelen insanlarız. Sorunların çözüm yerinin parlamento olduğuna inanıyoruz'' dedi.
Türk, TÜSİAD'ın Hilton Otelindeki kokteylinde, gazetecilerin Orgeneral Büyükanıt'ın açıklamalarıyla ilgili soruları yanıtlarken ''Halkın iradesiyle, oyuyla seçilerek parlamentoya gelen insanlar olduklarını'' söyledi. Türk, ''Gelişimiz aslında Türkiye'deki gerginliğini azaltmaya yönelik bir katkı sunmaktır. Barışa, demokrasiye, parlamentonun bütünlüğüne inanan insanlarız, sorunların çözüm yerinin parlamento olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok fazla spekülasyon yaratıp Türkiye'yi gerginliğe sevkedecek bir tutum içinde olmayız. Herkes de o hassasiyeti göstermeli'' dedi.
''(PKK siyasallaştı, şimdi legallaşme sürecinde) şeklindeki sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine de Türk, ''Bunu söyleyen biz değiliz. Bizim nasıl geldiğimiz belli, hangi kurallar içinde geldiğimiz çok açık. Buna uygun çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.
''İddia edildiği gibi PKK konusunda desteğiniz var mı'' sorusuna da Türk, ''Biz, bu parlamento içinde yer alan insanlarız, siyaset yapıyoruz halkımız adına'' karşılığını verdi.

Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs