En Sıcak Konular

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 363

30 Aralık 2008 08:42 tsi
GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 363 İsrail'in Hamas'ı ve Hamas'a ait yapıları hedef aldığını belirttiği saldırıları dördüncü gününe girerken, ölü sayısı da artıyor.

TEL AVİV - İsrail'in Hamas'ı ve Hamas'a ait yapıları hedef aldığını belirttiği saldırıları dördüncü gününe girerken, ölü sayısı da artıyor. Operasyonda ölenlerin sayısı 363'e çıktı, yaralananların sayısı da 1700'ü aştı.
Sabahın erken saatlerinde bölgenin kuzeyindeki Cebaliye'de 2 çocuk, güneydeki Han Yunus'ta ise bir sivil hayatını kaybetti.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cebaliye mülteci kampı bölgesinde, cadde üzerinde bir eşeğin çektiği araçta bulunan biri 4, diğeri 11 yaşlarındaki iki kız kardeş, bombardımanda öldü. Sağlık görevlileri, bir füzenin çocukların bulunduğu aracı doğrudan vurduğunu bildirdi.
Ülkenin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki El Karara bölgesinde de Hamas'ın polis karakollarından birinin vurulması sırasında, İsrail savaş uçaklarından düşen bir parçanın bir sivili öldürdüğü kaydedildi. Güneyde, Hamas'a ait binaların bugünkü hava saldırılarında ikinci kez vurulduğu da belirtiliyor.

HAVAN ATEŞİNDE 1 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınındaki bir üsse yönelik dün akşam düzenlenen havan topu saldırısında 1 İsrail askerinin öldüğünü bildirdi. 
İsrail ordu sözcüsü, Gazze Şeridi yakınındaki üsse isabet eden havan mermisinin 1 İsrail askerinin ölümüne neden olduğunu belirtti. 
İsrail'in Gazze Şeridi'nde Hamas örgütüne yönelik saldırılarını başlattığı cumartesiden bu yana Filistinlilerin ateşinde ölen İsraillilerin sayısı 5'e yükseldi.

BAN'DAN ÇAĞRI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun New York'ta yaptığı açıklamada, şiddetin artmasının "kabul edilemez" olduğunu belirterek, "İsrail ve Hamas şiddet eylemlerini durdurmalı ve derhal ateşkes ilan etmeli" dedi. Genel Sekreter Ban, Arap liderleri de şiddeti durdurmak için hemen harekete geçmeye çağırdı.
Bu arada, İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınındaki bir üsse yönelik dün akşam düzenlenen havan topu saldırısında 1 İsrail askerinin öldüğünü bildirdi. İsrail'in Gazze Şeridi'nde Hamas örgütüne yönelik saldırılarını başlattığı cumartesiden bu yana Filistinlilerin ateşinde ölen İsraillilerin sayısı 5'e yükseldi.

İSRAİL ASKERLERİ OPERASYON HAZIRLIĞINDA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde hava akınlarını sürdürürken, İsrail birlikleri de Gazze çevresinde yoğunlaşmaya başladı. Gazze ile İsrail sınırı arasındaki Erez geçiş noktasının hemen 300-500 metre civarında, askerler geçici üsler oluşturan İsrail ordusu, buralarda tankları ve zırhlı buldozerleri muhtemel bir kara operasyonu için hazırlamaya başladı.

AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANIYOR

AB Dışişleri Bakanları, İsrail'in hava saldırılarıyla ilgili olarak görüşmek üzere bugün Paris'te bir araya gelecekler. Toplantının TSİ 19:30'da başlayacağı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN YARDIMLARI GAZZE'DE

Türkiye'nin Filistin'e yardım programı çerçevesinde gönderdiği tam teşekküllü 5 ambulans, bugün Kerem Şalom geçiş noktasından Gazze Şeridi'ne ulaştırıldı.
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresinin (TİKA) organizasyonuyla temin edilen ambulanslar, Gazze'deki Şifa Hastanesi başta olmak üzere, Han Yunus'taki Han Yunus Hastanesi, Deyr El Bala'daki El Aksa Hastanesi, Beyt Lahya'daki Feta Rehabilitasyon Merkezi ve Cebaliya mülteci kampındaki El Awda Hastanesinin hizmetine veriliyor.
Ambulanslarla birlikte, Türkiye'den gönderilen gıda yardımının 70 tonluk bölümü de bu sabah Gazze'ye girdi. Şeker ve undan oluşan ve son birkaç gün içinde Gazze'ye ulaştırılan gıda yardımının toplamı 330 tonu buldu.
TİKA, Gazze'deki elektrik darboğazını da göz önünde bulundurarak, söz konusu hastaneler için jeneratör göndermeyi de planlıyor.





Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,273 µs