En Sıcak Konular

FENERBAHÇE'DEN TARİHİ ZAFER : 3-1

12 Aralık 2007 23:54 tsi
FENERBAHÇE'DEN TARİHİ ZAFER : 3-1 Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde,Fenerbahçe, Rus ekibi CSKA Moskova'yı 3-1 yenerek, grupta 2. sırada yer aldı ve tarihinde ilk kez bir üst tura çıktı.

İSTANBUL - Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (G) Grubu'nda yapılan karşılaşmada Fenerbahçe, Rus ekibi CSKA Moskova'yı 3-1 yenerek, grupta 2. sırada yer aldı ve tarihinde ilk kez bir üst tura çıktı.
Grupta iddiası olamayan Rus temsilcisi CSKA Moskova'yı taraftarlarının desteğiyle yenerek gruptan çıkmak isteyen Fenerbahçe, karşılaşmaya hızlı başladı. Maçın ilk 3 dakikasında 3 gol pozisyonu yakalayan sarı-lacivertliler, rakip sahada baskı kurdu. Maçın 30. dakikasında, Edu'nun kendi kalesine attığı golle şok olan Fenerbahçe, 2 dakika sonra bu gole Alex ile karşılık verince çabuk toparlandı. Sarı-lacivertliler, 45. dakikada Uğur ile bulduğu golle devre arasında soyunma odasına 2-1 önde girdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına 2-1'lik üstünlükle başlayan Fenerbahçe, ilk yarıdaki tempoyu düşürdü. Bu yarıda daha temkinli oynayan sarı-lacivertliler, 56. dakikada Semih ile müsait bir gol pozisyonunu değerlendiremezken, 65. dakikada Uğur'un şutunda top direkten döndü. Karşılaşmanın 90. dakikasında Uğur ile bir gol daha bulan sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başardı.

"HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET ALDIK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maçtan sonra yaptığı açıklamada, oyunun başında maçın tansiyonundan dolayı sıkıntılı anlar yaşadıklarını belirterek, ''Golü yedik, ama hemen gol atarak oyunu dengeledik ve kendimize daha fazla güvenerek oynadık. Eğer fırsatları değerlendirsek, daha farklı olurdu'' dedi.
Grupta iddiası olmayan CSKA Moskova'nın galibiyet için sahaya çıktığını vurgulayan Brezilyalı teknik adam, ''Elenmiş ve kimi çevreler tarafından kesinlikle oynamayacağı düşünülen CSKA Moskova, profesyonellik örneği gösterdi, rakip oyuncular maçı kazanmak için terlerini akıttı. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Zaman zaman sıkıntılı anlar yaşasak da oyunun kontrolünü elimizde tuttuk ve kazandık'' diye konuştu.
CSKA Moskova Teknik Direktörü Valeri Gazzaev ise Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkan Fenerbahçe'yi kutladı.
Genel olarak oyundan memnun olduğunu kaydeden Gazzaev, ''Çünkü 7 genç oyuncumuz oynadı. Gerek genç oyuncularımızın performansı, gerek de maçın geneli hoşuma gitti. Eksik olan şey tecrübeydi'' diye konuştu.

FENERBAHÇE

Volkan
Gökhan
Edu
Lugano
Roberto Carlos
Deivid
Selçuk
Aurelio
Uğur Boral
Alex
Semih

CSKA MOSKOVA

Akinfeev
Semberas
Ignashevic
Ramon
A. Berezutski
Zhirkov
Janczky
Eduardo
Aldonin
Grigoriev
Caner



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,383 µs