En Sıcak Konular

YURTTA KIŞ: 1250 YERLEŞİM MERKEZİ İLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

28 Aralık 2008 17:56 tsi
YURTTA KIŞ: 1250 YERLEŞİM MERKEZİ İLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava,hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

ANKARA - Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava,hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
     Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 45, Kars ve Muş'ta 15, Ardahan'da 11 ve Erzurum'da 8, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 24 santimetre olarak ölçüldü.
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 44, Bingöl'de 52, Muş'ta 10 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Öte yandan, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 28, Ardahan'da 27, Kars'ta 24, Ağrı'da 23, Muş'ta 19, Erzincan 10 ve Iğdır'da ise 9 derece olarak ölçüldü.
     Bu arada, aşırı soğuk hava nedeniyle bölgedeki birçok ilde, evlerin su şebekesi dondu.
     Muş'ta kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle özellikle kırsaldaki enerji nakil hatları zarar gördü.
     Van'da üç gün önce etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma başlatan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
     Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il merkezi ve ilçelere bağlı 30 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan yetkililer, kar kalınlığının kent merkezinde 60 santimetre, yüksek kesimlerde ise 75 santimetreyi geçtiğini ifade etti. 
    Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı Ağrı'da hava sıcaklığı eksi 23 dereceye kadar düştü.
     Yüksek kesimlerdeki 20 yerleşim birimiyle ulaşımın sağlanamadığını bildiren İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının durmasıyla kapalı köy yollarında çalışma başlatacaklarını açıkladı.
     Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı Hakkari'de en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 derece olarak ölçüldü.
     Önceki gün etkili olan kar yağışının ardından kapalı köy yollarında çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan 6 köy ile 20 mezra yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor.
     Sivas il genelinde 78'i mezra, 309'u ise köy olmak üzere toplam 387 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Yetkililer, dün akşam itibariyle 607 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, bu yollardan 220'sinin ekiplerin çalışmaları sonucu ulaşıma açıldığını kaydetti.
     Olumsuz hava koşulları nedeniyle 60 köye elektrik verilemediğini kaydeden yetkililer, 27 yerleşim birimi ile de haberleşmenin sağlanamadığını belirtti.
     Hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle Edirne'de bir süre önce açılışı yapılan Barış Göleti ile kentin değişik yerlerindeki süs havuzları dondu.
     Kırklareli'nde dün gece -5 olan hava sıcaklığı sabah saatlerinde 0 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının gün içerisinde 2 dereceye kadar yükseleceğini belirten yetkililer, gece ise sıcaklığın -7 dereceye düşeceğini kaydetti.
     Kütahya'da gece başlayan ve aralıklarla devam eden yağış dolayısıyla kar kalınlığı il merkezinde 35 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı.
     İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan 380 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Kütahya il merkezini Eskişehir ve Afyonkarahisar'a bağlayan kara yollarında ulaşım, kar ve tipi nedeniyle güçlükle sağlanıyor.
     Kent merkezinde ise araç ve yaya trafiğinde aksama olmaması için belediye ekiplerince iş makineleriyle toplanan kar kütleleri, kent dışında bir alana dökülerek, cadde ve sokaklarda tuzlama yapılıyor.
     Tavşanlı ilçesinde, Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor ile Bursa Nilüferspor arasında saat 13.30'da oynanması gereken TFF 3. Lig 3. Grup maçı ise karla kaplanan saha zemininin uygun olmaması nedeniyle yarına ertelendi.
     Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetre olarak ölçüldü.
     Çanakkale-İzmir kara yolunun Nusratlı mevkisinde yoldaki buzlanma nedeniyle 2 tır yoldan çıktı. Tırlar, kara yolları ve trafik ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.
     Eskişehir İl Özel İdaresi Tarım ve Köy Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Gürbüz, devam eden kar yağışının kent merkezi ve ilçelerde etkili olduğunu belirterek, yaklaşık 270 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.
     Bu arada, Bursa, Ankara, Konya ve Kütahya yollarında çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden yetkililer, yollarda şu ana kadar olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını kaydettiler.
     Ankara'da ise Beypazarı ilçesine bağlı 6 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
     Kütahya il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ilköğretim okullarında eğitim öğretime yarın ara verildi.
     Konya'nın Kulu ilçesinde de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde yarın eğitim öğretime ara verildi.
     Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da taşımalı eğitimin yapıldığı Seyitgazi ve Sivrihisar ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.

Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,199 µs