En Sıcak Konular

BABACAN:TARAFLAR SİLAHLARI DERHAL SUSTURMALI

28 Aralık 2008 15:16 tsi
 BABACAN:TARAFLAR SİLAHLARI DERHAL SUSTURMALI Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Gazze'deki saldırılarla ilgili olarak, silahların derhal susturulması gerektiğini, aksi halde bu problemin Gazze sınırları içerisinde kalan bir sorun olmaktan çıkabileceğini söyledi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Gazze'deki saldırılarla ilgili olarak, silahların derhal susturulması gerektiğini, aksi halde bu problemin Gazze sınırları içerisinde kalan bir sorun olmaktan çıkabileceğini söyledi.
     Kanaltürk'te katıldığı bir programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Babacan, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları ve Gazze Şeridi'ndeki olaylara ilişkin bir soru üzerine "Son yaklaşık 24 saati aşkın süredir yaşadığımız olaylar bizi derinden üzdü. Gördüğümüz bu insanlık dramı, trajedi sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir köşesinde büyük bir infiale yol açtı" dedi.
     Babacan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin muhataplarıyla yoğun temaslarda bulunduklarını ve bu temasların devam edeceğini vurgulayarek şöyle devam etti:
     "BM'yi göreve çağırdık. BM Genel Sekreteri'ni Sayın Başbakanımız aradı ve bu sabah Güvenlik Konseyi olağanüstü gündemle toplandı. İKÖ'yü bakanlar seviyesinde acil bir toplantı düzenlemesiyle ilgili göreve çağırdık. Ayrıca insani yardımımız hem Batı Şeria'ya hem Gazze'ye zaten devam ediyordu, ancak bugün 10 TIR daha insani yardımı yola çıkarıyoruz. Gazze'ye bu yardımların ulaşması için ilgili taraflarla temas içindeyiz."

Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,705 µs