En Sıcak Konular

ERDOĞAN, 18 İLİN BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

28 Aralık 2008 17:57 tsi
ERDOĞAN, 18 İLİN BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 18 il ve bunlara bağlı bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 18 il ve bunlara bağlı bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı.
     Partisinin belediye başkan adaylarının ilanı amacıyla Altındağ Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 46 ilden 18'inin değerlendirmesinin tamamlandığını belirten Erdoğan, 15 Ocak itibariyle tüm adaylarını açıklamış olacaklarını söyledi.
     Erdoğan, Adıyaman'da Necip Büyükaslan, Aksaray'da Nevzat Balta, Balıkesir'de Sabri Uğur, Bilecik'te Selim Yağcı, Burdur'da Sebahattin Akkaya, Denizli'de Nihat Zeybekçi, Elazığ'da Süleyman Selmanoğlu, Karabük'te Hüseyin Erer, Kilis'te Abdi Bulut, Muş'ta Necmettin Dede, Nevşehir'de Hasan Ünver, Rize'de Halil Bakırcı, Sivas'ta Sami Aydın, Bolu'da Alaattin Yılmaz, Tekirdağ'da Ahmet Aygün, Tokat'ta Adnan Çiçek, Van'da Burhan Yenigün ve Yozgat'ta Yusuf Başer ile ''yola devam edeceklerini'' bildirdi.
     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan,, bu illerin bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarını da açıkladı. 

ERDOĞAN:KİMSE DNA TESTİ YAPMAMIZI BEKLEMESİN

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse bizden kimlikler üzerinden siyasi rekabete girmemizi beklemesin, kimse bizden insanların DNA testlerini yapmamızı beklemesin. Bu testi yapanların kimliği ortadadır zaten. Bu testi yapanlar bu ülkeyi bölme gayreti içerisinde olanlardır zaten" dedi.
     Altındağ'da, partisinin bazı belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda konuşan Erdoğan, AK Parti'nin hizmet partisi olduğu ifadesiyle "14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurduğumuzda, Türkiye'nin sorunlarını ancak bizim çözebileceğimizi, çünkü çözümsüz olmadığını söylemiştim. Kararlılığımız devam ediyor" diye konuştu.
     AK Parti hükümetinin hizmetleri hakkında bilgi vererek, 29 Mart'ta vatandaşların huzuruna bu eserlerle ve hizmetlerle çıktıklarını söyleşen Erdoğan, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bu eserlerle konuşacağız. Milletin huzuruna anlımız ak, başımız dik çıkıyoruz. Siz bize bir emanet verdiniz, o emaneti layıkıyla taşıdık, yücelttik, büyüttük, şimdi 'o emanete yeniden sırtlanmaya talibiz' diyerek milletin huzuruna çıkıyoruz" dedi.
     Millete hizmet etmek dışında bir amacı olanın AK Parti camiasında kendisine yer bulamayacağını ifade eden Erdoğan, partisinin siyasi rekabet anlayışının da birlik siyasetine uygun süreceğini, dışlayıcı, ayrımcı anlayışlara prim vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN: 'BARIŞ İÇİNDE YARIŞ' DİYORUZ

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için ''barış içinde yarış'' dediklerini belirterek, ''Tamamen demokrasi içinde, tamamen hukuk içinde, hoşgörü ve nezaket içinde kampanyamızı yürüteceğiz'' dedi.
     Erdoğan, Altındağ'da, partisinin bazı belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, hava kirliliği konusundaki haberlere değindi. Erdoğan, ''İstanbul ile ilgili de geçenlerde haber yaptılar. İnanın, özel ev arıyorlar'' diye konuştu.
     Sıhhıye'de, Bahçelievler'de kaç konutun kömür kullandığını, kaç ailenin ücretsiz kömür kullandığını soran Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bir insan, yaşadığı şehre bu kadar yabancı olabilir mi? Kendi dönemleri ile herhalde bu dönemi karıştırıyorlar. Gazetelerin promosyon olarak maske dağıttığı, şehirlerin üzerine kirliliğin karabasan gibi çöktüğü, okulların tatil edildiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel dönemde iktidar olduğu dönemleri herhalde karıştırıyorlar, unutuyorlar.
     Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Belediye Başkanlığında hava kirliliğinin ne olduğunu, benim istanbullu vatandaşlarım, kardeşlerim çok iyi bilir. Aynı şekilde Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, Ankara'nın hava kirliliğinin ne olduğunu da benim Ankaralı vatandaşlarım çok iyi bilir. Vatandaş özellikle büyükşehirlerde is kokacak diye balkonuna çamaşır asamıyordu. Bu hususlara özellikle dikkatinizi çekiyorum.''
     Erdoğan, muhtaç ailelere dağıtılan kömürün, Türkiye genelindeki ısınma amaçlı tüketilen kömürlerin yüzde 15'ini, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kent merkezlerinde ısınma amaçlı tüketilen kömürlerin ise yüzde 5'ini oluşturduğunu, dağıtılan kömürlerin ısınma, sanayi ve termik olmak üzere tüketilen toplam kömürlerin ancak yüzde 2'sine denk geldiğini, bu kömürlerin çevre kriterlerine uygun nitelikte olduğunu kaydetti.
     Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van, Sivas, Iğdır gibi Doğu illerinde ithal kömür fiyatlarının ''anormal artış gösterdiğini'' ifade eden Erdoğan, Erzurum'da tonu 800 YTL'ye ithal kömür satıldığını belirterek, ''Biz oraya 550 YTL'ye iki taksit halinde kömür alabilme imkanı sağladık'' dedi.
     ''Yerli kömür kullanımı sayesinde yıllık yaklaşık 350-400 milyon dolar dövizin yurt içinde kalmasını sağladıklarını'' ifade eden Erdoğan, ''Kim ne derse desin, kim ne engel çıkarmaya çalışırsa çalışsın, AK Parti tüm kadrolarıyla, tüm imkanlarıyla yoksulların, muhtaçların yanında olmaya devam edecektir'' diye konuştu.
     Okullarda ücretsiz kitap dağıtmalarından rahatsız olanlar bulunduğunu, ''Fakire veriyorsunuz da zengine neden veriyorsunuz?'' diye sorulduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Onlara AK Parti'nin cevabı şu oldu: Öğrencinin zengini fakiri olmaz, öğrenci öğrencidir. Türkiye'de hiçbir okulu kitapsız bırakmadık. Son günlerde bir moda baş gösterdi. Bazı televizyon kanalları bakıyorsunuz, Doğu'da, Güneydoğu'da bir okul buluyorlar. O okulda, okulun sobası yanmıyor. Hemen kamera çekimleri, özel çekimler... Ondan sonra 'şok, şok' haberler... İşte devlet, hükümet diyor ki böyle böyle, her yerde okullar şöyle, okullar böyle.
     Benim Tayyip Erdoğan olarak, elim ayağım kimdir, valimdir, kimdir kaymakamımdır, kimdir o okuldaki müdürdür. Eğer o okuldaki müdür, benim kaymakamıma, benim valime bunu bildirmiyorsa bir Başbakan olarak, ben bunu nereden bileyim? Eğer sen de medya olarak dürüstsen samimiysen kalkıp da bunu böyle yapacağına ilgili bakanıma bir telefon açamaz mısın? 'Sayın Bakan böyle böyle. Şurada böyle bir sıkıntı var, biz sizi haberdar etmek istedik' de. Eğer o sıkıntı giderilmiyorsa, ondan sonra bunu haber yap, ben de senin haberinin arkasında olayım, gereği neyse bunu ben yapayım. Ama dert, üzümü yemek değil, bağcıyı dövmek. Siz bu dürüst bağcıları dövemeyeceksiniz. Bu fırsatı size vermeyeceğiz.''
     Göreve geldiklerinde Türkiye'de sadece 9 ilde doğalgaz dağıtıldığını, iktidarda oldukları 6 yılda 63 ile ulaşıldığını anlatan Erdoğan, enerjide yeni bir döneme girileceğini, nükleer enerji ile enerjiyi hem ucuzlatma imkanı sağlayacaklarını hem de enerji rezervlerinin artırılacağını söyledi.
     Yolsuzluk konusuna değinen Erdoğan, 1997'den 2002 sonuna kadar 21 bankanın Fon'a devredildiğini kaydetti. Bu bankalardan 16'sının DSP-MHP-ANAP'ın iktidarda olduğu dönemde batırıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Devletimize, Hazinemize yani milletimize bunların bedeli faiziyle birlikte 65 milyar dolardı. Bunu güncellenmiş rakam olarak veriyorum. Bu bedelin peşine düştük, milletimiz adına takipçisi olduk, tahsil ettik ve ediyoruz. Yolsuzluk suçlarıyla mücadele çerçevesinde sadece 2008 içerisinde ülke genelinde geniş kapsamlı 63 adet planlı operasyon gerçekleştirdik. 2004-2008 arasında belediyeler hakkında yapılan şikayetlerin tümü değerlendirildi. Bu çerçevede, 2 bin 671 adet soruşturma yapıldı ve suç unsuru tespit edilenler yargı mercilerine intikal ettirildi. 18 belediye başkanı ve 18 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı. Bunların içinde her partiden insanlar var. Parti ayrımı yapmadık, kimseye ayrıcalık tanımadık, kimsenin kendisini ayrıcalıklı hissedip her yolu mubah gibi görmesine ve göstermesine müsamaha etmedik. Hükümetimize yönelik yolsuzluk iddiaları son derece çirkindir, haksızdır ve insafsızdır.'' 
     Yerel seçimlere 3 ay kaldığını hatırlatan Erdoğan, parti olarak hazırlıklarını yapmaya devam ettiklerini söyledi. Erdoğan, ''Bu seçim için, barış içinde yarış diyoruz. Biz demokrasi kazansın istiyoruz, biz hizmet kazansın istiyoruz, biz emek kazansın istiyoruz. Biz, kim kazanırsa kazansın nihayetinde milletimiz kazansın istiyoruz. Bu amaçla tamamen demokrasi içinde, tamamen hukuk içinde, hoşgörü ve nezaket içinde kampanyamızı yürüteceğiz'' diye konuştu.
     Erdoğan, konuşmasının ardından 18 ilin ve bunlara bağlı bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı. Büyükşehir belediyeleriyle ilgili bugün açıklama yapmayacağını belirten Erdoğan, ''Hafta içinde inşallah onlarla ilgili açıklama yapacağız'' diye konuştu.
     Erdoğan'ın açıklamasına göre, AK Parti'nin bazı ilçelerdeki belediye başkan adayları şöyle:
     Adıyaman Çelikhan'da Mustafa Bulut, Gölbaşı'nda Yusuf Özdemir, Gerger'de Arif Karatekin; Aksaray Ağaçören'de Fırat Salman, Ortaköy'de Mahmut Ütük, Eskil'de Şerafettin Meral; Balıkesir Balya'da Kemal Çavdar, Bandırma'da Recep Eraydın, Edremit'te Yunus Bozbey, Gömeç'te Nail Kocabıyık, Gönen'de Hüseyin Yakar, İvrindi'de Recai Baytar, Savaştepe'de Gürkan Kurtbaş, Sındırgı'da Ekrem Yavaş; Bilecik Osmaneli'nde Selahattin Çetintaş; Burdur Çavdır'da Mustafa Uysal, Çeltikçi'de Ali Yüce, Gölhisar'da Mehmet Yavuzer; Denizli Akköy'de Osman Obuz, Bekilli'de Yaşar Halil Yiğit, Buldan'da Mustafa Şevik, Çameli'nde Cengiz Yılmaz, Kale'de Abdullah Karaayvaz, Acıpayam'da Sefer Demir, Çal'da Hasan Gündüz, Honaz'da Turgut Devecioğlu; Elazığ Ağın'da Mustafa Yentur, Maden'de Orhan Yavuz, Palu'da Sait Dağoğlu; Karabük Eflani'de İbrahim Ertuğrul; Nevşehir Acıgöl'de İsmail Çavuşoğlu, Kozaklı'da Erdoğan Çelik; Rize Ardeşen'de Mümtaz Sinan, Çayeli'nde Rıza Çakır, Derepazarı'nda Şaban Kalça, Fındıklı'da Adnan Özbalaban, Güneysu'da Ahmet Minder, İkizdere'de Hasan Kösoğlu, İyidere'de Ahmet Mete, Kalkandere'de Nihat Çolak; Sivas Akıncılar'da Mevlüt Albayrak, Divriği'de Mehmet Gülesinli, Doğanşar'da Necdet Oktay Karaman, Gürün'de Mehmet Aktaş, Koyulhisar'da İlhan Eren, Suşehri'nde Şaban Coşkun, Bolu Mudurnu'da Metin Soygür, Seben'de Süleyman Özbağ, Kıbrısçık'ta Kemal Aktaş; Tekirdağ Çerkezköy'de Ali Ertem, Şarköy'de Can Gürsoy, Hayrabolu'da Şener Çelikayar; Tokat Almus'ta Hasan Hüseyin Arıkan, Başçiftlik'te Recep Gökçe, Niksar'da İdris Şahin, Pazar'da Şerafettin Pervan, Sulusaray Hacı Bekir Coruk, Turhal'da Ali Gözen, Yeşilyurt'ta Kazım Misafir; Van Başkale'de Ejder Yağızer, Muradiye'de Nafiz Ağoğlu, Özalp'de Emin Gözütok, Çaldıran'da Pervan Yıldırım, Yozgat Akdağmadeni Suphi Daştan, Sorgun'da Ahmet Şimşek, Yenifakılı'da Ersin Karabulut.



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,738 µs