En Sıcak Konular

ÇİÇEK: ''BİLDİRİ YARIŞINDAN HERKES RAHATSIZ OLMALI''

27 Aralık 2008 18:21 tsi
ÇİÇEK: ''BİLDİRİ YARIŞINDAN HERKES RAHATSIZ OLMALI'' Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Anayasal kuruluşların bildiri yarışına girmiş olmasının ortaya koyduğu tablodan hepimizin rahatsız olması gerekir'' dedi.

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Anayasal kuruluşların bildiri yarışına girmiş olmasının ortaya koyduğu tablodan hepimizin rahatsız olması gerekir'' dedi.
TBMM Genel Kurulunda 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, devletin ve milletin arasını açan, devlete güveni sarsan bir kısım gelişmeleri yaşadıklarını hatırlatan Çiçek, şunları söyledi:
''Bu vesileyle ifade etmek istiyorum; herkes görevini Anayasanın, yasanın ve hukukun verdiği görev, yetki ve sorumluluk çerçevesinde yapmalıdır. Kimse bunun dışına çıkmamalıdır. Anayasal kuruluşların adeta günlük gazete çıkarır gibi, her gün yeni bildirilerle 'falanca anayasal kuruluş bugün nerede, öğleden sonra ne diyor, o bana ne dedi, bu bana ne dedi' tarzındaki bildiri yarışına girmiş olmasının ortaya koyduğu tablodan hepimizin rahatsız olması gerekir. Bir şeyler denilecek bunun denileceği yer burasıdır, burada her şeyi konuşuruz.''

"ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN TAVAF YAPMAYA VAKİT KALMADI"

Bakan Çiçek, 2002 yılından beri, ''şeytan taşlamaktan, tavaf yapmaya vakit kalmadığını'' söyledi.
Kendilerinden önceki dönemle mukayese yapıldığı zaman bazılarının alınganlık yaptığını belirten Çiçek, ''AK Parti hükümeti kurulduğundan beri, 2008'nin Aralık ayına kadar dünyada, bölgede, Türkiye'de olan gelişmeleri mukayeseli olarak ortaya koymamız lazım ki, millet tercihlerini ona göre yapsın'' diye konuştu.
IMF ile ilgili görüşmeler hakkında da bilgi veren Başbakan Yardımcısı Çiçek, ''Devlet, menfaati gerekiyorsa borç da alır borç da verir'' dedi.
Türkiye'nin 1992-2002 yılları arasında, IMF'den 32 milyar dolar kaynak kullandığını, 10 milyar dolar da ödeme yaptığını ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:
''Yani 58. Hükümete bırakılan rakam 22 milyar dolar. AK Parti iktidarı devraldığında IMF'ye olan borç, 23,5 milyar dolardı. 2003-2008 döneminde, Türkiye, IMF'den 13 milyar 300 milyon dolar kaynak kullandı, 34 milyar 492 milyon dolar geriye ödeme yaptı. 2008 sonu itibariyle Türkiye'nin IMF'ye borcu 8,5 milyar dolardır.
Biz, Hazinesi ağzına kadar para dolu bir iktidar mı devraldık? Emin olun, biz geldiğimiz zaman, Hazinede fareler bile acından ölüyordu...''

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇİÇEK'E TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, muhalefetin öneri getirmediğine ilişkin sözlerine tepki göstererek, ''Sayın Çiçek, 'öneri getirmiyorsunuz' diyeceğine, Genel Başkanımızın, Başbakan'a sorduğu 4 ayrı deve dişi gibi soruya, adam gibi cevap verseydi'' dedi.



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,781 µs