En Sıcak Konular

BAYKAL: BUNLAR HAR VURUP HARMAN SAVURMAYA DEVAM EDİYOR

27 Aralık 2008 16:11 tsi
BAYKAL: BUNLAR HAR VURUP HARMAN SAVURMAYA DEVAM EDİYOR CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Piyasa daraldı, esnaf borçlarının altında ezilmeye başladı. Ekonomi sıkışıyor ama bunlar bir eli yağda, bir eli balda istedikleri gibi har vurup harman savurmaya devam ediyor'' dedi.

İZMİR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Piyasa daraldı, esnaf borçlarının altında ezilmeye başladı. Ekonomi sıkışıyor ama bunlar bir eli yağda, bir eli balda istedikleri gibi har vurup harman savurmaya devam ediyor'' dedi.
     Baykal, İzmir Anadolu Caddesi'nde, Büyük Çiğli ve Harmandalı alt geçitlerinin açılış törenine katıldı.
     Gecikmeli başlayan açılışta Baykal'a, konuşmasının başında turuncu ve beyaz renkli bir poşu hediye edildi. Poşuyu hemen boynuna saran Baykal, ''Poşu işi artık bir İzmir klasiği haline geldi'' dedi. Yağışlı bir havada böylesi bir kalabalığı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baykal'ın sözleri vatandaşlar tarafından, ''Aziz Başkanımız için geldik, en büyük başkan Aziz Başkan, artık adayın ismini açıklayın'' şeklindeki sloganlarla zaman zaman kesildi.
     Vatandaşların sık sık İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayının açıklanmasını isteyen sloganlar atması üzerine Baykal, ''Açıklayayım da bundan sonra bu kadar kalabalık gelmeyin değil mi'' dedi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin değerlendirmede de bulunan Baykal, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a 1.3 trilyon borcu olduğunu, BOTAŞ'ın bunu tahsil edemeyince doğal gaza zam yaparak, bunu Türk halkına ödettiğini anlattı. Baykal, ''Olur mu öyle bir şey. Bunların hesabını soracak mıyız?'' diye konuştu.
     Ülkede on binlerce insanın bu dönemde işten atıldığını ifade eden Baykal, ''Piyasa daraldı, esnaf borçlarının altında ezilmeye başladı. Ekonomi sıkışıyor ama bunlar bir eli yağda, bir eli balda istedikleri gibi har vurup harman savurmaya devam ediyor'' dedi.
     Önümüzdeki dönemde nasıl bir belediye başkanı istediğini de anlatan Baykal, şöyle konuştu:
     ''Önce beyefendi olacak. İnsanları ayırmayacak, herkese eşit davranacak. İkincisi dürüst olacak, çalmayacak, çırpmayacak, yolsuzluk yapmayacak. Bizim için önemli olan bu. Yüreği hizmet aşkıyla dolu olacak, hizmet götürdüğünde mutlu olacak. Hizmet götürürken ayrım da yapmayacak. Erkek mi, kadın mı olacak? Fark etmez. Erkek bile olabilir. Bizim aradığımız böyle bir şey.''



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,943 µs