En Sıcak Konular

KAMU-SEN MEMURA KRİZ DESTEĞİ İSTEDİ

27 Aralık 2008 12:03 tsi
KAMU-SEN MEMURA KRİZ DESTEĞİ İSTEDİ Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''memur, işçi, emekli ve işsizlerin desteklenerek, ekonomik krizi aşmanın ve iç piyasayı canlandırmanın mümkün olduğunu'' ifade etti.

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''memur, işçi, emekli ve işsizlerin desteklenerek, ekonomik krizi aşmanın ve iç piyasayı canlandırmanın mümkün olduğunu'' ifade etti.
     Akyıldız, il temsilcilerinden oluşan Yüksek İstişare Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, hükümetin, çalışanları ''yıllardır hayali enflasyonla uyuttuğunu'' savundu ve enflasyon hesaplama şeklini eleştirdi.
     Kamu-Sen'in 2006 yılından beri ekonomik krize dikkat çektiğini ifade eden Akyıldız, bazı yetkililerin inkar etmesine rağmen ülkede ciddi bir kriz yaşandığını ileri sürdü.
     Akyıldız, ''krizin faturasının tamamının dar ve sabit gelirlilere ödettirilmek istendiğini'' söyledi.
     Son bir yılda 300 bin insanın daha işsizler ordusuna katıldığını dile getiren Akyıldız, şunları kaydetti:
     ''Türkiye Kamu-Sen, krizden çıkmak için ortak hareket edilmesini, üreticiler kadar tüketicilerin de desteklenmesi gerektiğini, bu nedenle de memur, işçi, emekli gibi dar ve sabit gelirlilere kriz iyileştirmesi yapılması gerektiğini belirtmiştir. Bizler, nimette de külfette de eşit paylaşımdan yanayız. Tüm ülkeler, bugüne kadar uyguladığı ekonomik ve sosyal politikaları sorgular ve programlarını yeniden şekillendirirken; ülkemizde krizin faturasını ödeyecek olan memur, işçi, emekli gibi dar ve sabit gelirliler için hiçbir tedbir alınmaması, tüm imkanların sermaye sahipleri için kullanılması, krizin ülkemizdeki boyutlarını çok daha yıkıcı bir hale getirmektedir.
     Ekonomik krizin Türkiye'ye etkilerinin boyutunu iç talep belirleyecektir. İç talebin daralmaması için ise özellikle dar ve sabit gelirlilerin desteklenmesi şarttır. Memur, işçi, emekli ve işsiz vatandaşlarımız desteklenerek ekonomik krizi aşmak ve iç piyasayı canlandırmak mümkündür. Ancak bugüne kadar bu yönde hiçbir tedbir alınmamıştır.''
     Akyıldız, başlatılan ''özür kampanyası'' ile ilgili de ''Benim geçmişimde, kimliğimde özür dileyecek bir şey yoktur. Onların varsa gitsinler özür dilesinler ancak Türk milleti adına hareket edemezler'' dedi.
     Akyıldız, konuşmasının sonunda, 2009 yılında tüm memurlara aylık 200 YTL kriz desteği sağlanmasını önerdi.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,009 µs