En Sıcak Konular

SAVUNMA SANAYİİNDE HEDEFLER ERKEN GERÇEKLEŞECEK

27 Aralık 2008 11:23 tsi
SAVUNMA SANAYİİNDE HEDEFLER ERKEN GERÇEKLEŞECEK Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının en az yüzde 50'sinin Türkiye'den karşılanması konusunda, daha önce planlanan 2011 yılı yerine iki yıl erkene alarak, 2009 yılında gerçekleştirebileceklerini söyledi.

ANTALYA - Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının en az yüzde 50'sinin Türkiye'den karşılanması konusunda, daha önce planlanan 2011 yılı yerine iki yıl erkene alarak, 2009 yılında gerçekleştirebileceklerini söyledi.
     Murad Bayar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacının en az yüzde 50'sinin Türkiye'den karşılanması konusundaki hedefin iki yıl önce gerçekleşebileceğini vurgulayarak, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının en az yüzde 50'sini, Türkiye'de üretim yoluyla karşılamayı amaçlamış ve bunu 2011 olarak planlamıştık ancak şimdi bu tarihi gelecek yıla çektik. Yani, ihtiyaçların en az yüzde 50'si, daha erken, tamamıyla yerli imkanlarla karşılanacak'' dedi.
     Bayar, 2009 yılındaki önemli projeler arasında, yer alan halen üzerinde çalıştıkları projenin genel maksat helikopteri olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin , güvenlik güçleri ile kamunun yanı sıra özel sektörün de ihtiyaç duyacağı genel maksat helikopterlerini Türkiye'de üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.
     Şu aşamada, üretilmesi planlanan helikopterler konusunda lisans yarışması yaptıklarını bildiren Bayar, yarışma sonucunda uygun lisansı bulmaları durumunda, genel maksat helikopterinin tamamıyla Türkiye'de üretileceğini ifade etti.
     Lisans yarışmasında son aşamaya gelindiğini anlatan Bayar, genel maksat helikopteri projesini, gelecek yılın ilk yarısında bitirmeye çalışacaklarını söyledi.
     2009 yılındaki diğer önemli büyük bir projenin hava savunma projeleri olacağını vurgulayan Bayar, bu projenin de ilerlediğini kaydetti. Bayar, hava savunma projelerini, gelecek yıl nihai bir aşamaya getirmeyi hedeflediklerini de vurguladı.
     Türk savunma sanayiinin, gelecek yıl yüzde 20 oranında bir büyüme göstereceğini belirten Bayar, nihai hedef olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının en az yüzde 50'sini, Türkiye'de üretim yoluyla karşılamayı amaçladıklarını söyledi.
     Savunma sanayiinin, katma değeri çok yüksek bir sektör olduğunu, rekabet gücünün yüksek olduğunu vurgulayan Bayar, savunma sanayiindeki istihdamın da nitelikli bir istihdam olduğunu söyledi.
     Savunma sanayiinin katma değerinin yüksek olması sebebiyle dünya ekonomisi içinde güçlü olduğunun altını çizen Bayar, küresel krizin etkilerinin, Türkiye'deki iç pazarın da katkısıyla, savunma sanayii sektörünü olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.
     Bu toplantı amacının, Türkiye'deki profesyoneller ile yurt dışındaki profesyonelleri biraraya getirmenin oluşturduğunu, Türk profesyonellerin, uluslararası alanda çok başarılı olduklarını ve birçok şirketin tepe noktasında yer aldığını belirten Müsteşar Bayar, Türk şirketlerinin AR-GE çerçevesinde yüksek teknolojiye dayalı üretime geçtiklerini kaydetti.
     Bu arada, toplantı çerçevesinde bazı yerli savunma sanayii şirketerinin ürünleri de sergilendi. Sergilenen ürünler arasında ise en çok MKEK tarafından geliştirilen ve 1250 metrelik menzile sahip keskin nişancı tüfeği dikkati çekti. MKEK yetkilileri, tamamıyla yerli üretim olan bu yeni keskin nişancı tüfeğinin, Jandarma'nın da görüşleri ve istekleri çerçevesinde geliştirildiğini ve Türkiye şartlarına uygun bir uzun menzilli tüfek olduğunu vurguladı.

Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,656 µs