En Sıcak Konular

''SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN KADROYA GEÇİRİLMESİ''

27 Aralık 2008 10:00 tsi
''SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN KADROYA GEÇİRİLMESİ'' Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''bölge ve süre ayrımı yapılmaksızın, tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ve bundan sonra kadrolu öğretmenlik dışında öğretmen istihdamına son verilmesi gerektiğini'' savundu.

ANKARA - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''bölge ve süre ayrımı yapılmaksızın, tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ve bundan sonra kadrolu öğretmenlik dışında öğretmen istihdamına son verilmesi gerektiğini'' savundu.
     Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ''sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini'' duyurmasının ardından binlerce sözleşmeli öğretmenin büyük beklenti içine girdiğini belirtti.
     Bakanlığın sözleşmeli öğretmenleri kadroya almasının, ''yerinde ancak geç kalmış bir uygulama'' olduğunu savunan Koncuk, ''Bölge ve süre ayrımı yapılmaksızın, tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya alınmalıdır ve bundan sonra kadrolu öğretmen türleri dışındaki öğretmen istihdamına son verilmelidir'' dedi.
     Sözleşmeli öğretmenliğin kadrolu öğretmenliğe göre dezavantajlarının olduğunu kaydeden Koncuk, sözleşmeli öğretmenin il içi ve özür durumu hariç, il dışı tayin hakkı bulunmadığını, ek ders ücretinden SSK kesintisi yapıldığını, yönetici veya müfettiş olamadığını belirtti. Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''Bakan Çelik Şubat ayında 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını, 2009 yılında da 30 bin öğretmen atanacağını belirtti. Türkiye'de atama bekleyen 190 bin işsiz öğretmen adayı bulunmaktadır. Diplomalı işsiz olan ve meslekleri dışında ekmek kapısı arayan öğretmen adayları, geleceğe güvenle bakamamaktadır. Bu nedenle Türkiye'deki öğretmen açığı 8 bin, 20 bin, 30 bin öğretmen istihdam etmekle kapatılmaz. Mevcut yapı göz önüne alındığında 2009 yılında 30 bin değil, tam 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekmektedir. Şayet 2009 yılında 100 bin öğretmen ataması yapılmazsa, öğretmen açığı giderek büyüyecek, işsiz öğretmenlerin sayısı da hızla artacaktır.''

Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,687 µs